Cookie- og Privatlivspolitik

Operation Avalanche

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har konfliktfyldt grundstemning, og den har en håndholdt, dokumentaristisk stil, som også gør stemningen lettere urolig og giver filmen et realistisk præg. Den indeholder flere dramatiske og voldsomme scener, fx hvor der pludseligt skydes på en parkeringsplads, og en bil kører galt. I en anden langvarig og dramatisk scene jages en hovedperson i sin bil, og der skydes mange gange imod ham. I en tredje ubehagelig scene ser man en mand, der har hængt sig i en garage. Da volden i de nævnte scener ikke udpensles, vurderes det, at filmen kun kan virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
23.02.2017
| |
1 time 34 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Operation Avalanche
|

Thrilleren ’Operation Avalanche’ udforsker en af de mest kendte konspirationsteorier til dato. Hvad nu, hvis USA aldrig landede på månen i 1969, og optagelserne var fabrikerede?

Under Den kolde krig i 1967 går to CIA-agenter undercover, for at afsløre en russisk agent, der opererer i NASA. Forklædt som dokumentarister, der skal optage NASAs bedrifter i rumkapløbet, ender de med at opdage en langt større hemmelighed.

’Operation Avalanche’ er optaget i den såkaldte mockumentary-stil, dvs. at filmen ligner dokumentar, selvom den er fiktion.

Genren har tidligere budt på film som 'This is Spinal Tap’ og den danske AFR, der viser konsekvenserne af det fiktive mord på den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (15 votes)
4.5
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Operation Avalanche' er ikke så spidsfindig og intelligent, som den er pakket ind til at være. Tidsbilledet er til gengæld ret godt ramt ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er skævt og godt tænkt, udført med stædighed, og originalt på sin egen klaustrofobiske måde. Men der går simpelthen for meget filmnørdet konsekvens i formen, som så spænder ben for indholdet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... filmen skifter [undervejs] karakter fra komedie til thriller. Det er medrivende. Fordi det virker så virkeligt." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Filmen formår sådan lige at være ironisk og spændende på en gang. I varebetegnelsen står der 'thriller' i stedet for 'nørdet komedie'. Det er en meget ambitiøs emballage omkring en ganske lille idé." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

En meget fin lille film. Jeg gik ind til den, uden at vide noget som helst - så jeg var ret forvirret i starten. Det er klart dens visuelle stil der er dens styrke - den er lavet som blev den filmet med et håndholdt kamera tilbage i 60'erne.
Det er en sjov og kreativ ide, der ligger bag historien - og enormt skør undervejs.
Den blev dog en smule tung undervejs.

Wayne

Man skal ikke tro på alt, men jeg har tiltro til at man havde fundet ud af det nu hvis der ikke var sat reelle fodspor på månen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.