Cookie- og Privatlivspolitik

One Flew Over the Cuckoo's Nest (1975)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
One Flew Over the Cuckoo’s Nest
|
Versioner: se alle
2D, M. intro, Særvisning
|
Billetter

'Gøgereden' er en sværvægter inden for psykisk filmkunst. Jack Nicholson spiller den voldtægtssigtede Randall McMurphy, som vurderes til at være så uligevægtig, at han anbringes på en psykiatrisk institution i stedet for fængsel. Her møder han et system – køligt personificeret gennem oversygeplejersken Nurse Ratched – hvis metoder han ikke kan acceptere. Han får opildnet de andre patienter til at kæmpe for deres rettigheder og gå imod systemet, men samtidig styrer han målrettet mod afgrunden.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (75 votes)
5.4
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

Den er mere end bare en film på et syndsyg-hospital. Det er en film om det at være et menneske, og samtidig viser den, den hårde konsekvens af ens handlinger i livet, selvom at man egentlig har rimelig sund fornuft.

Jack Nicholson er genial i filmen, og det er han Pga. han ved hvordan man skal spille rablende skør. Et endnu bedre eksempel på det, er hans anden fremragende optræden i The Shining. Som nok er min favotit gyser film, hvis man ellers kan kalde den for det.

Vi holder af hans karakter Pga. vi oplever historien for hans synsvinkel, for den skrækkelig sygplejske er ikke noget ondt menneske. Hun udøver bare disciplin. Og det mærker så vores hovedperson, men vi får kun den sympati for ham, Pga. han er synspunktet i historien. SPOILER: Han er ikke noget ondt menneske, men har fuld af ideer, som desværre ender med at koste ham dyrt.

Smuk film fra 1975 som skal have 5 stjerner herfra.

Nikolaj

Jack Nicholsons præstation er en fornøjelse af overvære i dette 70'er drama, om både de lyse og mørke sider af 60'ernes psykiatri! Nicholsons spiller den skøre og karismatiske (men ikke psykisk syge) kriminelle der afsoner sin dom på en psykiatrisk afdeling. Hans tilstedeværelse er med til at skabe en meningsfuld hverdag for de andre indlagte, på en afdeling hvor individualitet er forbudt og hvor rutiner er det rigtige.

Jack Nicholsons rolle er den bærende i filmen, men præstationerne fra de andre indlagte patienter og Louise Fletcher gør at filmen er en skuespilsmæssig fornøjelse! Filmen fungerer hele vejen igennem, og den rammer alle vores følelser. Når rulleteksterne kører over skærmen sidder man med en klump i halsen, efter at have overværet dette rørende og stærke drama!

Lars Michael

At kalde den for en af de bedste film der er lavet , og at kalder for hans måske bedste film (Nicholson) er slet ikke forkert at sige , mega godt skuespil hele vejen .

Wayne

En af de mest rørende film, som er lavet - nogensinde.

Vanviddet havde ingen grænser, da videnskaben mente at man kunne kurere alt med et snit.

Nicholson er som sædvanlig bedst, når han arbejder på kanten af det normale. Dette er en af hans bedste roller, hvis ikke den bedste - og det siger ikke så lidt.

En af de bedste i filmhistorien, den fortjener alle de priser den modtog.

Ania

Utroligt morsom, rørende og smuk fortælling om en halv-kriminel mand, der bliver sat på en galeanstalt og ender med at vende rutinerne, reglerne og normerne på hovedet.
Jack Nicholson er fantastisk i hovedrollen, men også alle hans medpatienter gør det fremragende som psykisk syge, for ikke at nævne oversygeplejersken, spillet af Louise Fletcher, der er skræmmende kynisk og ond.
En film alle skal se, og en slutning ingen vil glemme...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.