Cookie- og Privatlivspolitik

Om guder og mænd

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.04.2011
| |
2 timer 2 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Des hommes et de dieux
|
'Om guder og mænd' er et fransk drama om cistercienser-munke, der må stå ved deres tro, da de bliver konfronteret af fundamentalister.

Xavier Beauvois’ franske drama udspilles under den algeriske borgerkrig i 1990erne.

Her lever en standhaftig fransk munkeorden efter kristne forskrifter i fred og fordragelighed med den muslimske befolkning.

Ekstremistiske kræfter presser imidlertid munkene til at træffe en umulig beslutning: Enten må de blive og risikere liv og lemmer for at fuldføre deres spirituelle mission, eller også må de lade sig intimidere og flygte.

Filmen skildrer, hvilke konsekvenser, det har at have et religiøst kald i en voldelig verden. Den modtog Juryens Grand Prix i Cannes og blev kåret til Årets Film 2010 af den internationale kritikersammenslutning.

Filmen er en del af Filmportens program.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (76 votes)
4.6
5

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en moralsk og religiøs diskurs præget af en rolig og asketisk stemning. Måske vil nogle også opleve den som en anelse tør og stiv." (Ebbe Iversen) ()

 • Børsen

  "... en lavmælt, om end stærk og poetisk film, der varmt skal anbefales." (Morten Dürr) ()

 • Ekstra Bladet

  "Hver scene er nærmest komponeret som et maleri, og munkenes asketiske livsstil afspejles forbilledligt i filmens formsprog. Sjældent har religiøs terror været behandlet så subtilt. Ordet 'mesterværk' ligger snublende tæt for." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en historie, hvis oprigtige menneskelighed og inderlige troskamp er både betagende og bevægende..." (Johs. H. Christensen) ()

 • Politiken

  "Uden at blive overgodmodig og overdreven himmelvendt formår Xavier Beauvois ikke bare at skildre fællesskabet i den religiøse følelse på tværs af religionernes uoverensstemmelser, men også at indfange roen i troen på værdigheden i det religiøse livssyn..." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Xavier Beauvois har skabt en af de hårdeste og smukkeste [film] i nyere tid... det bedste forsvar for kristne værdier, man har set noget sted i nyere sted." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Metteuser/588758

Den var noget langtrukken i det, men alligevel ikke helt dårlig...

anonymuser/929950

Hvis man menere at have set denne film så tager man fejl.
Hver at se igen - men alligevel ikke.
Tænk lidt over det...-

Anna-Louise user/929423

Jeg var helt til øjeblikket, hvor filmen begyndte, en smule i tvivl om, hvorvidt det egentlig var lige dén, jeg ville se. Og så blev jeg ellers mere og mere overbevist om, at det var det helt rigtige valg, efterhånden som filmen skred frem.
Jeg kan ikke mindes, at jeg nogensinde har set en film, der gik op i en højere enhed og som - ikke mindst - kunne bære og forløse så svært et emne som døden og dét at forlige sig med den. Specielt den død, der kommer voldeligt og utidigt. Og som samtidig skildre troens styrker og svagheder.
Instruktion, optagelse og manuskript - det samlede resultat aftvinger så absolut tilskueren respekt. Det er en meget værdig film, der hele tiden er sig sit voldsomme emne bevidst. Man rejser sig ikke fra sit sæde uden at være blevet berørt.

Aase

Den kedeligste film, jeg har set i årevis. Laaaang

Heidi Bastholmuser/286846

Fantastisk flot film for øjnene, ørerne og sjælen. Først da de sidste rulletekster var rullet forbi rejste publikum sig uden en lyd fra sæderne.

Janneuser/347784

Jeg lokkede min kone i biografen for at nyde denne film i fantastiske musikalske rammer, troede jeg. Nix ikke et pip, svanesøen på kasettebånd i 4 minutter og resten korsang fra munkene. Det er ikke det at det ikke var flot med al den stilhed og det klæder filmen, men hvorfor skal traileren, jeg så den 3 gange som indledning til andre film, så bæres oppe med skøn dramatisk klassisk musik, som jeg nu leder efter.
(tænk jeg var ved at downloade soundtrack fra filmen for at få den musik, godt jeg ikke brugte 80 kroner på det)
Ellers fin film.
Så, man bruger ikke musik som ikke er i en film tl at sælge den!!!
Hilsen

Peter

Anna-Louise user/929423

Hej Peter.
Udover munkesangen i de første sekunder, er musikken i traileren et uddrag fra 2. sats af Beethovens 7. symfoni. Her er et link YouTube, så du kan høre musikken i sin helhed - og jeg er helt enig med dig, Beethovens musik er helt fantastisk :)
Link: http://www.youtube.com/watch?v=4uOxOgm5jQ4&feature=related

God fornøjelse.
VH,
Anna-Louise

Allanuser/31087

Jeg har da taget helt fejl.... godt du kunne belære mig :)

Anna-Louise user/929423

Det kan jo ske for alle :-) Døden og pigen er for øvrigt også et fantastisk stykke.

Allanuser/31087

Så vidt jeg lige kan høre er det Schuberts - Death and the Maiden... Kan købes i de fleste cd butikker... evt se her: http://www.youtube.com/watch?v=rQwVVH9YbcI&feature=related

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.