Cookie- og Privatlivspolitik

Og det var Danmark

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
09.05.2008
| |
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
...Og det var Danmark
|

'...Og det var Danmark' er filmen om det danske landsholds forvandling i perioden 1979-92. Det er den episke fortælling om landsholdets omvæltning fra ubehjælpsomme amatører til mytiske helte.

'...Og det var Danmark' er en film, hvor publikum får mulighed for at (gen)se de afgørende momenter fra de store fodboldkampe og lejlighed til at møde de store fodboldhelte i perioden: Allan Simonsen, Michael Laudrup, Flemming Povlsen, Elkjær, Henrik Store Andersen, John Faxe og alle de andre.

Men '...Og det var Danmark' er ikke bare en film om fodbold, men også en historie om den danske folkesjæl. Filmen skildrer den forunderlige historie om landet, hvis landshold kun kan, når ingen tror på dem - og som fejler, når alle tror de vinder.

'...Og det var Danmark' er en film om vores lands selvfølelse. Det lille undertippede land mod de store mastodonter. Fem sølle millioner indbyggere mod fx Tyskland, hvor der findes fem millioner registrerede fodboldspillere.

'...Og det var Danmark' er en film, der kalder på erindring. Den er præget af nostalgi, kærlighed og stolthed over vores lilleputland med et twist af humor.

'...Og det var Danmark' er en nyfortolkning af arkivmateriale fra både DR, TV2 og en lang række europæiske tv-stationer. Filmens bæres af tidstypisk musik fra perioden: fra Duran Duran til Re-Sepp-Ten, krydres med nykomponeret musik og nyfortolkning af klassikere.

'...Og det var Danmark' indeholder splinternye interviews med Sepp Piontek og Richard Møller Nielsen, der ser tilbage på deres år som landstrænere for det danske fodboldlandshold.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (34 votes)
4.9
4.5

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  Ret skal være ret. Instruktørerne har sorteret både fintfølende og logisk i billederne, og de har lagt virkelig god musik på, så fortællingen får sin helt egen sammenhængende dynamik. ()

 • Ekstra Bladet

  ... Man griner, græder og glædes over sejre, nederlag og personlighederne fra Preben Elkjær til Frank Arnesen i det fantastiske eventyr om den grimme ælling, der blev til en smuk svane, kører fodboldhjernen sin helt egen film i baggrunden. ()

 • Jyllands-Posten

  Det er svært ikke at føle sig som en 15-årig fodboldfan, når ”... Og det var Danmark” fortæller netop denne historie om lilleputstaten, der overraskede resten af verden med god fodbold og national stædighed. ()

 • Politiken

  Lad det være skrevet i den allermest blodrøde begejstring med det samme, at man svæver rundt som en anden ballonbold oppe under loftet i biografen, hvor de små to timers magi bør nydes. ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
KennethKarl

Tag med på dansk fodbolds vildeste rejse.
Fra amatørentiden, over EM i Frankrig i 1984, VM i Mexico i 1986 og aflsuttende med EM-sejren i 1992.
Har du, som jeg selv oplevet, alle kampagne så er det et fantastisk gensyn.
Har du ikke - Så er filmen en fantastisk mulighed for at se tilbage på de største triumfer i Dansk fodboldshistorie.

Nina

Jeg betegner mig selv som en ægteroligan og den her dokumentar gør mig simpelthen bare så glad. Jeg bliver stolt af at være dansker når jeg ser "og det var Danmark". En nostalgisk fortælling som alle bør have glæde af.

Nikolaj

Den bedste Dokumentar film jeg nogensinde har set.

Lars Michael

Godt fortalt,en rigtig film for fan som elsker fodbold, ja selv for dem som ikke ser fodbold.

Wayne

..heltene fra dengang Danmark gik fra Prügelknabe, der somme tider kunne overraske - til europamestre. En tysker og en fynbo skabte forvandlingen.

morten

Man skal ikke have været ret gammel i 80'erne og 90'erne for at få glæde af Og det var Danmark. Det er en nostalgisk tour de force gennem bizarre skikkelser på fodboldbaner, i trænerbænke og tv-studier. Det er ikke alt sammen lige virkelighedsnært, men det er sjovt og giver mange gode minder i disse år, hvor landsholdet er ude på en ørkenvandring ligeså lang som Jacob Laursens navnkundige diagonalafleveringer under Ricardo.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.