Cookie- og Privatlivspolitik

Officer og spion

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til Medierådet for Børn og Unge og får derfor en 15-års censur.

Se mere på medierådet.dk
17.09.2020
| |
2 timer 12 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
J'accuse
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning
|

Dramaet 'Officer og spion' tager sit udgangspunkt 1894, hvor man møder officeren Alfred Dreyfus, der bliver dømt til livsvarigt fængsel og smidt ud af hæren for at have spioneret for tyskerne.

Men var han nu også skyldig? Det er ikke tilfældet. Oberst Georges Picquart finder nemlig snart ud af, at Dreyfus er blevet uskyldigt dømt.

For da Picquart forfremmes til at stå i front for den militære efterretningsenhed, som var drivkraften bag at få dømt Dreyfus, dukker sandheden op.

'Officer og spion' er et historiske drama baseret på en sand historie. Filmen er instrueret af Roman Polanski, der har klassikere som Rosemary’s Baby, The Pianist og Chinatown på CV’et. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (63 votes)
4.6
5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Således er der lagt i ovnen til en klassisk mand-mod-systemet-film, og det er både medrivende og spændende ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Børsen

  "'Officer og Spion' er en af de bedste film i biografen lige nu. Det store lærred er skabt til Polanskis filmsprog, og så er temaet om måske at være uskyldig dømt mere aktuelt end nogensinde." (Michael Solgaard)

 • Jyllands-Posten

  "Roman Polanski giver os i den høje alder af 87 år en af sine bedste film nogensinde." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "... [Polanski] er en filmkunstner med total kontrol over sit håndværk, der svinger tryllestaven i en pulserende film balanceret mellem rolige billedekompositioner og indre moralsk uro." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Jean Dujardin spiller Picqart med stil og elegance. Stemningen sættes med regnlys og kulde. [...] Filmen lever af sit mise-en-scène. Jeg vil fortsat se 'Rosemary’s Baby', 'Chinatown' og 'Pianisten'. Og jeg vil anbefale 'J’accuse' meget varmt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jesper

Opbygningen var meget lang og blev aldrig rigtig fanget

Haman

Det er mange år siden at mit TV røg ud. Og det er også sjældent jeg går i biffen efterhånden . Man kan kun glæde sig når der engang imellem dukker en film op i biografen der er værd at se.

Finnuser/234747

Filmen lavet med stort overblik - efterlader stærkt indtryk og med brillante skuespillere. - Ingen voldsomheder og alligevel sidder den på nethinden.

Susanne

Sandfærdig genfortælling af historien om den chokerende behandling, som en uskyldig officer havde i hænderne på det franske militær, der tillod en ægte spion at fortsætte med sit liv, mens han idømte en uskyldig mand til straffekolonien på Devil's Island, hovedsageligt fordi han var jødisk . En kæmpe skandale, der endte med at involvere folk som Victor Hugo og tog år at rette op, hovedsageligt takket være en obersts indsats i den franske tjeneste, der vidste, at noget var galt med dommen og brugte meget tid og kræfter på at søge sandheden, ofte med stor risiko for sig selv og sin familie.

Jensuser/361886

Victor Hugo døde i 1885, altså en halv snes år inden Dreyfus-affæren tog sin begyndelse. Så det var ikke takket være ham, at sagen blev løst.
Du tænker formentlig på forfatteren Emile Zolas berømte artikel "Jeg anklager" i bladet l'Aurore.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.