Cookie- og Privatlivspolitik

Øjnenes hemmelighed (2009)

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
29.04.2010
| |
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
El secreto de sus ojos
|
Versioner: se alle
2D, Film, tapas & cocktail, Særvisning
|

I filmen 'Øjnenes hemmelighed' er Benjamin Espósito for nylig blevet pensioneret fra den argentinske kriminalret. Espósito har besluttet sig for at skrive en bog om den ene sag fra hans fortid, som stadig nager ham.

I 1974 blev en ung smuk nygift brud voldtaget og myrdet i sit hjem, mens hendes mand var på arbejde, og Espósito blev sat til at undersøge den forfærdelige forbrydelse.

Ved gennemgangen af den myrdede kvindes fotoalbum fra universitetet føler Espósito instinktivt, at han kigger på et billede af morderen, en ung mand.

For Espósito bliver det en personlig besættelse at fange den mand, og sammen med sin partner, den brillante, men upålidelige alkoholiker Pablo Sandoval, gør de alt de kan.

Argentina var et turbulent land i 70’erne, og trods begges dedikation truer muren af uhjælpsomme tjenestemænd og politikere retfærdighedens fyldest.

'Øjnenes hemmelighed' vandt en Oscar for Bedste udenlandske film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (99 votes)
4.8
4.7

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "I filmen irriteres man dog over den hamletske apati, Benjamín udviser. ... en langtrukken affære, men dog smuk nok i sit væsen til at være værd at se." (Ann Lind Andersen) ()

 • Børsen

  "... balancerer faretruende på kanten af det prætentiøse, men med sin solide indlevelse og fine blanding af legesyg spænding og tematisk dybde falder den ud som en af forårets store biografoplevelser." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "Intens og gådefuld krimi." ()

 • Ekstra Bladet

  "... et solidt og velspillet drama." (Peter Albrechtsen) ()

 • Jyllands-Posten

  "... en fængslende film, hvis mange lag navnlig et modent publikum vil nyde." (Frederikke Lett) ()

 • Politiken

  "... film noir på latinamerikansk. En spændende og dybt tilfredsstillende lokal variant med uventede stænk af humor og sentimentalitet." (Kim Skotte) ()

 • Weekendavisen

  "Historien har substans, men kemien mellem karaktererne er postuleret..." (Bo Green Jensen) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En blanding af krimidrama og indestængt kærlighedsdrama. Man følger en gammel mordsag igennem flashbacks og samtaler 20 år senere mellem Benjamin og hans tidligere chef fra kriminalretten.

Det er ikke fordi mordsagen i sig selv er speciel interessant eller neglebiddende spændende. Det er det intense og naturalistiske spil imellem de tre hovedpersoner Benjamin, hans kollega Pablo, og deres chef Irene, som gør filmen værd at se.

Og så har den en rørende og poetisk slutning, der meget elegant binder en sløjfe om Benjamin og hans gamle skrivemaskine...

Wayne

Og langt fra Hollywood. Flot filmet thriller om kærlighed og krimminalitet - fed stemning og meget originalt fra Argentina.

Johnuser/383818

En film der har det hele i velafbalancerede doser: Spændende, sjov, velspillet, lun, overraskende, ikke for lang og ikke for kort, med et strejf af eksistentielt tema, uden at blive tung og sådan kunne jeg blive ved - grunden til, at den ikke får 6 stjerner, med det udgangspunkt er, at den, selvom den er så velkomponeret, og måske netop derfor tangerer det "behagelige" og derfor i sidste ende IKKE står som en total hitter - men se den, se den, den er alle pengene værd!!

Jomfruen

Jeg forstår godt denne film fik en Oscar.
Man blev godt underholdt filmen igennem og den var spændende til det sidste.Et godt plot,med dygtige skuespillere, og dejligt at høre spansk.

Christauser/150498

Fra start til slut en gribende film med sydamerikansk temperament. Overraskende og uforudsigelige scener. Sådan en film som man BØR have i sin samling, når den en dag udkommer på DVD. De 5 hovedroller gør deres arbejde fantastisk.

Samtidig nyder jeg at se en film, der nøjes med at antyde kærligheden mellem de 2 hovedpersoner. :o)

finn

Man kan ikke rette i sin anmeldelse, så:
Der skulle, i sidste linie, have stået
"Es su Espósito?"

Se filmen og forstå.....

finn

Det er sjældent at jeg ser en film 2-3 gange, men denne film har dette extra der skal til for at jeg gjorde det.
En række fremragende skuespillere, som vi ikke kender her, taler til hinanden på en måde vi ikke er vandt til, og den tiltrækning de føler for hinanden nærmest oser ud af skærmen.
(Skærmen?, Ja, desværre! den kommer ikke på de nordjyske lærreder, så jeg har set den på DVD.)
Denne film er optaget i en magisk atmosfære af gensidig sympati, på en velsignet dag.
Som de fleste fremragende film, f.eks. The Prestige, springes der systematisk mellem nutid og fortid. Personernes tanker og erindringer illustreres med film. Vi får et indblik i et retssystem der er fremmed.
Se denne film, og lær betydningen af at have en passion.
Es sus Sobito?

Aase

Først tror man, at man skal følge en kompliceret mordgåde, - men efterhånden viser det sig, at vinklen ligger et andet sted. Filmen handler mere om, ret, uret og retfærdighed, - om lidenskab og andre store ting. Meget seværdig.

Kristina K.

Det er en fantastisk film med en historie, der holder hele vejen igennem. Er en lille smule kunstnerisk i sin fortælle-stil, der gør man konstant skal følge med, og aldrig kommer til at kede sig.

Sproget er til at starte med en udfordring, men hen ad vejen glemmer man det helt, og i stedet betyder det, at filmen kommer til at virke meget mere realistisk.

Så hvis du er til en anderledes film, så vil jeg klart anbefale den.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.