Cookie- og Privatlivspolitik

Øjnenes hemmelighed

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme scener med blodigt udpenslede overfald, voldtægt og drab, samt en dyster tematik omkring en mor der finder sin myrdede datter. Det vurderes at scener som disse vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
31.03.2016
| |
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Secret in Their Eyes
|
Versioner: se alle
Seniorbio, 2D, Babybio
|

I thrilleren 'Øjnenes hemmelighed' er den pensionerede kriminaldetektiv, Ray Kasten, i gang med at skrive en roman for endelig at lægge fortiden bag sig.

Ray arbejder nu som juridisk rådgiver, hvilket afskærmer ham fra de barske realiteter, livet som mordefterforsker indebærer. Alligevel er han aldrig kommet sig over en uopklaret sag, der involverede mordet og voldtægten af hans kollegas datter.

Samtidig er der den hemmelige kærlighed til en anden kollega, der aldrig blev gengældt, og som af skæbnemæssige årsager dukker op til overfladen, da Ray beslutter sig for at kigge på den gamle mordsag en sidste gang. 

'Øjnenes hemmelighed' er en genindspilning af den argentinske Oscar-vinder med orignaltitlen El secreto de sus ojos, der på fornemmeste vis blandede krimiens mørke med en poetisk snert af romance og ikke mindst tegnede et samtidsbillede af Argentina i 70erne.

Genindspilningen har ikke været bleg for at hive de tunge skyts frem med en mildest talt imponerende rolleliste bestående af Julia RobertsNicole Kidman og Chiwetel Ejiofor. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (73 votes)
4
2.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "De gode skuespillere holder historien fint simrende med underspil et pænt stykke af vejen, men de vilde drejninger i historiens sidste del er for svære at sælge." (Jacob Wendt Jensen)

  • BT

    "Trods flotte præstationer i et supercast [...], så taber 'Øjnenes hemmelighed' sit argentinske forlægs originalitet og nerve og lander dermed, som endnu et remake, der ikke fungerer." (Birgitte Lorentzen)

  • Ekstra Bladet

    "... det hele fremstår dybt utroværdigt og [bliver derfor] aldrig rigtig spændende. En uforløst kærlighedshistorie skal vi også trækkes med, selv om den absolut intet føjer til historien." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Signe

Jeg var fanget fra start til slut. God film, ikke sådan lige til at regne ud.

Lars Michael

En virkelig spænende film, som holder hele vejen.

Ann-Britt

Så Øjnenes hemmelighed i dag tirsdag den 12. april i Palads Biograferne.
WOW!
Det var en sindsyg stærk thriller. Voldsom fra start til slut.
Og med en voldsom stærk og i mine øjne helt igennem uventet slutning.

Til alt held var der også gjort plads til en spøg en gang imellem.
Men fremragende spillet af alle medvirkende.
Jeg har aldrig set originaludgaven af filmen (har den været vist i Danmark?), så jeg kan ikke vurdere om den er lige så god eller bedre eller ... Men jeg kan fortælle, at JEG var begejstret.

I starten havde jeg lidt svært ved at finde hoved og hale i rækkefølgen af handlingerne, men så gik det op for mig, at kollegaen gik med stok, når vi var i nutiden, og uden stok, når vi var i fortiden, og det hjalp.
Men sikken en film.

Og forresten, dejligt at se en thriller, hvad jeg har holdt mig fra i adskillige år, HELT UDEN biler, der bliver sprængt i luften og hvor det næsten ér hele filmen.

GiwizZeni

Der er her tale om noget så eksotisk som et amerikansk remake af en oscarvindende argentinsk thriller fra 2010. Hvor mange gange har vi ikke set det før? Amerikanerne er dovne, de enten kan eller vil ikke læse undertekster når de ser fim. Det er derfor kun et fåtal der ser film på andre sprog end engelsk. Hvad gør man så? Man ’remaker’ eller genindspiller filmen med amerikansk cast og crew. Med et større budget og større eller mindre respekt for forlægget, skriver man historien om og flytter handlingen til USA. Det siger sig selv at det ofte er med et meget svingende resultat, men det er amerikanerne heldigvis ligeglade med – eller i hvert fald uvidende om - for de har sjældent set originalen.
I forhold til ’Øjnenes Hemmelighed’ er jeg amerikaner, for jeg har nemlig heller ikke set den argentinske original ’El Secreto De Sus Ojos’. Men i betragtning af hvordan det plejer at være med amerikanske remakes, er det sikkert kun en fordel. Jeg har altså ikke noget sammenligningsgrundlag og kan derfor kun forholde mig til US-versionen.
Hvordan er den så? Hæderlig, velspillet, solid og spændende. Et forholdsvis enkelt mordmysterium gøres uigennemskueligt og underholdende, ved at handlingen konstant springer frem og tilbage i tid vha. flashbacks filmen igennem.
Teenagedatteren af en af politiets efterforskere, findes myrdet i en affaldscontainer i en gyde bag en moské. Efterforskningen sættes i gang, men besværliggøres af en større igangværende antiterror sag. Den mistænkte går fri på grund af juridiske spidsfindigheder og korruption. Sagen bliver lukket ned som uopklaret, med store personlige følger for både pårørende og efterforskere. 13 år senere dukker der imidlertid nye beviser op i sagen og det gamle detektiv trekløver – spillet af Julia Roberts, Nicole Kidman og Chiwetel Ejiofor – genforenes. Nu oprulles historien med opklaringsarbejdet så, sideløbende med at vi får flashbacks fra sagens første omgang 13 år tidligere. Forvirret? Ja, måske lidt, for selvom det er interessant historiefortælling, er det nogle gange lidt svært at se forskel på om vi befinder os i 2002 eller 2015. Tiden imellem de to handlingstråde klares nemlig bare med henholdsvis mere eller mindre grå tindinger på Chiwetel Ejiofor og en Julia Roberts med eller uden make-up. Nicole Kidman ligner sig selv på en prik. Så det er egentlig ikke plottets kompleksitet der forvirrer, men mere den Hollywood-kendsgerning at man næsten ikke kan se at skuespillere ældes over en periode på 13 år. (Det må være skønt!)
Resultatet er, på trods af denne forvirring, en underholdende og voksen krimi. En foruroligende thriller der tumler med store emner som retfærdighed og straf, sorg og selvtægt, hemmeligheder og fortielser. Derudover en utraditionel Julia Roberts castet meget imod type. I det hele taget en af de historier der blev lavet så mange solide spændingsfilm om tilbage i 90’erne, med som i dag oftest bliver til miniserier på Netflix eller HBO. God uden at være prangende. Spændende uden at frarøve dig din nattesøvn. Overraskende uden fuldstændig at rive tæppet væk under dig.
Originalen er sikkert bedre. Det plejer de at være. Men det er jeg heldigvis lykkelig uvidende om.

TMS

Var virkelig positivt overrasket over filmen, en rigtig god og spænende film, som på ingen måde er forudsigelig

Noobcake

Det temlig ulækkert når folk nægter at se en film fordi den er på et fremmedsprog, lær at lev med underteksterne. Se den spanske original.

Wayne

Idéforladt - det er kun amerikanerne som vælger at se en kopi, istedet for originalen. Det er svært at forestille sig at den skal kunne overgå en glimrende film, og har man set den så kender man historien og især det tvist der er til sidst.

Ann-Britt

Jeg har lige set filmen, altså den nye, og må altså sige, at du IKKE har ret i flg. udtagelse:
"har man set den så kender man historien og især det tvist der er til sidst".
Slutningen var fuldstændig uventet for mig.
Den havde jeg oprigteligt ikke set komme.

Fremragende film, faktisk

Simon

Nu skal jeg ikke sige noget som ikke passer, men har du overhoved set den originale siden slutningen var uventet for dig?

Måske er filmen god når man ikke kender slutningen, men når man gør er det ret irriterende. Det ved du sikkert alt om!

GiwizZeni

Nu tillader jeg mig lige at bruge dine egne ord imod dig.
Du skrev følgende kommentar til mig:

"Hvis du har set filmen, så har jeg fuld respekt for din anmeldelse. Men det lyder som om du bare har set en trailer."

LOL! Jeg kunne ikke dy mig, for du havde jo ret. Sikkert også i denne henseende, men som sagt jeg har ikke set originalen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.