Cookie- og Privatlivspolitik

Oblivion

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
11.04.2013
| |
2 timer 6 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Oblivion
|

'Oblivion' er en science fiction-film med Tom Cruise. 

I fremtiden er Jack Harper en af de sidste, tilbageværende drone-reparatører, der stadig er udstationeret på Jorden.

Han er del af en gigantisk arbejdsoperation, som udvinder livsvigtige ressourcer efter årtiers krig mod en fjende kendt som Scavs, og hans mission er næsten afsluttet.

Jack lever og patruljerer flere tusind kilometer over jordens overflade, men hans tilværelse tager en drastisk drejning, da han redder en smuk fremmed fra et nedstyrtet rumskib. Kvindens tilstedeværelse sætter en række begivenheder i gang, som gør, at Jack må revurdere alt, hvad han ved. Menneskehedens skæbne er nu i hans hænder.

Tom Cruise har tidligere besøgt science fiction-genren i 2002, da han spillede hovedrollen i Spielbergs vellykkede Philip K. Dick-filmatisering 'Minority Report' og efterfølgende i 2005 med 'War of the Worlds'.

Danske Nikolaj Coster-Waldau (Game of Thrones) spiller soldaten Sykes, mens Morgan Freeman (The Dark Knight-trilogien), Olga Kurylenko (Quantum of Solace) og Andrea Riseborough (Wallis & Edward) også er at finde på rollelisten.

Joseph Kosinski debuterede som instruktør med 'TRON: Legacy' i 2010, og han både skriver, producerer og instruerer filmen. 'Oblivion' er baseret på Kosinskis egen tegneserie, der er blevet udskudt, så den udkommer op til filmens premiere.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (741 votes)
4
3.4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... skaberne af 'Oblivion' kommer desværre aldrig rigtigt ud over deres overdrevne fascination af designet, der oftere virker som blær og lir frem for noget, der er vokset ud af nødvendigheder i historien." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Intelligent og actionfyldt, med svimlende billeder og et brag af et soundtrack fra M83." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... desværre knap så spændende, som det kunne have været. Ikke mindst fordi Kosinski konsekvent vælger den nemme løsning og sylter det hele ind i eksplosioner og pladdersentimentalitet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "På sine egne præmisser er filmen både mystificerende og fascinerende. [...] 'Oblivion' er naturligvis tiltænkt det enorme publikum, der dyrker science fiction-genren,,," (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  "Plottet er spændende, og 'Oblivion' er flot lavet. Men det kniber indimellem med fortællelogikken, og så er 'Oblivion' en film, hvor stjernerne giver bagslag." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  ”'Oblivion' er et tip top actiondrama med en fantastisk æstetik, man normalt kun ser i animationsfilm og computerspil. Men den prøver ikke at vinde nye fans til sci fi-genren." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  "Filmen er fuld af dystopiske klicheer ... som dog bliver varieret med flair. [...] Er Oblivion tankevækkende? Næppe, når det kommer til stykket, for alle motiver er brugt mange gange. Men den er værd at se for de store, mytologiske billeder og for udviklingen i karakteren Jack Harper." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Antaeus

En film i mellem-karakterklassen.

Historien er lidt tynd og det er ikke mange forklaringer man får, endvidere skal man bare "købe" en masse forudsætninger både i starten og til sidst i filmen, som nogle gange kan virke okay, men bare ikke rigtig gør det her. Filmen er dog bestemt ikke dårlig, men rigtig underholdende det bliver den aldrig.

CINEMANDRUP

Filmen løber både stille af sig og sætter ligeledes tempo. Det er et plot som ikke på nogen måde er nyskabende, men det er billedligt lækkert at overvære det meget rene, nærmest simple hvide fremtids Apple look med det barske og tomme miljø på en næsten menneske tom planet.

Stilfuldt bliver vi ført igennem filmen og Cruise holder os i hånden hele vejen. Dette er ikke en genre der er uvant for ham og han gør det selvfølgelig godt. Freeman og Waldau er ligeledes et godt blikfang på lærredet.

Det er dejligt at Sci-Fi får sig en ny film med god succes. Filmen er på ingen måder dårlig ud fra min vurdering, men til tider kan den føles langtrukken og enkelte steder halter fortællerlogikken en smule. Det er dog ikke noget som ødelægger helhedsindtrykket. En fremtidsfilm der bliver sølet ind i sentimentalitet og action med sit eget look gør denne til en god underholdsningsfilm.

Filmen får 4 stjerner:
1 stjerne for: et helt unikt look der bare er en fornøjelse at se
1 stjerne for: at fremhæve Sci-fi genren
1 stjerne for: vellykket action blandet med en sentimental helt
1 stjerne for: Tom Cruise

Wayne

Tæt på at være mesterklasse, den får 5 stjerner fra mig. Den er alt det Prometheus burde have været.

Jeg er klart Sci-fi fan, og man får alt man kan ønske sig i denne.

En gåde.

Masser af gadgets.

Kampe - menneske mod maskiner.

Fedt design.

Herlig underholdning.

D.

Flot, flot film. Rigtig spændende og underholdende, men skræmmende perspektiv for fremtiden. Tom Cruise er (som sædvanligt) alle pengene værd.

Jesper

Synes personligt at det er en meget kedelig og dårlig film, det er en mega flot film trods alt og med nogle super gode skuespillerer, som Nikolaj-Coster Waldau og Morgan Freeman.
Men dårlige karakterer herfra.

Sune

Filmen er til gengæld slet ikke så ringe som folk går og tror den er.. Den har nogle gode øjeblikke og er en ellers meget velfungerende Sci-fi film.

Det eneste problem filmen har er at alt føles som om det er set før.. De gør ikke noget nyt eller får det optimale ud af historien med denne film desværre.. Den kunne havde været meget mere!

Jonas

Endelig kom Nikolaj coster-waldau med i en god amerikansk film med selveste Tom cruise. Jeg synes at det her er den bedste film Joseph Kosinski har lavet siden Tron legacy. Oblivion kan godt ses igen og igen hvis man forstår den.

Bjerg

Ja, plottet er set før, historien vil en masse men ender med at holde det for simpelt, og filmen flyver lidt for lavt hen mod slutningen.

Men jeg synes nu at de fantastisk flotte special effects, velkoregraferede action-sekvenser og et dejligt passende soundtrack gør, at filmen løftes meget højt op og man glemmer lidt plottet og fortællingen. 4/6

S. Rico

Oblivion er en rasende flot sci-fi film - og med en ganske interessent historie. Dog er den ikke fortalt helt velllykket, og karaktererne mangler kant. Især er Morgan Freeman alt for "rar morfar" agtig til den rolle. Den hæver sig lige op over gennemsnittet til et 4-tal pga. det meget flotte visuelle indtryk, og pga. den gode historie, som man gerne vil udforske (men som desværre efterlader et par centrale ubesvarede spørgsmål).

May

Filmen underholder ok, men er samtidig langtrukket visse steder. Lidt anderledes sci-fi stemning end man normalt ser, og historien kunne være fortalt på 20 minutter. Men den kan godt ses ;)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.