Nøgle Hus Spejl

Censur Alle
12. Nov 2015
92 min
Nordisk Film
Nøgle Hus Spejl
Billede
(© Nordisk Film)
Billede
(© Nordisk Film)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.8 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Dramaet 'Nøgle Hus Spejl' handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.

Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre svensk mand ind i lejligheden overfor.

Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.

Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er det en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år. Sven Wollter, som herhjemme er kendt fra rollerne i Englegård og Bille Augusts En sang for Martin, spiller Piloten, og Trine Pallesen er Lilys voksne datter.

'Nøgle Hus Spejl' er et sjældent blik væk fra kriminaliteten for instruktøren Michael Noer, men realismen fra R og Nordvest er bibeholdt til fulde i filmskaberens nyeste værk. (copyright: kino.dk)

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: