Cookie- og Privatlivspolitik

Nureyev

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nureyev
|

Dokumentaren 'Nureyev' handler om balletdanseren Rudolf Nureyevs exceptionelle liv.

Filmen tager os med på hans transformation fra en ung og ydmyg danser i Rusland, til han som afhopper i Vesten blev verdensstjerne. En begivenhed der betog og chokerede verden.

Indholdet fokuserer ikke blot på manden men også på hans samtid og giver os indblik i de politiske forandringer og Rureyevs splittelse imellem Rusland og Vesten. Den kontroversielle rolle som Nureyev kom til at spille som både kulturel og globalt fænomen bliver desuden portrætteret.

Et mix imellem aldrig før sete optagelser, et originalt soundtrack af den prisbelønnede komponist Alex Baronowski, og en fortryllende perlerække af eksklusive danseoptrin instrueret af Royal Ballets kendte Russell Maliphant sætter rammen for fortællingen om den enestående balletdanser.

Dans er tidligere blevet portrætteret i dokumentarfilmen Pina, mens den danske fiktionsfilm Darling fortalte historien om en balletdanser sidste år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (9 votes)
5.1
5

Relaterede nyheder

3 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Politiken

    "'Nureyev' vil som klassisk dokumentarfilm fortælle den store historie fra start til slut, men er usædvanligt ambitiøs." (Kim Skotte)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.