Cookie- og Privatlivspolitik

Nowhere Special

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig, men også jævnligt melankolsk grundstemning. Den indeholder flere scener, hvor en far til et lille barm er fortvivlet og trist og enkelte scener med kortvarige vredesudbrud. Da fortællingen er langsom, og da handlingen primært udspiller sig i dialogen, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
23.09.2021
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nowhere Special
|

Filmen 'Nowhere Special' handler om den 34-årige vinduespudser John, der har dedikeret sit liv til at være der for sin søn, da moren forlod dem et halvt år efter sønnen kom til verden.

John får imidlertid at vide, at han kun har få måneder tilbage at leve i. Han beslutter sig nu for at finde den perfekte familie til sin 4-årige søn. Men det er ikke så nemt, som det ser ud til.

For hvordan ved man, om man har valgt den rigtige familie? Og hvordan forklarer man det til sin søn samtidig med, at man prøver at skærme ham fra den hårde virkelighed?

'Nowhere Special' er baseret på virkelige hændelser og blev til, efter filmens instruktør Uberto Pasolini så en avisannonce fra en far, der søgte en ny familie til sin lille søn.

I rollen som faren finder man James Norton, der bl.a. er kendt fra Little Women og Den sorte jord, mens sønnen spilles overbevisende af debutanten Daniel Lamont.

Fortællinger om forholdet mellem far og søn, er ofte blevet udforsket på film i et utal af genrer. Man kan bl.a. se det i titler som Jagten på lykke, Chef, Sleepless in Seattle og Livet er smukt. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (27 votes)
4.5
4.2

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jamen Norton, der tit nævnes som den næste James Bond, er fantastisk som den blege, men vedholdende far. Det er også hans fortjeneste, at filmen ikke kammer over." (Sarah Iben Almbjerg)

 • Børsen

  "'Nowhere Special' er en af den slags film, som langsomt, men sikkert, aktiverer dine tårekanaler, og hvor man bliver klogere på det at være menneske, når man ser, hvordan et liv også kan leves." (Michael Solgaard)

 • Filmland P1

  "... Uberto Pasolini stiller spørgsmålene utroligt klart med forbavsende skuespil og med så stor realisme, at det virker sandsynligt, at John og Michael lige nu går rundt i York eller Sheffield og forbereder sig på deres farvel." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "... står stille og undersøger sin spinkle situation et sted i nærheden af hjertet. Helt igennem sympatisk og velfungerende." (Jacob Wendt Jensen)

 • Politiken

  "'Nowhere Special' er en nænsom og klog film centreret omkring en sprød klippe i skikkelse af James Norton [...] og den mutte lille 4-årige Daniel Lamont som Michael." (Kim Skotte)

 • Soundvenue

  "Sjældent har en far-barn-relation været skildret så autentisk på film." (Christian Povlsen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Peter

En fin film med rigtig godt skuespil.
Absolut værd at se.

Tina Stig

Jeg var heldig at se filmen Nowhere Speciel til en forpremiere i går aftes og det er en helt fantastisk film.

Den følelse jeg havde efter at have set den franske film De Urørlige til en særvisning for mange år siden lang tid før den blev virkelig populær var den samme som jeg havde igår aftes, da jeg forlod biografen.

Nowhere Special gør ikke brug af humor som De Urørlige og Livet er Smukt, men den er mindst lige så god og smuk og rørende historie.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.