Cookie- og Privatlivspolitik

Nordvest

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
18.04.2013
| |
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Nordvest
|

I 'Nordvest' bor Casper med sin mor, lillebror og lillesøster i København NV, hvor han primært hænger ud og begår indbrud sammen med sin kammerat Robin.

Hælervarerne sælger de til Jamal, der styrer en mindre bande i kvarteret, men den 18-årige Casper er ambitiøs og gider ikke nøjes med et par tusinde kroner i kontanter for nattens rov i de københavnske villaer.

Efter mødet med rockeren Bjørn åbner der sig nye muligheder, og Casper bliver snart en integreret del af et nyt og større kriminelt hierarki.

Men Jamal har ikke glemt sin tidligere samarbejdspartner, og imens rivaliseringen intensiveres, inddrages Casper og hans lillebror mere og mere i underverdenens voldsomme magtkampe.

Gustav og Oscar Dyekjær Giese spiller dramaets to brødre, imens Nicholas Westwood Kidd (også kendt som rapperen Kidd) er vennen på sidelinjen. Rockeren Bjørn spilles af Roland Møller, der spillede utilregnelig straffefange i 'R' og Pilou Asbæks kollega i 'Kapringen'.

'Nordvest' handler om en verden, som mange lever tæt på uden at kende det mindste til. Med et kriminelt miljø placeret i København kan filmen minde om både 'Pusher' og 'Submarino', men det er først og fremmest stilen fra instruktørens egen fængselsfilm 'R' (2010), der danner fundament for den realistiske tilgang til bandemiljøet.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (387 votes)
4.3
4.8

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Et socialrealistisk næsten-mesterværk er født, og havde manuskriptet ikke hostet en lillebitte smule til sidst i filmen, kunne man fjerne ordet 'næsten'" (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  ",,, ikke bare slående underholdende, men også aldeles vedkommende." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "... et emotionelt vedkommende og ualmindeligt veludført karakterbåret drama..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "Hvis det ikke var for skuespillet, især af Gustav Dyekjær Giese og Møller, ville den være på nippet til at nærme sig det ordinære. Deres ansigter og samspil er dog ikke lige til at glemme. [...] Det er skuespillernes tryllebindende, rastløse energi, man får mest ud af, når turen går til Nordvest." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... nøjagtig så skarp, relevant og rent ud nervepirrende, som man kunne have håbet på." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  ”Trods gode præstationer er Nordvest ret forudsigelig - måske fordi fiktionen bliver for realistisk. Det havde været mere interessant at følge en af filmens biroller end at se på Casper, der bliver ved med at være en god dreng gennem hele filmen.” (Rikke Rottensten - Femina)

 • Weekendavisen

  "Det er morsomt, poetisk, klodset og tragisk i én pærevælling, ganske som i virkeligheden. Gustav Nyekjær Giese yder en meget overbevisende indsats i rollen som Casper. Man er med ham hele vejen og føler aldrig, at han anstrenger sig for at skabe en figur. Også Roland Møllers rockerhøvding er en karakter med nuancer og paradoksale kvaliteter." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Rasmus

En ganske god film, hvor Roland Møller for alvor stråler. Og så enormt realistisk.

Jonas

Fin film men synes godt der kunne være lidt mere realisme i den. Mangler lige lidt finish!

Lars Michael

Jeg savner virkelig meget i den her film, fx nogle rigtig skuespiller

Caroline

Jeg synes Nordvest er en god og spændende film, der handler om kriminalit og hvordan miljøet er.
Det er en spæmdende film,jeg synes folk skal gå ind og se, så de kan se hvordan miljøet er og hvordan vi er over for hinanden.
Det er en film, man kan samline med i dag og hvordan unge opfører sig,forhold til andre miljøer.
jeg synes forfatteren har gjorde det godt, og der er mange der syens den sikkert er mega god og underhuldende at se.
Jeg så den med min veninde, og vi synes den var mega og underholdende og spændende og sjov.
Tag ind og se den så kan du se hvordan de er og forhold med i dag.
En film jeg sagtens kunne finde på at tage ind og se igen...

Camilla

En god og skræmmende skildring af hvor hurtigt du kan blive fanget ind i kriminalitetens ubarmhjertige net. Filmen viser den uhyggelige virkelighed bag bandernes rasen i "Dagens Danmark".

Sofie

Rigtig godt skuespil, især når man tager det faktum i betragtning, at hovedparten af rollerne ikke spilles af uddannede skuespillere.

Emma Sophie Gamby Stenhouse

For det første elsker jeg socialrealistiske film og bøger! Fra det øjeblik jeg så traileren til NV, da vidste jeg bare at den skulle jeg sgu da ind og se!

Filmens plot er super godt og det er nemt at følge med i forhold handlingen der skrider frem og de karakterer der præger den. Jeg kan rigtig godt lide hovedpersonen Kasper's karakteristik. Han spiller, måske lidt, en stereotyp i forhold den kriminelle underverden som nogle forstæder kan være præget af. Jeg synes det er et fedt twist med Kaspers bror der egentlig er en afspeljing af det Kasper i virkeligheden gerne vil være, men som han egentlig er for blød/svag til. Filmen ender meget brat og åbent, men jeg synes det gør hele filmen suveræn, så det ikke ender med en eller anden kliché-fyldt scene hvor alle "de onde" forsvinder og "de gode" overlever og har det godt igen. Jeg synes det er interessant at Nicholas Westwood Kidd optræder som Kaspers bedste kammerat og de udgør begge et godt stykke skuespil. Derudover synes jeg Danmarks "Undergrunds-dramaer" er ekstremt gode til at udtrykke de her barske scenarier og udspil.

Alt i alt en fed film, hvis man er til socialrealistiske dramaer om prostitution, stoffer og hierarkiet der foregår i undergrunden.

God weekend!

Malene

som udgangspunkt skildrer filmen tydeligt og troværdigt, hvordan det kriminelle miljø fungere. Dette gør den med et velskrevet manuskript og troværdige skuespillere som passer i rollerne. filmen er spændende og fangende med en vis dosis humor. Den har et rigtigt godt handlingsforløb, men desværre lever slutningen ikke op til resten af filmen af følte lidt at man var løbet tør for inspiration men alt i alt en rigtigt god film.

Widower

Den afspejler nok meget godt virkeligheden som den ser ud lige nu, Desværre.. Roland Møller er en skræmmende god skuespiller, som jeg godt vil se meget mere til på det hvide lærred i årerne fremover..

Abdullahuser/7224

Største omgang lort der nogen sinde er lavet..
Der røg 91 minutter af mit liv som jeg ikke får tilbage..

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.