Cookie- og Privatlivspolitik

Nøglen Under Måtten

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Apartment, The
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|
'Nøglen under måtten' har Jack Lemmon i en af sine fineste roller som den ambitiøse unge forsikringsagent C.C. Baxter, der udlåner sin lejlighed til firmaets chefer, så de ubemærket kan dyrke deres elskerinder.

Men da Baxter forelsker sig i den gæve elevatorfører Fran (Shirley MacLaine), går det samtidig op for ham, at hans usympatiske boss har tænkt sig at forføre hende – i Baxters egen lejlighed!

Det miljø af drikfældige og notorisk utro karrieremennesker på et newyorker-kontor er påfaldende lig det, vi møder i tv-serien ‘Mad Men’.

‘Nøglen under måtten’ hjemtog hele fem Oscar-statuetter – bl.a. for Bedste Film, Bedste Instruktør og Bedste Manuskript.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (16 votes)
4.8
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Efter jeg har genset den, kan jeg bare sige det her: The Apartment er helt fantastisk, forud for sin tid, og bare helt genial.

Jack Lemmon og Shirley McLaines sammenspil er, som Mads også nævner, helt energisk og fyldt med sympati, og man vil bare se mere til det (en af grundene til jeg så den to gange på en dag)! C. C. Baxter er en af mine nye favorit karakterer, i øvrigt var 1960 et fantastisk år for uforglemmelige karakterer: Norman Bates i Psycho, Marcelo i La Dolce Vita og C. C. Baxter i The Apartment. Man får bare rigtig meget sympati for ham, især på grund af den måde han er på. Når han er glad er man glad, når han er ked af det, er man ked af det.

At gense en film er bare noget gud har skabt. Man ser så mange nye detaljer, og detaljer var Wilder mester i.

Slutningen er simpelthen bare så god! Det er ikke alle mulige chlichéer, bare et spil kort. At se Baxter med det smil er ganske enkelt fantastisk.

Jeg kan ikke vente med at få set noget mere Wilder. Enten bliver det Sunset Boulevard, Double Idemnity, Witness for the Prosecution, Some Like it Hot eller The Seven Year Itch.

joan

En must see film. Som er næsten moder for mange film af samme slags frem til vore dage. Godt spil..man hygger sig

mads

den her film er genial, det er så tydeligt at se at dette er starten på den romantiske komedie. om man så vælger at mene at den genre idag har været udsat for en dårlig udvikling er en anden sag.

samspillet mellem jack lemmon og Shirley maclaine virker rigtig energisk, når det så sættes sammen med moralfremstillingen af den amerikanske overklasse-mand giver det en syrlig komedie der kan genses i det uendelige.

Wayne

at han var forud for sin tid - herlig komedie fra dengang moral var af en lidt anden slags.

Simon

Troede du ikke havde set den, siden den er på din List of Shame?

Wayne

Jeg har set den, jeg så den på tv for noget der måske er 40 år siden - og jeg så den ikke fra starten.

Men den står ikke helt klart for mig, og jeg tror afgjort den ville vinde hvis jeg så den igen idag. Derfor står den på min List of Shame. Det er samtidig en film jeg mangler i min filmsamling.

Jeg har flere film fra IMDb's top 250 som jeg har på min "Watch" liste - fordi de fortjener et gensyn. Blandt andet 12 angry men.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.