Cookie- og Privatlivspolitik

Nøddeknækkeren og de fire kongeriger

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående eventyrlig stemning med en sørgmodig undertone. Den er præget af hjertevarme og let humor, men der er også scener med større voldsomhed og surreelle optrin. Både børne- og voksenansigter ses kede af det og med tårer i øjnene. En stor figur råber truende inde fra en skov. Mennesker falder i huller, som åbner sig i jorden under dem. Historiens hovedperson balancerer på kanten af en dyb afgrund. En mørk figur bortfører en central person. Historiens centrale karakterer kæmper mod en overtallig hær af mekaniske soldater med sabler. Da det voldsomme og dystre imidlertid ikke er udpenslet, og da handlingen udspiller sig i et eventyrligt univers fjernt fra dagligdagen, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
01.11.2018
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Nutcracker and the Four Realms
|
Versioner: se alle
3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, 4DX 3D - engelsk tale, Babybio 2D - engelsk tale, Særvisning
|

Fantasy-filmen 'Nøddeknækkeren og de fire kongeriger' er en eventyrlig filmatisering af E.T.A. Hoffmanns roman 'Nøddeknækkeren og Musekongen' samt Tchaikovskys ballet ’Nøddeknækken’.

Disney-filmen handler om den unge pige Clara, som på sin søgen efter nøglen til en uvurderlig gave fra hendes afdøde mor ankommer til en fortryllende verden, der er opdelt i fire riger.

Clara møder her både soldaten Philip, en gruppe mus og regenterne fra tre af rigerne. Sammen med Philip tager Clara på en rejse mod det fjerde rige, hvor nøglen måske befinder sig.

'Nøddeknækkeren og de fire kongeriger' fortsætter således rækken af de live action-film, som Disney har sendt ud de seneste år med bl.a. Skønheden og Udyret og Junglebogen

Bemærk: Filmen vises i originalversion med engelsk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (110 votes)
4.1
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • BT

    "... filmen [er] visuelt decideret overdådig." (Thomas Brunstrøm)

  • Jyllands-Posten

    "'Nøddeknækkeren og de fire kongeriger' er både velspillet og godt fortalt og prægtig i sine eventyrlige iscenesættelser ..." (Katrine Sommer Boysen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Liza

I forhold til billeder og effekter, så skuffer filmen ikke. Det er ren Disney magi, men selve fortællingen halter lidt. I starten virkede handlingen ret forhastet og karaktererne for overfladiske. Det blev bedre, men filmen nåede aldrig helt derop, hvor Disney er bedst. Det er ganske vist.
Men jeg er stadig fan af Disney og jeg ser stadig frem til deres næste eventyr. Denne her er bare gået i glemmebogen allerede.

Maggie Smith

Jeg havde glædet mig til, at se Nøddeknækkeren, som jeg egentlig ikke havde fået så meget indtryk af blev produceret. Jeg plejer, at have meget fokus på kommende film, men den her var virkelig gået forbi min næse, indtil at jeg så en magisk trailer til den. Jeg var blændet. Det var lige, hvad man har brug for i de mørke vinter aftener, hvor det hele bare er magi.

Da jeg så rollelisten blev jeg ikke mindre fristet. Der er intet som en Morgan Freeman, og jeg må erkende, at jeg synes at han har haft for få roller af den her slags kaliber, hvor han spiller en mystisk og mytisk person. Ikke en stor rolle, men alligevel er han noget helt særligt. Det har han altid været.

Plottet er fremragende. Jeg kendte ikke plottet til Nødeknækkeren generelt, og jeg glædede mig mest til at få sprudlet noget magi ind i mig, og se en masse farverige karakterer m.m. Filmen lever op til alle parametre for, hvad jeg havde håbet for.

For det første er den enormt smukt produceret. Det hele er så smukt og gennemtænkt. Det rammer en, og sætter en rigtig god portion stemning af jul og vinter igennem et menneske. Karakterne er virkelig fine og de er veludført fra alt til beklædning til deres væremåde. Man ser hurtigt, at det er en film, som sender sine bølger lidt til noget ala Narnia på nogen måder både i karakterne, men sandeligt også i universet. Og der var få film, som var så eventyrlige, som den første Narnia film var - men Nøddeknækkeren er helt sikkert på samme niveau. Måske bedre?

En sand Disney film, hvor plottet er meget fra det mørke til det lyse i livet. Det er det også her, og jeg vil ikke komme nærmere på det af hensyn til eventuelle folk, som forhåbentlig køber en omgang ind og ser den. Den er det værd. Vi stresser tit i nutidens samfund og når det bliver de mørke måneder, så bliver flere og flere deprimeret. Det er i sig selv en form for behandling, at se dette unikke mesterværk.

Jeg synes faktisk, at den var for kort. Det var faktisk en film, som godt kunne have trængt til at få en halv time mere, eller en mere rundtur rundt i de forskellige verdener. Det var nu ikke en skuffelse, at den ikke var længere - men jeg vil ikke udelukke, at der sagtens kan brygge noget til en 2'er. En sand Disney film, som måske både kan være for familien, men som også godt kan være en smule uhyggelig for de yngre.

Den er bare så veludført den her film. Jeg er helt oppe at køre over den stadig, og jeg vil ikke udelukke at jeg skal se den igen.

Oszar

Nøddeknækkeren er en fin familiefilm. Den er rigtig flot og så har den nogle gode temaer som passer til en eventyrfilm som man kan få lange samtaler til at gå med.

Desværre synes jeg at handlingen er for åbenlys. Derfor er den mindre underholdene.

Det er også ærgeligt at den kun har engelsk tale, fordi børn omkring 7 år skulle også kunne se og forstå den.

Men ellers er det en god børne- og familiefilm.

maryna

Mine børn fik desværre ikke ret meget ud af filmen, da den var på engelsk. Hvorfor står det ikke tydeligt nogen steder henne at filmen er på engelsk? Og så er den anbefalet til alder helt ned til 7 år. Man kan da ikke ret meget på engelsk i 1.klasse....

Danieluser/202185

Underholdende god film dog på engelsk ligesom jungle bogen, lidt ærgerligt for de lidt mindre selvom mange børn i dag har engelsk allerede i de tidlige skoleår, alt i alt rigtig godt.

Mariauser/562458

Øv, hvor var det en skuffende film. Den var langtrukken og decideret kedelig. Flotte effekter, men handlingen gav ikke rigtig mening for os og virkede bare ligegyldig.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.