Cookie- og Privatlivspolitik

Noa

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en knugende, angstpræget grundstemning. Den indeholder en række lange, voldsomme kampscener, samt scener med desperate menneskemængder der sulter, undertrykkes og dræbes. I en scene ser en dreng sin far blive hugget ned med en økse. I en anden scene truer en mand med at stikke en kniv i en kvindes nyfødte barn. Da filmen desuden har et voldsomt anslag, og er præget af katastrofestemning gennem lange passager, vurderes det at filmen vil kunne virke skæmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
03.04.2014
| |
2 timer 18 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Noah
|
Versioner: se alle
3D, 2D, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Noa' handler om titelkarakteren og hans syner om vand, der strømmer op af jorden og ned fra himlen, indtil hele verden er oversvømmet og alle levende væsner druknet. Han forstår ikke hvorfor, indtil han får besked fra Gud om, at det virkelig vil ske.

Noa er sammen med sin familie de eneste, der må overleve syndfloden, derfor befaler Gud ham at bygge en kæmpemæssig ark, hvor han skal samle alverdens dyr i par, så de også kan overleve verdens undergang. Nu er det op til Noa og hans tre sønner at få bygget skibet, inden de knusende vandmasser kommer væltende.

Instruktøren Darren Aronofsky er kendt for at lave kompromisløse film om mennesker, der bliver presset til deres yderste grænser, eksempelvis i ’Requiem for a Dream’ (2000), ’The Wrestler’ (2008) og ’Black Swan’ (2010).

Derfor skal man med ’Noa’ ikke kun forvente en episk katastrofefilm, men også et intenst portræt af en mand, hvis tro og moral bliver stillet over for en umenneskelig udfordring. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (251 votes)
3.5
3.3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Filmen kan nok ikke hidse ret mange op her i Danmark, men den bliver stor i det amerikanske bibelbælte som en art familieunderholdning med de helt rigtige værdier." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] som tilskuer kræver det tålmodighed at komme videre i den næsten to en halv time lange film, der aldrig helt kan beslutte sig for, om den vil være actiondrama eller en dramatisk genfortælling af Bibelen og derfor mest for de 'rettroende'." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "[...] en raffineret omgang popcornunderholdning [...]." (Jacob Ørsted)

 • Filmland P1

  "Aronofsky inviterer alle indenfor, også dem uden de store forudsætninger, til en katastrofefilm, hvor det for en gangs skyld er meningen at flest muligt skal dø." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Aranofsky forstår virkelig at udnytte det storladne potentiale i visuel henseende. Her kommer instruktørens uomtvistelige talent til sin ret. Men det er ikke nok, når resten af filmen er noget så eklatant episk nonsens." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "I en film som vil have bibelhistorien til at konkurrere med både superhelte og 'The Hunger Games', lykkes det faktisk at fastholde nysgerrigheden uden for mange ufrivillige grin." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er en hård, smuk film på sin grovslebne måde." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Det virker som om man ikke helt har vidst, hvad man vil med fortællingen. Dels har man villet fortælle et moderne eventyr, efter Ringenes Herre skabelon, og dels har man forsøgt at ramme bibelhistorien.

Det ender lidt langt og lidt kedeligt.

Mikkel Poulsen

Noah blu-ray blu-ray 3D & dvd udgaven, jeg glæder mig til og se den igen virkelig smuk fortælling / film

Obadia

... eller er du bare ekstremt stor fan af denne film?

Mikkel Poulsen

Er det et problem for dig at jeg kan li denne her type film ?

Obadia

Undrede mig bare over at du anmeldte filmen til 5 stjerner i din anmeldelse, men nu giver du den 6 stjerner, og at du før har skrevet om datoen for DVD/BLU-udgivelsen.

Mikkel Poulsen

Det var en fejl med 5 stjerner men rettede nu i stedet til 6 stjerner, og pas dit eget tak

Kim

En bibelsk historie som ikke følger den bibelske fortælling slavisk og det gør filmen mere uforudsigelig og det er jo trods alt et plus. Men derudover har filmen så meget mere potentiale for at vise de mange forskellige menneskelige valg, ageren og dilemmaer som karaktererne bliver sat i, men det hopper filmen alt for nemt henover. Der var mulighed for at have en serie på mindst to film for at komme rundt om alle de super spændene positioner karaktererne kom i, men det har man ikke valgt at gøre og det er synd så filmen drukner i easy making.

Bjerg

Filmen er instrueret af den meget autonome og fritarbejdende instruktør, Darren Aronofsky, og han har med 'Noah' leveret sit hidtil mest kommercielle værk - og det siger faktisk ikke særlig meget...

Mine forventninger til Aronofskys sjette projekt i instruktørstolen startede på et skyhøjt niveau, specielt efter offentliggørelsen af castet og nogle yderst lovende setbilleder. Men efter filmens udgivelse og den dertil meget kritiske modtagelse, har min (til)tro til Aronofskys håndtering af en fortælling på bibelsk skala blevet skyllet næsten helt væk.

Men modsat især det religiøse publikum, så er jeg meget åben overfor en mere kreativ frifortolkning af den velkendte historie. Og derfor er min mening om denne fortælling langt fra den katastrofale katestrofefilm som rygtet bygger på. I farer for at støde overreligøse grupper, så ser jeg i stedet 'Noah' som værende én af de der film, der er løst baseret på sit kildemateriale - og som stand-alone film - absolut fungerer.

Ja, filmen vil alt for meget på én gang, og det lader også til, at Aronofsky har set dette projekt som værende den eneste chance for at lade sine ateistiske tanker og forestillinger slå rødder i en kristen fortælling. For 'Noah' er nemlig allerbedst når den afspejler sin titel og når alt det overskydende, både fakta og forestilling, bliver skubbet til side. Filmen er uden tvivl præget af unødvendighed og overfladiskhed, men størstedelen fungerer faktisk, på et ikke-alt-for-religiøst niveau.

Skuespillerpræstationerne er flotte over hele linien - selvom dialogen og handlingerne ofte er lidt tvivlsomme - og trods filmens kamp mod strømmen allerede før sin udgivelse, så synes jeg helt klart at filmen fortjener lidt mere anerkendelse for hvad den er. Måske er det ikke en solid 5'er, men den sidste stjerne er givet af ren medfølelse og næstekærlighed. ;)

5/6

Skovtrold

What a dissapointment to see Hopkins in such a bad movie.
I believe this is a clear example of cheap produced films, only investing in good actors to compensate.
If it was not because i had allready paid for the ticket I would have left the movie after 20 minutes.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.