Cookie- og Privatlivspolitik

Niceville

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
17.11.2011
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Help
|

'Niceville' foregår i Mississippi, USA. Året er 1962 og den nye racelov netop er blevet indført.

Adskillelsen mellem hvide og sorte er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel.

Så meget desto mere fantastisk - og modigt - er det da også, da Aibileen, en sort tjenestepige, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter.

Skeeter er en ung hvid kvinde, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ’mammy’ forsvandt ud af hendes liv, og som har sat sig for at beskrive tilværelsen of en række sorte tjenestepiger.

Aibileen er den første. Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, møjsommeligt og i dybeste hemmelighed lykkes det i 'Niceville' at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie - med livet som indsats.

'Niceville' er baseret på romanen 'The Help' af Kathryn Stockett.

'Niceville' blev ved dette års Oscar-uddeling nomineret i tre kategorier, hvoraf Octavia Spencer vandt for bedste kvindelige birolle.  

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (655 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en underholdende, rørende og opbyggelig historie om søstersolidaritet, næstekærlighed, åbenhed og tolerance." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  ",,, klog, gennemført og samtidig letfordøjelig underholdning om en tid og en mentalitet, der kan være svær at forestille sig og let at glemme." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... på trods af det manglende mod til at vise et rigtigt råt og realistisk virkelighedsbillede, så er der stadig meget at komme efter." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en opbyggelig, humoristisk, charmerende og solidt underholdende film..." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Der er en væsentlig feel good-faktor i filmen, men også eftertænksomhed og konstruktiv bittersødme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En drama film som denne fungere ikke helt, hvis man skal have en blanding af humor og spænding i den. Dramaet fungere for det meste rigtigt godt, skuespillet er fint. Men der er nok fokus om den enkelte karakter, jeg fandt aldrig helt ud, hvem vores hovedperson er. Da den springer meget for den ene til den anden. Og et hvis forhold i filmen er bare totalt latterlig. Men den kan ses, og se den for dramaet og dillemaet. Den får 3 stjerner herfra!

Simon

Absolut en af mine yndlingsfilm. Fantastiske skuespils præstationer. Emma Stone er en af mine yndlings skuespillere og Viola Davis og Octavia Spencer gør et fremragende arbejde. Bryce Dallas Howard spiller også godt som den onde kvinde. Se den hvis i ikke har set den!

Katrine

Denne film er intet mindre end Fantastisk, den er velfortalt så man husker den...

Shandrill

Den bliver dog lidt for Amerikansk til tider, bogen skal dog læses.

Dortheuser/957861

Det er efterhånden lidt tid siden jeg var inde og se filmen Niceville i biografen, men jeg synes stadig at den er helt fantastisk. Filmens manuskrift er meget velskrevet og personerne der er blevet castet til filmen er de helt rigtige. Det er en meget rørende film, som jeg tænkte over længe efter jeg forlod biografen. Den er rigtig godt lavet og kan helt klart anbefales!

Mie

Fik aldrig tid til at se den i biografen, men har senere købt filmen og hold da op den er god. Gode skuespillere, god handling ja det er en rigtig god film!!

Filmentusiast

Elsker filmen, elsker bogen, elsker konceptet!

Jeg kunne ikke lade være med at holde nogle få tårer tilbage da jeg sad og læste bogen og var fuldkommen ked af at den pludselig sluttede. Det var som om at jeg manglede resten af bogens magi... ville ønske at der var en fortsættelse af både film og bog.. *suk*...

jonuser/927757

Jeg havde lidt en blandet fornøjelse da jeg så den. Skuespillet er rigtig godt i filmen, og den er utrolig flot. Desværre er der bare rimelig meget mere der skal gøre en film god, og de andre ting lever den ikke op til. Historien er forudsigelig og til tider lidt kedelig, og de ting der skulle være overraskende, var ikke så overraskende igen. Filmen er desværre også alt for langt, hvilket man for alvor mærker i sidste akt. Nu siger jeg ikke at filmen var dårlig, for det var den ikke. Det var en okay film, som man desværre har glemt efter kort tid, selvom den var utrolig flot og havde godt skuespil.

Martinauser/570891

Det var en virkelig god film! Satte mange følelser igang! Det er en film som skal ses. Hvis man bare har lidt hjerte, vil denne film være god. Dem er slet ikke overvurderet! Fantastisk film!

Kikiuser/447298

Alle burde se denne fantastiske film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.