Cookie- og Privatlivspolitik

Niceville

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
17.11.2011
| |
2 timer 25 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Help
|

'Niceville' foregår i Mississippi, USA. Året er 1962 og den nye racelov netop er blevet indført.

Adskillelsen mellem hvide og sorte er pludselig ikke længere lovlig. Ku Klux Klan hærger, og sorte lever i skræk og rædsel.

Så meget desto mere fantastisk - og modigt - er det da også, da Aibileen, en sort tjenestepige, indvilger i at fortælle sin historie til miss Skeeter.

Skeeter er en ung hvid kvinde, der aldrig har forstået, hvorfor hendes egen elskede ’mammy’ forsvandt ud af hendes liv, og som har sat sig for at beskrive tilværelsen of en række sorte tjenestepiger.

Aibileen er den første. Men det er ikke nok med kun én stemme. Langsomt, møjsommeligt og i dybeste hemmelighed lykkes det i 'Niceville' at rekruttere andre kvinder og få dem til at fortælle deres historie - med livet som indsats.

'Niceville' er baseret på romanen 'The Help' af Kathryn Stockett.

'Niceville' blev ved dette års Oscar-uddeling nomineret i tre kategorier, hvoraf Octavia Spencer vandt for bedste kvindelige birolle.  

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (653 votes)
5
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en underholdende, rørende og opbyggelig historie om søstersolidaritet, næstekærlighed, åbenhed og tolerance." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  ",,, klog, gennemført og samtidig letfordøjelig underholdning om en tid og en mentalitet, der kan være svær at forestille sig og let at glemme." (Henning Høeg)

 • Jyllands-Posten

  "... på trods af det manglende mod til at vise et rigtigt råt og realistisk virkelighedsbillede, så er der stadig meget at komme efter." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... en opbyggelig, humoristisk, charmerende og solidt underholdende film..." (Erik Jensen)

 • Weekendavisen

  "Der er en væsentlig feel good-faktor i filmen, men også eftertænksomhed og konstruktiv bittersødme." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nikolaj

En drama film som denne fungere ikke helt, hvis man skal have en blanding af humor og spænding i den. Dramaet fungere for det meste rigtigt godt, skuespillet er fint. Men der er nok fokus om den enkelte karakter, jeg fandt aldrig helt ud, hvem vores hovedperson er. Da den springer meget for den ene til den anden. Og et hvis forhold i filmen er bare totalt latterlig. Men den kan ses, og se den for dramaet og dillemaet. Den får 3 stjerner herfra!

Simon

Absolut en af mine yndlingsfilm. Fantastiske skuespils præstationer. Emma Stone er en af mine yndlings skuespillere og Viola Davis og Octavia Spencer gør et fremragende arbejde. Bryce Dallas Howard spiller også godt som den onde kvinde. Se den hvis i ikke har set den!

Emil Dencher

En af mine absolut yndlingsfilm.
Selvom den er lang kedede jeg mig aldrig.
Bla. på grund af de fantastiske skuespilspræstationer af især det unge talent Emma Stone og en af mine yndlingsskuespillere Octavia Spencer.

Katrine

Denne film er intet mindre end Fantastisk, den er velfortalt så man husker den...

FilmFaxuser/1051580

Så kom der en film om den periode amerikanerne nok ikke er særligt stolte over. Men filmen bygger sig ikke kun på det tidspunkt, men på selve bogen 'The Help'. For 'Niceville' er en ganske banal og sød lille film, der troværdigt gør alt for at opfylde bogens fiktive indhold. Og hvad angår stil, spil og instruktion, med rigtigt gode skuespilpræstationer, så vil du garanteret ikke forlade biografen, uden at blive bare lidt imponeret. For den er derudover fortalt med en så stor stilsikkerhed og så stor interesse for den kulturelle periode, at filmen til tider kan sammenlignes med mesterværker fra den samme genre, selvom filmen desværre aldrig når helt op på den post. Men alt i alt så er 'Niceville' en glimrende periodedrama, hvor man ikke vil kunne bære, hvis den ikke havde nogle optaget pladser i biografen, for den fortjener tydeligvis at blive set af rigtigt mange mennesker! Apropo skuespillere, så er de dejlige at se på, især Emma Stone, der fremviser sine talentfulde holdninger, på de mesterligste måder. Resten af persongalleriet kunne jeg også rigtigt godt lide, især Octavia Spencer med de sjove replikker, og Viola Davis´ stærke præstation som den anden hovedrolle Aibileen. Derpå skal det siges at filmen har et lettere farverige og blødsødne udtryk, end en decideret virkelig og alvorlig, men gør den også til en særdeles seværdig film. Tja, filmen vil rigtig meget og formår også en hel del, selv om man bagefter føler, at fokuset enten skulle have ligget på den mere seriøse del af budskabet, eller helt overgive sig til den karikerende stil. Tjaae, Jeg kan ikke sætte en korrekt finger på, hvad det er, der gør at filmen ikke fortjener den høje bedømmelse herfra, men alt i alt ligger filmen fint på hylden blandt fire stjerner, og der for den også lov til at blive!

- Skrevet af: Johana

Shandrill

Den bliver dog lidt for Amerikansk til tider, bogen skal dog læses.

Dortheuser/957861

Det er efterhånden lidt tid siden jeg var inde og se filmen Niceville i biografen, men jeg synes stadig at den er helt fantastisk. Filmens manuskrift er meget velskrevet og personerne der er blevet castet til filmen er de helt rigtige. Det er en meget rørende film, som jeg tænkte over længe efter jeg forlod biografen. Den er rigtig godt lavet og kan helt klart anbefales!

Mie

Fik aldrig tid til at se den i biografen, men har senere købt filmen og hold da op den er god. Gode skuespillere, god handling ja det er en rigtig god film!!

Filmentusiast

Elsker filmen, elsker bogen, elsker konceptet!

Jeg kunne ikke lade være med at holde nogle få tårer tilbage da jeg sad og læste bogen og var fuldkommen ked af at den pludselig sluttede. Det var som om at jeg manglede resten af bogens magi... ville ønske at der var en fortsættelse af både film og bog.. *suk*...

jonuser/927757

Jeg havde lidt en blandet fornøjelse da jeg så den. Skuespillet er rigtig godt i filmen, og den er utrolig flot. Desværre er der bare rimelig meget mere der skal gøre en film god, og de andre ting lever den ikke op til. Historien er forudsigelig og til tider lidt kedelig, og de ting der skulle være overraskende, var ikke så overraskende igen. Filmen er desværre også alt for langt, hvilket man for alvor mærker i sidste akt. Nu siger jeg ikke at filmen var dårlig, for det var den ikke. Det var en okay film, som man desværre har glemt efter kort tid, selvom den var utrolig flot og havde godt skuespil.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.