Cookie- og Privatlivspolitik

Ne me quitte pas

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
05.02.2014
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Ne me quitte pas
|

Dokumentarfilmen 'Ne me quitte pas' handler om det umage vennepar, Bob og Marcel, der har ulykkelig kærlighed tilfælles og deler samme tørre humor. De er begge så fandens ensomme og tilpas alkoholiserede, at de fantaserer om selvmord som sidste løsning.

De sorte udsigter til trods har de to aldrende mænd hinandens selskab at vende tilbage til med mange overraskende samtaler til følge.

Den tragikomiske dokumentarfilm er filmet i ægte Cinema vérité-stil, hvor et kamerahold følger de to mænds hverdag fra tandlægebesøg og lokale pubber til afvænningsklinikken. Oftest foregår filmen dog hjemme ved køkkenbordet i udkants-Belgien, hvor druk og samtaler kører i ét væk.

Lyder titlen bekendt, skyldes det nok den belgiske crooner, Jacques Brels, legendariske sang fra 1959. På dansk kan ”Ne me quitte pas” oversættes til ”forlad mig ikke”, hvilket er sigende om filmens grundlæggende tema.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.6
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "[...] trods de to instruktørers sikkert prisværdige intentioner må jeg desværre indrømme, at jeg kedede mig en smule i selskab med de triste skæbner." (Henrik Queitsch)

  • Politiken

    "Det er en film, der går helt tæt på sine hovedpersoner og alligevel ikke udstiller dem, men derimod fortæller om dem med en nænsomhed og en forståelse, der smitter." (Dorte Hygum Sørensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.