Cookie- og Privatlivspolitik

Navarones Kanoner

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Guns of Navarone
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

'Navarones kanoner' er J. Lee Thompsons filmatisisering af Alistair Macleans succesroman om en lille gruppe selvsikre britiske soldater, der under 2. verdenskrig sætter kursen mod en nazistisk borg i græsk territorium. Missionen: At tilintetgøre to enorme kanoner.

'Navarones kanoner' vandt en Golden Globe for bedste film og en Oscar for bedste special effects – og fik yderligere seks Oscar-nomineringer. Soldaternes nærved umulige klatring op ad en stejl klippeskråning hører til filmens absolutte højdepunkter.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.2
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Frank

God film

Antaeus

Bogen er en ren 6'er, filmen er bestemt stadig god, men ikke mesterværk som bogen og må nøjes med at trække en 4'er hjem.

Wayne

Vi må være fra ca. samme årgang.

Antaeus

Jep, de fleste af dem og herefter gik jeg over til Desmond Bagley. Hans "Menneskejagt", er den eneste bog jeg har læst mere end en gang, tre gange endda.

Og efter en festsnak for lang tid tilbage fik jeg anbefalet, at jeg skulle gå på på opdagelse i Robert Ludlums univers. Jeg kendte den gamle Chamberlain film "Manden uden navn" så den bog sprang jeg over, men har læst de fleste andre. Fantastiske bøger, på linje med McLean og Bagley. Det er så en del år siden, men lige nu er jeg faktisk igen i gang med en Ludlum bog, "Attentat i Paris, godt nok med en medforfatter, Gayle Lynds.

Wayne

Kunne være man skulle tage Robert Ludlums bøger op igen, han har skrevet meget godt. Har du iøvrigt læst Tom Clancy. Han har skrevet en ret spændende serie om Jack Ryan - flere af dem er filmatiserede (bla. Patrioternes spil med Harrison Ford). Jeg kan også anbefale Clive Cussler, som har skrevet en serie om Dirk Pitt (en er også blevet filmatiseret - Sahara). Desmond Bagley har jeg også læst.
Når vi nu er ved de gamle forfattere, så har jeg også læst Frederick Forsyth - bla. sjakalen og Odessa kartoteket, også spændende sager.

Antaeus

Ja, Ludlum er god - jeg er i fuld gang med en.
Jeg har ikke læst læst Clancy eller Cussler, jeg kan normalt ikke lide at læse noget jeg har set på film - jeg foretrækker at læse dem først og så se dem på film. Undtagelser gøres dog, bl.a. gjorde jeg det for nyligt med Hunger Games, som jeg blev betaget af læste alle 3 bind. Sahara, var ikke en succes, rent filmmæssigt, men derfor kan bogen sikkert godt være god.

Jeg har læst Sjakalen, Odessa K. har jeg muligvis også, men jeg er ikke sikker. Jeg har sikkert set filmen. Sjakalen har jeg selvfølgelig også set på film, den gamle er klart bedste selv om den nye også er fin.

Wayne

Du gå virkelig glip af noget, hvis du ikke læser serien om Jack Ryan - dels følger man ham hele vejen gennem hans karriere som børsmægler, professor og efterretningsmand til en temmmelig høj stilling, som jeg ikke vil afsløre her - og dels er den vanvittigt spændende. Jeg tror desværre at nogle terrorrister har ladet sig inspirere af mindst een af hans bøger i serien. Det er ikke sikkert at 9/11 var sket uden Tom Clancy. Det er da en clifhanger....

Antaeus

Det må jeg lige se på, men jeg synes som sagt ikke godt om at læse bøger jeg allerede har set på film. Jeg har jo set hans bøger flere gange, men har altid valgt nogle af de andre forfattere først. Hvis han kan matche dem så er det fremragende, selv om jeg har svært ved at tro det. Jeg var vild med de tre forfattere: MacLean, Bagley og Ludlum.

Det mest været agentromaner og klassikere, samt en masse uden for, jeg har læst, men er nu gået over til det som er min favoritgenre på film, sci-fi, jeg tænkte der må også være noget at hente der. Bl.a. Solar og jeg har Night Dawn's Trilogien liggende og vente, men en god agent roman er der dog altid plads til.

Wayne

Som regel får man en del mere viden ud af bøgerne, end fra filmene - og det gælder i særlig grad når vi taler Jack Ryan universet.

Manden går fra at være officer til at blive USA's præsident, ganske vist ved et tilfælde - men vejen dertil er ret omfattende. Mange af bøgerne er på op til 1000 sider, og man får en hel del fakta at vide undervejs - på et tidspunkt drages et japansk bilmærkes fejl ind i verdens politik - Toyota havde for et par år siden fejl på deres bremsesystem, ganske som beskrevet nogle år tidligere. Et fly flyves direkte ind i Den amerikanske regerings bygning - præcist som det forsøges nogle år senere, efter at Clancy skrev det. Men det kan være tuft læsestof, som man bliver belønnet for med masser af spænding i slutningen af hver bog - hvor verdensfreden ofte er på spil.

Lidt kronologi kan læses her;

http://en.wikipedia.org/wiki/Jack_Ryan_(Tom_Clancy_character)

Antaeus

Ja, man får så meget mere fra en bog end en film. Men det som er helt galt ved at læse bogen efter man har set filmen er at en del af spændingen er aftaget da man kender handlingen. De mange overraskende plot som typisk er indlagt i en bog og som er så fantastiske, er væk når man kender handlingen og en bog tager måske en uge at læse, mens det bedre går den anden vej, altså bogen først, da en film er noget man får serveret og typisk tager 100 minutter.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.