Music for Black Pigeons

Censur Alle
26. Jan 2023
92 min
Camera Film
Music for Black Pigeons
Billede
(© Camera Film)
Music for Black Pigeons
(© Camera Film)
5.2 / 6
Brugere (6)
4.6 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Dokumentarfilmen 'Music for Black Pigeons' er instrueret af Jørgen Leth og Andreas Koefoed og handler om jazz-musikkens passionerede væsen.

Filmen undersøger således musikkens kraft, væsen og den kreativitet, der ligger bag de ofte improviserede toner i jazzen.

Man får i selskab med en række fremtrædende musikere her et indblik i bl.a. deres arbejde med og tanker om musikkens mange nuancer. Her agerer den danske musiker og komponist Jakob Bro filmisk omdrejningspunkt, mens man blandt øvrige medvirkende finder andre af vor tids mest indflydelsesrige jazzmusikere.

Dokumentaren har været lang tid undervejs, da filmholdet bag har fulgt netop Jakob Bro gennem hele 14 år. På den måde giver filmen et indblik i hans møder med diverse jazz-kollegaer på tværs af generationer og landegrænser.

Jørgen Leth står bag en lang række dokumentarer siden debuten i 1963, herunder bl.a. 'Det perfekte menneske', Stjernerne og vandbærerne samt En forårsdag i Helvede, videre til nyere titler som De fem benspændDet erotiske menneske og Jeg går.

Andreas Koefoed har tidligere haft stor succes med bl.a. kunstmysteriet The Lost Leonardo fra 2021, hvor han gik på jagt efter sandheden bag et maleri, der måske/måske ikke var malet af mesteren Leonardo da Vinci.

Se traileren her

Brugernes anmeldelser

5,2

6 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: