Monumenternes mænd

Censur 11
27. Feb 2014
118 min
20th Century Fox
The Monuments Men
Billede
(© 20th Century Fox)
Billede
(© 20th Century Fox)
0.0 / 6
Brugere (0)
3.6 / 6
Medier (5)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Monumenternes mænd' handler om en enhed kaldet Monumenternes mænd, der af Præsident Roosevelt bliver beordret under Anden Verdenskrig til at redde alverdens kunstgenstande, før de bliver destrueret af den tyske hær, der har fået direkte ordrer på at ødelægge alt inden rigets fald.

Missionen virker fuldstændig umulig, da kunstværkerne er godt gemt bag fjendens linjer, og den udvalgte gruppe består af  kunsthistorikere, kuratorer og museumsinspektører, der alle er mere bekendte med Michelangelo end med militære operationer.

George Clooney har både skrevet, produceret og instrueret denne krigsfilm, der med god vilje kan kaldes ’Ocean’s Eleven’ (2001) møder ’Kellys helte’ (1970).

Og som om det ikke var nok, indgår han også i rollebesætningen, der består af bl.a. Matt Damon, Jean Dujardin, John Goodman, Cate Blanchett og Bill Murray.

Den humoristiske krigsfilm er baseret på Robert M. Edsels autentiske bog med den mundrette titel ’The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History ’.

Brugernes anmeldelser

0,0

0 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: