Memoria

Censur 7
30. Jun 2022
136 min
Camera Film
Memoria
Billede
(© Camera Film)
Billede
(© Camera Film)
3.0 / 6
Brugere (2)
5.2 / 6
Medier (6)
Bedøm selv filmen:

Filmen 'Memoria' følger den skotske orkidé-entusiast Jessica, der en tidlig morgen vækkes af et voldsomt brag. Af uforklarlige grunde viser det sig efterfølgende, at hun var den eneste, som hørte lyden.

Lyden dukker nu op ad flere omgang i Jessicas ører. Men hvad er det for en lyd? Og hvorfor er hun den eneste, der hører den?

Jessica føres nu ind i gåden, hvor hun forsøger at finde frem til svarere bag lyden. Bl.a. med hjælp af en lydtekniker og en arkæolog, mens hendes rejse efter svar også fører hende ind i Columbias jungle.

I hovedrollen ses den altid interessante Tilda Swinton, der bl.a. er kendt fra en række Wes Anderson-film, gyset Suspiria og sin Oscar-vindende præstation i Michael Clayton.

Filmen modtog den såkaldte Jury Prize på Cannes Festivalen i 2021 og blev udvalgt som Colombias Oscar-kandidat. Den thailandske filmskaber Apichatpong Weerasethakul står bag den hypnotisk dvælende fortælling. Han er også manden bag Guldpalme-vinderen Onkel Boonmee som kan huske sine tidligere liv.

Brugernes anmeldelser

3,0

2 brugere

1
2
3
4
5
6
Bedøm selv filmen: