Cookie- og Privatlivspolitik

My Week with Marilyn

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
26.01.2012
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
My Week with Marilyn
|

I 'My Week with Marilyn' spiller Michelle Williams Marilyn Monroe.

I 1956 ankommer Monroe til England for at optage filmen 'Prinsen og korpigen' sammen med den legendariske instruktør og medskuespiller, Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh).

På settet er også den 23-årige Colin Clark (Eddie Redmayne), der er med under optagelserne som hjælp på produktionsholdet.

Monroe får et godt øje til den unge assistent, og de tilbringer en uge sammen i Marilyns hus, hvilket giver Clark et unikt glimt af stjernen bag blitzlysenes glitrende facade.

'My Week with Marilyn' er baseret på erindringsbogen af samme navn, der bygger på virkelige hændelser.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (287 votes)
4.3
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en lille charmerende film, der dog som filmfortælling mest af alt virker som en lidt løs skitse, hvis hovedformål er, at vise Michelle Williams’ imponerende indsats. Der da også så rigeligt er billetprisen værd." (Louise Kidde Sauntved)

 • Ekstra Bladet

  "Det er en romantisk og underholdende affære, selv man uden Williams hurtigt ville blive træt af det indimellem irriterende, karikerede persongalleri." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Filmen minder mest om en tv-film med et stort budget, der på den mest forstemmende vis lader muligheden for at lave et interessant kvindeportræt af en af de mest betydningsfulde figurer i vores populærkultur, glide sig af hænde." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... de potentielt virkelig smertefulde sider af denne historie bliver diskret nedtonet. Blikket tilhører en ung mand, der endnu ikke ved meget om verden og dens smertelige dybde og fortrædelighed. Det gør filmen let at elske på samme måde som en let forelskelse, der hurtigt kan fordufte." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Er man interesseret i MM, skal man se denne film. Den føjer intet til summen af viden og rygter om stjernen, men den er sød og gennemført realiseret." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Som sikkert er romantiseret på det groveste. Michelle Williams fanger sublimt Monroes officielle fremtoning - men jeg synes ikke at man når længere. Det er stadig pinuppen Marilyn Monroe, som man efterlades med. Der bliver kun kradset lidt i overfladen. Men hvad kan man forvente på en uge?

Sophieuser/804957

Alt går op i en større enhed, og danner til sammen en smuk og lækker film: Manuskript, scenografi, farver, lys, lyd - og ikke mindst fantastisk skuespil af Michelle Williams, som virkelig fanger den sårbarhed og usikkerhed Monroe var fanget i.

Anonymuser/0

Filmen formår virkelig at vise den side man har fundet ud af der lå bag Mrs. Monroe's kønne ydre. En kvinde der til sidst kun levede på piller og spiritus. En must see film. Blev i hvert fald ikke skuffet, og Michelle var det perfekte valg til rollen

Lars Michael

Skide godt spillet af Michelle Williams , hun er og blir Marilyn Monroe. en film folk skal se.

Sofie user/933898

En helt fantastisk film, som bør ses!
Den viser kort sagt at livet kan være svært for selv de helt store, og så selvfølgelig den sommetider svære/uretfærdige kærlighed.
- Og så syntes jeg også at Michelle Williams levede op til rollen. Jeg har både læst og hørt mange give hende kritik for rollen, men vi kan vel heller ikke ligefrem forvente at hun, træder ind som den ''nye'' Marilyn Monroe. For der findes alså kun én Marilyn Monroe :-)
Jeg syntes også at Eddie Redmayne præsterede helt fint :-)

Tobias

Når en film bygger på virkelige hændelser, og gudskelov for de film, der gør det, så er nysgerrighed måske det vigtigste virkemiddel til at fange seeren. Efter rulleteksterne søgte jeg flittigt efter flere informationer om Marilyn og ikke mindst 'The Prince and Me'.

'My Week with Marilyn' er nemlig en betagende film, hvor specielt Kenneth Branagh og Judi Dench leverer et godt supplement til en charmerende Marilyn Monroe-klon i skikkelse af Michelle Williams, som man bare har lyst til at give en ordentlig krammer.

Filmens dramaturgi er ikke revolutionerende, men den giver et letfordøjeligt indblik i fordums tid, hvor store navne for alvor begyndte at sætte standarden for at lokke folket til det store lærred. Og med en klassisk fortælling i sig selv er det værd at se på i 'My Week with Marilyn'.

Astriduser/925450

Filmen er en dejlig film. Der var drama og lidt romantik, se den!

Lulu

Marilyn Monroe er og bliver en stor facination- og altid omgæret af mystisk- jeg skal bestemt se denne film med en af mine yndlingsskuespillerinder i hovedrollen- håber den lever op til mine forventninger...

Jeanetteuser/966606

Filmen er rigtig god og Michelle Williams spiller rollen som Marilyn fantastisk! En af de bedste film jeg har set længe!

Tanjasl

Jeg nød filmen og fandt at den afbildede Monroe som jeg fornemmer hun fremstod og var i den tid hun levede. Michelle Williams gør det forrygende og forventer mig store ting af hende for fremtiden. Jeg fandt det dejligt at der også var en del engelske skuespillere med som gør det godt så vi ikke behøver at se de samme amerikanske skuespillere der efterhånden er blevet lidt mainstream. Kan bestemt anbefales.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.