Cookie- og Privatlivspolitik

My Salinger Year

Tilladt for alle
Filmen indeholder ingen skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
01.07.2021
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
My Salinger Year
|
My Salinger Year plakat

Filmen 'My Salinger Year' handler om Joanna, hvis drøm det er at blive forfatter. Hun bliver således hyret som assistent for den litterære agent Margaret, der har forfatteren J. D. Salinger i sin stald.

Det bliver den unge Joannas opgave at tage sig af den omfangsrige fanpost til Salinger. I takt med, at Joanna læser de personlige breve, bliver hun så involveret, at hun ikke vil nøjes med standardsvar.

Joanna begynder derfor selv at forfatte individuelle svar og bruger anonymt den store forfatters stemme. Herigennem begynder den spirende forfatterindes egen at komme til live.

'My Salinger Year' er baseret på de virkelige begivenheder beskrevet i bestselleren af Joanna Rakoff. Der findes desuden en række andre film, som også skildrer forfattere, så som Capote, Dykkerklokken og sommerfuglen og Skyggen.

I hovedrollen som Joanna ses Margaret Qualley, der bl.a. er kendt fra Once Upon a Time... in Hollywood, mens Margaret portrætteres af Sigourney Weaver, man kender fra bl.a. de genremæssigt anderledes film Alien, Ghostbusters og Avatar.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (17 votes)
4.8
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Det handler om litteratur med stort L, men at en film handler om litteratur og forfattere er ikke nødvendigvis det samme, som at det er en litterær film. Sidstnævnte er heller ikke alles yndlings-Earl Grey, og 'My Salinger Year' har givetvis et publikum, der vil nyde den." (Kristian Lindberg)

  • Jyllands-Posten

    "Filmatiseringen af Joanna Rakoffs selvbiografiske erindringer er i filmversion blevet et underligt fattigt portræt af forlagsbranchen i New York i 1990'erne." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Jeg tvivler da også stærkt på, om den overfladisk charmerende, men ubeslutsomme film herom vil få nogen til at ændre deres livsbane." (Søren Vinterberg)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.