Cookie- og Privatlivspolitik

Mumitroldenes vinter - Bliver det jul i år?

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder elementer, som kan virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
23.11.2017
| |
1 time 22 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Muumien joulu
|
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale, Særvisning Dansk Tale
|
Billetter
Mumitroldenes vinter plakat

I animationsfilmen 'Mumitroldenes vinter: Bliver det jul i år?' vender de små hvide fantasivæsner fra Mumidalen tilbage.

Vinteren er på vej, og mumitroldene gør klar til at gå i det sædvanlige lange vinterhi. Men i år gider Mumi ikke sove vinteren væk. Han er nemlig blevet nysgerrig efter at se, hvad der egentlig sker med Mumidalen, når vinteren kommer.

Allermest er han dog spændt på at møde den mystiske gæst Julen, som - i bogstaveligste forstand - snart banker på det lille mumihus. 

'Mumitroldenes vinter: Bliver det jul i år?' er baseret på universet fra de oprindelige Mumi-bøger af den finlandssvenske tegner og forfatter Tove Jansson. Tidligere spillefilm med Mymlan, Lille My og Mumi inkluderer bl.a. Mumitroldene - Farlig midsommer fra 2008.

Filmen bliver kun vist i dansk tale.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (38 votes)
3.7
3.5

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "Dukkeanimationen er fin og lige, som den skal være, og passer til den særlige nostalgiske stemning, som også præger de opdaterede versioner af Janssons fortællinger ..." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Det vil være en fordel for børn at kende universet på forhånd, figurerne forklares ikke her. Men filmatiseringen er sådan set køn, farvestærk, om end noget 'gammeldags' med sine (vist computergenererede) stofklipfigurer ..." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Det er en mild og magisk film, der med vilje er lavet i gammeldags stil, så figurerne ligner stofdukker." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Cecilieuser/139740

Filmen skøjter hen over de temaer, som Tove Janssons bøger behandler, og pensler til gengæld sentimentale pointer ud som "Julen handler om at være sammen".
Der er nogen smukke billeder. Men filmen prøver både at få alle historier og figurer med, og samtidig at skøjte udenom det vigtigste i historierne.
Skuffende.

Vakse Viggo

Mumitroldene og jul?
Jeg syntes ikke de to ting høre sammen. For mig er der bare for at tjene penge.

Cecilieuser/139740

Filmen henter historier og figurer dels fra "Troldvinter" dels fra en novelle, hvor mumifamilien faktisk holder jul, uden dog at have forstået hvad det der Jul er for noget, som alle folk panikker sådan over.
Men jeg er ikke særlig imponeret over filmens måde at gengive stemningen fra bøgerne, desværre.

Quanti

Som jeg kan forstå er det en filmatisering af Tove Janssons novelle, som netop foregår henover julen

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.