Cookie- og Privatlivspolitik

Mortal Engines

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og truende grundstemning. Den indeholder en række scener med krigshandlinger, farefulde situationer og eksplosioner. I flere scener er filmens hovedkarakterer på flugt fra altødelæggende mobile byer og en hævntørstig robot. I en dramatisk scene flygter en lille pige for sit liv efter at hendes mor er blevet dræbt. I andre scener bliver mennesker stukket ned med kniv. I en tredje scene skubbes en person ned i en dyb tragt. Da filmen foregår i et post-apokalyptisk science fiction univers, da volden ikke er udpenslet, da hovedkaraktererne er heltemodige og ikke kommer alvorligt til skade og da handlingen forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.12.2018
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mortal Engines
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, 2D Sidste Ch, Babybio
|

Filmen 'Mortal Engines' er baseret på de populære science fiction-romaner med samme titel af Philip Reeve, der består af i alt 4 bøger.

Handlingen udspiller sig i en post-apokalyptisk fremtid 1000 år efter, at en altudslettende krig har ændret verden totalt. Storbyer er nu kommet på hjul, og nådesløst opsluger de mindre byer og stjæler deres ressourcer.

I storbyen London lever teenageren Tom, der kommer på sit livs rejse i mødet med en pige fra det lovløse territorium, og sammen kommer de på sporet af en faretruende hemmelighed.

'Mortal Engines' er en sci-fi-historie i stil med andre young adult-fortællinger som The Hunger Games og Divergent, her sat i en fantastiske dystopisk ramme skabt af special effect-folkene bag storfilm som Avatar og Guardians of the Galaxy.

Christian Rivers, som var visual effects supervisor på alle seks Midgårdsfilm, er instruktør på filmen, mens filmskaberen Peter Jackson har skrevet manuskriptet sammen med hans Ringenes Herre- og Hobbitten-medforfattere Fran Walsh og Philippa Boyens. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (131 votes)
3.7
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Desværre kører plot-motoren i [Peter] Jacksons nye filmmaskine på lige så håbløst young adult-dybe blikke som i en 'Twilight'-film." (Morten Vejlgaard Just)

 • Jyllands-Posten

  "'Mortal Engines' er et helt igennem mislykket projekt og en tabt mulighed for at realisere en på papiret fascinerende verden." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... hovedrollerne [er] så tyndt karaktertegnet, at man efterlades uberørt af de personlige fortællinger ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Mortal Engines' er flot at se på og godt skruet sammen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Wayne

Jeg tog mig i at være ved at falde i søvn et par gange. Effekterne kan ikke bære en hel film, og hvis man ikke har nogen hovedpersoner man føler for så er det svært at holde af en film.

Cathrine

Jeg synes at denne film var ekstrem godt lavet. Hele den måde byerne er sat sammen på, ned til mindste detalje, det visuelle var så flot og generelt en rigtig god historie og fed film.

Oszar

Mortal engines er en rigtig god og meget flot fantasyfilm.

Ja, Mortal Engines er en meget storslået og flot film f.eks. med flotte landskaber, som får den til at ligne "Hobitten" og "Ringenes herre", som også er instrueret af Peter Jackson.

En anden grund til at "Mortal Engines" er en underholdende film er at filmen foregår i et meget stort univers så der er hele tiden nogle nye ting at forholde sig til når man ser den.
Det kan nok for nogle blive for meget, men jeg synes at det fungeret rigtig godt.

Skuespillet er fint og behøver ikke at være bedre.

Overordenet synes jeg det er en underholdene og meget flot film som jeg vil anbefale, men jeg har dog set bedre og derfor giver jeg Mortal Engines 5 stjerner.

bambiexplorer

Jeg er kommet bagud min anmeldelserne, så den her bliver en af de ultrakorte. Mortal Engines er såmænd heller ikke voldsomt spændene, så det tror jeg at vi allesammen nok skal overleve :) Vi så den i Nordisk Film Field’s, som altså, trods en rigtig god sal 1, ikke er andet end en lettere pumpet storcenterbiograf, og dermed ikke et biograf man ligefrem sukker efter at besøge …

Om cirka 1.000 år er livet på vores egen planet endnu en gang (stadig) af lave. De referencer som de har til fortiden, altså 2018 er lettere twistede og i bedste fald komiske. Flere byer er monstøse med larvefødder monterede maskiner, som bevæbnet til tænderne, kører rundt i hvad der før var Europa, nu en gigantisk mudderpøl, i en evig jagt på andre byer og disses ressourcer. London, som åbenbart kommer til at overleve Brexit, er en af de største af disse dødelige byer. Altså det giver ikke rigtigt mening … hvilket heller ikke rigtigt er idéen …

Mortal Engines – 1.100 år … og vi er stadig ikke blevet klogere
Åbenbart får steampunk en seriøs revival her om en tusindeårs-tid. Og det er da udmærket. Udover det, får vi ikke rigtigt nogen god forklaring på fænomenet med de med larvefødder-monterede monsterbyer. At vores helte lever i en eller anden form for dystopisk, post-et-eller-andet, totalitært styre, som visse fraktioner forsøger at kampe imod er klart, men derudover får vi ikke så meget at vide. Våbene derimod, har udviklet sig, men snarere med det fantasifulde end mod det voldsomt effektive … hvilket på sin vis er meget godt.

Cast & Crew
Af skuespillerne er de vist kun Hugo Weaving (The Matrix, V for Vendetta) jeg kender. Han spiller faktisk på samme måde i alle disse tre film. Han gør det faktisk okay, men han er altså ikke i besiddelse af det helt store register.
Instruktøren, Christian Rivers, har ikke rigtigt lavet noget før Mortal Engines, men Peter Jackson (Lord of the Rings-trilogien, The Hobbit-trilogien, Tintin) har både været med til at skrive og producere, og man mærker tydeligt hans fingeraftryk på filmen … den er eventyrlig, men bliver ligsom sine andre film aldrig for alvor spændende.

Billede & Lyd
Sådan set glimrende vfx og tilhørende lyd. Nogle okay seje “byer” som der bliver kørt rundt i og også nogle relativt nyskabende kampfly de anvender. Men på en eller anden måde bliver de for overlæsset og ramasjang-agtigt, hvilket afterlader en med et, “hvad skete der egentlig her”, dog uden at man føler det store behov for at gøre ret meget for at finde en løsning på den sag :) Altså visuelt rigtigt flot, men uden substantielt indhold.

Konklusion – Mortal Engines
Traileren så fin ud, men det der så ud om en god idé, viste sig at være knap så godt udført. Mortal Engines lander på tre hæderlige la-la stjerner.

blog.nilsbuch.dk

John

Denne film må uden tvivl kategoriseres som en af de værste i år eller nærmere endda årti. Dårligt skuespil, elendig cgi og en historie som er lige til at lukke op og sk.....ufatteligt at en mand som Peter Jacksom vil lægge navn til sådan en omgang tyndbenet ligegyldig fortælling som denne. Uforståeligt at den overhovedet er nået frem til det store lærred.

Mikkel

Den ellers meget flotte film drukner i klichéer og forudsigelige linjer.

Maggie Smith

Filmen er voldsomt godt lavet, som er typisk Peter Jackson at levere noget som er ud over det utrolige. Der er flere paraleller fra Ringenes Herre ift karakter osv, men plottet er desværre ikke specielt godt. Man får alt for lidt af vide om karakterne og man får dermed ikke følelser for dem, hvilket jeg egentlig tænker at PJ gerne ville have at man gjorde.

Den får derfor kun 3 stjerner.

Martin

Er du fan af scifi, så er det lige noget for dig - ellers ikke!

Lene

Flot og spændende

Tukas2450

God film.flot lavet

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.