Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Mortal Engines

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en dramatisk og truende grundstemning. Den indeholder en række scener med krigshandlinger, farefulde situationer og eksplosioner. I flere scener er filmens hovedkarakterer på flugt fra altødelæggende mobile byer og en hævntørstig robot. I en dramatisk scene flygter en lille pige for sit liv efter at hendes mor er blevet dræbt. I andre scener bliver mennesker stukket ned med kniv. I en tredje scene skubbes en person ned i en dyb tragt. Da filmen foregår i et post-apokalyptisk science fiction univers, da volden ikke er udpenslet, da hovedkaraktererne er heltemodige og ikke kommer alvorligt til skade og da handlingen forløses positivt, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.12.2018
| |
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mortal Engines
|
Versioner: se alle
2D, 4DX 2D, Babybio
|
Billetter

Filmen 'Mortal Engines' er baseret på de populære science fiction-romaner med samme titel af Philip Reeve, der består af i alt 4 bøger.

Handlingen udspiller sig i en post-apokalyptisk fremtid 1000 år efter, at en altudslettende krig har ændret verden totalt. Storbyer er nu kommet på hjul, og nådesløst opsluger de mindre byer og stjæler deres ressourcer.

I storbyen London lever teenageren Tom, der kommer på sit livs rejse i mødet med en pige fra det lovløse territorium, og sammen kommer de på sporet af en faretruende hemmelighed.

'Mortal Engines' er en sci-fi-historie i stil med andre young adult-fortællinger som The Hunger Games og Divergent, her sat i en fantastiske dystopisk ramme skabt af special effect-folkene bag storfilm som Avatar og Guardians of the Galaxy.

Christian Rivers, som var visual effects supervisor på alle seks Midgårdsfilm, er instruktør på filmen, mens filmskaberen Peter Jackson har skrevet manuskriptet sammen med hans Ringenes Herre- og Hobbitten-medforfattere Fran Walsh og Philippa Boyens. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (60 votes)
3.8
2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • BT

  "Desværre kører plot-motoren i [Peter] Jacksons nye filmmaskine på lige så håbløst young adult-dybe blikke som i en 'Twilight'-film." (Morten Vejlgaard Just)

 • Jyllands-Posten

  "'Mortal Engines' er et helt igennem mislykket projekt og en tabt mulighed for at realisere en på papiret fascinerende verden." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... hovedrollerne [er] så tyndt karaktertegnet, at man efterlades uberørt af de personlige fortællinger ..." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "'Mortal Engines' er flot at se på og godt skruet sammen." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
John

Denne film må uden tvivl kategoriseres som en af de værste i år eller nærmere endda årti. Dårligt skuespil, elendig cgi og en historie som er lige til at lukke op og sk.....ufatteligt at en mand som Peter Jacksom vil lægge navn til sådan en omgang tyndbenet ligegyldig fortælling som denne. Uforståeligt at den overhovedet er nået frem til det store lærred.

Mikkel

Den ellers meget flotte film drukner i klichéer og forudsigelige linjer.

Maggie Smith

Filmen er voldsomt godt lavet, som er typisk Peter Jackson at levere noget som er ud over det utrolige. Der er flere paraleller fra Ringenes Herre ift karakter osv, men plottet er desværre ikke specielt godt. Man får alt for lidt af vide om karakterne og man får dermed ikke følelser for dem, hvilket jeg egentlig tænker at PJ gerne ville have at man gjorde.

Den får derfor kun 3 stjerner.

Martin

Er du fan af scifi, så er det lige noget for dig - ellers ikke!

Lene

Flot og spændende

Tukas2450

God film.flot lavet

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.