Cookie- og Privatlivspolitik

Mon roi

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og følelsesladet grundstemning. Den indeholder langvarige, intense scener med mennesker i konfrontationer og sammenbrud. Filmen indeholder også scener med selvmordsforsøg, samt anden voldsom og farlig adfærd. Da den knugende stemning opretholdes filmen igennem, og da den ikke forløses positivt til sidst, vurderes det at filmen vil kunne virke skræmmende på de yngste i aldersgruppen 11-15 år. Filmen får derfor 15-års grænse.

Se mere på medierådet.dk
12.05.2016
| |
2 timer 4 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mon roi
|

Det franske drama 'Mon roi' handler om det tumulte forhold mellem Tony og Georgio og fortælles via flashbacks, mens Tony genoptræner sit knæ på et rehabiliteringscenter.

Det er tæt på kærlighed ved første blik, da advokaten Tony ser Georgio for første gang. Hun har svært ved at få øjnene fra den karismatiske vildbasse, da deres veje krydses på en diskotek. En tilnærmelse senere er de to knyttet sammen på en måde, der overrasker dem begge.

Tony er mild af natur, fokuseret og først og fremmest monogam, mens Georgio er langt sværere at tæmme. Alligevel er det ham, der presser på for ægteskab og børn. Lykken indtræffer for en kort stund, men Georgio er ikke i stand til at slippe sit sande jeg, og inderst inde er Tony tiltrukket af netop denne ustyrlige passion.

Dramaet 'Mon roi' har to fremragende personskildringer, i Tony og Georgio, som centrum. Førstnævnte spilles af Emmanuel Bercot, der vandt prisen for Bedste kvindelige skuespiller på sidste års filmfestival i Cannes, mens den ustyrlige husbond portrætteres med lige dele charme og vanvid af Vincent Cassel.

Instruktøren bag filmen er den forhenværende skuespiller/model Maïwenn, der bl.a. spillede operasangerinden i The Fifth Element. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (14 votes)
5.2
3.7

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Vi aner katastrofen lure forude, men er lige så splittede som Tony, der ikke kan vælge mellem fornuft og følelser [...] i dette velobserverede og rørende parforholdsdrama." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "'Mon roi' indeholder en fin fortælling om kærlighedens kompleksitet, og på den måde har den en ægthed over sig. Den punkteres desværre i de afgørende scener, hvor end ikke Bercot og Cassel kan få romantikken til at klinge overbevisende." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "... Georgio spilles komplet overbevisende af Vincent Cassel, kongen af charmerende røvhuller." (Katrine Hornstrup Yde)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.