Cookie- og Privatlivspolitik

Mødregruppen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning, men indeholder også enkelte scener med følelsesudbrud og voksne ude af fatning. I en scene ses, hvordan en far fjerner et grædende barn fra sit oprørte mor. Da stemningen ellers er humoristisk og positiv, og hovedfiguren er stærk og handlekraftig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
07.02.2019
| |
1 time 39 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Mødregruppen
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, 2D Babybio Sidste Ch, 2D Sidste Ch, Babybio, Seniorbio
|

I den danske komedie ’Mødregruppen’ lever den nybagte mor Line jetsetlivet i Hong Kong. Men da hun tager sin mand, den arrogante forretningsmand Bjørn, i at have en affære med barnepigen, så tager hun flyet hjem til Danmark.

Uden nogen steder at tage hen, ender Line i sin barndomsby på Fyn, som hun ellers havde svoret, at hun aldrig ville tilbage til. Det snobbede overklasseløg bliver i midlertidigt mødt med nogle helt nye værdier og venskaber, da hun bliver en del af fællesskabet i den lokale og mere primitive mødregruppe.

Hun har dog stadig et gammel udestående med sin indebrændte kusine Maja, og samtidig med lukker Bjørn alle kontier og truer med tage sønnen fra hende.

'Mødregruppen' er dansk folkekomedie med en dramatisk bundklang. Instruktøren bag har tidligere lavet Kartellet samt tv-serier som 'Nikolaj og Julie' og 'Nynne', mens manuskriptet er skrevet af Christina Sederqvist - den ene halvdel af komedieduoen Winnie og Karina. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (271 votes)
4.4
3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... præstationerne er mere end habile, og hjertet bag er stort og varmt." (Stephanie Caruana)

 • BT

  "Det er ikke noget dumt setup, og der er et par fine biroller, [...] men ellers er der lidt rigeligt revykomik, lidt klichéprægede figurer og et nærmest krimiagtigt sideplot, der falder ret meget til jorden." (Thomas Brunstrøm)

 • Ekstra Bladet

  "'Mødregruppen' er noget så nærmest sensationelt som en vellykket dansk komedie eller feel-good film." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "De replikker, dét skuespil og dén timing har fortjent et noget skarpere udgangspunkt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det er som regel godt, når film stiller spørgsmål, men 'Mødregruppen' vælter rundt i dem, og det er svært at finde et regulært holdepunkt." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "... dynamikken ender som stilbillede af en fordom om en mødregruppe, fordi filmkaraktererne er så slidte i skabelonen, at man nærmest tror, det er løgn." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Det er hyggeligt på dansk facon, men satiren stikker slet ikke. Filmen er færdig, før nogen ved af det, og bagefter glemmer man hurtigt Korinth." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
ninapigen

der var masser af gode grin, men plottet var for forudsigeligt og præstationerne middelmådige

Stefanie

Fantastisk film fatter ik den har fået dårlig anmeldelser

jeanette

Den er mega fin ♤♡◇

Peter

Det bliver aldrig rigtig sjovt og skuespilspræstationerne er alt for svingende - Desværre

Sofieuser/1526258

Godt manuskript, gode skuespillere og god historie!

Kasperuser/416086

Den er sjov film med total modig kvinde der drille mand som er rig
Var ind og se den med min ven men han kan godt blive gal på piger så han kunne ikke lid den
Men jeg synes den var rigtig god selvom jeg er stor mand
Men mangle måske lidt vold

Tinauser/738833

Det er længe siden jeg har været så underholdt

Palasse

Jeg så denne film i Imperial sammen med en veninde og vi syntes begge rigtig godt om filmen; sød, sjov og kort sagt en film, man bliver i rigtig godt humør af.

Imidlertid gik der en del af filmoplevelsen på grund af, at det åbenbart er blevet besluttet, at NFB fremover vil vise alle deres danske (voksen) film med danske undertekster, tekstet for hørehæmmede.

Jeg ønsker virkelig ikke at nedgøre den del af befolkningen, der har nedsat hørelse i større eller mindre grad, men jeg forstår ærligt talt ikke, at man ikke i stedet kan nøjes med at tilbyde markant flere forestillinger med undertekster?

Jeg syntes, at det var virkelig generende, langt mere generende end når der er tale om en udenlandsk film, og det er helt afgjort noget, der vil få mig til at fravælge deres biografer til disse film fremover. (Jeg formoder, at de andre biografer fortsat viser danske film utekstet).

Som minimum bør det da fremgå af Kino.dk, opslag i biografen, eller biografbilletten, at en dansk film vises med undertekster..

Ole

Journal 64 er jo heller ikke kun en film for politifolk. Man kan sagtens nyde at se mødregruppen selv om man er mand, det gjorde jeg ihvertfald. Gode karakterer og mange gode grin undervejs.

Sisseuser/789568

gå ind og se .. virkelig sjov

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.