Cookie- og Privatlivspolitik

Mit tunesiske eventyr

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en let og varm grundstemning. Den indeholder dog scener, hvor personerne skændes og er ked af det og scener med en anholdelse, ulykker og uheld. I en scene fx har en mand skadet sig selv og ligger livløs på gulvet. I en anden scene bliver en panisk mand forfulgt og anholdt af politiet i et tyrkisk bad. Da scenerne hurtigt forløses, og ingen personer kommer alvorligt til skade, vurderes filmen til kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
25.06.2020
| |
1 time 28 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Arab Blues
|

Komedien 'Mit tunesiske eventyr' handler om psykoanalytikeren Selma, der ryger i kulturel modvind, da hun vender hjem til Tunesien fra Frankrig for at åbne sin egen praksis.

Selma rejser hjem til et moderne Tunesien fuld af kontraster, modsætninger og kulturelle brydninger, men også et land, der rummer både vitalitet og humor.

I hovedrollen som Selma ses den César-nominerede Golshifteh Farahani, der bl.a. er kendt fra Jim Jarmuschs Cannes-vinder Paterson.

Filmen blev udtaget til visning på Venedig Filmfestival 2019, hvor den vandt publikumsprisen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
4.7
4

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... i al sin såre enkelhed står den som et forfriskende bud på en let sommerkomedie. Labidi har nemlig skåret ind til benet og fundet frem til præcis det, der er morsomt, og får det formildet på under de 90 minutter, som en god komedie sjældent bør overstige." (Katrine Sommer Boysen)

  • Politiken

    "Filmen vandt publikumsprisen på filmfestivalen i Venedig sidste år, og man kan godt se dens pleasende potentiale i sin ikke alt for alvorstunge tilgang til det kontrastfulde liv i et postrevolutionært Tunesien." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Weekendavisen

    "Det er synd, at den valgte genre her er fransk arthouse light. Der er stof til mere og også talent. Farahani har en evne til at brænde igennem." (Bo Green Jensen)