Cookie- og Privatlivspolitik

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en uhyggelig grundstemning. Den indeholder flere scener med zombie-lignende mennesker, med monstre som jagter hovedfigurerne, og enkelte scener har også et gyseragtig præg. I én scene ser man to uhyggelige dukker, som bringes til live, og som forsøger at slå hinanden ihjel. I en anden uhyggelig og gyserpræget scene vækkes en død dreng til live, han sætter sig pludseligt op og begynder at tale med et dukkeagtigt ansigt. Da disse scener er korte og ikke grundlæggende præger filmens stemning, da hovedfigurerne er stærke og handlekraftige, og da fortællingen forløses positivt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.09.2016
| |
2 timer 7 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
|
Versioner: se alle
Særvisning, 3D, 2D, Babybio 2D, Premium+10
|

Filmen 'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' er en ny film af Tim Burton, der handler om den unge Jacob, som rejser til en lille ø ved Wales’ kyst for at opklare et familiemysterium.

På øen møder han en besynderlig pige, som tilsyneladende forsvinder for øjnene af ham. Hun ender dog med at lede ham til Miss Peregrines børnehjem, et mystisk sted der gemmer på masser af hemmeligheder. Snart må Jacob erkende, at der ikke blot findes børn med overnaturlige kræfter: Han spiller selv en vigtig rolle i deres overlevelse.

'Miss Peregrine's Home for Peculiar Children' er baseret på en bog af Ransom Riggs. Forfatteren blev inspireret til historien, efter at han fandt nogle gamle fotografier af børn, der så ud som om, de havde overnaturlige kræfter. Romanen indeholder mange af disse fotografier, som direkte har inspireret de forskellige karakterer og deres særlige egenskaber.

Ikke overraskende fangede den skøre og uhyggelige historie Tim Burtons interesse, og instruktøren bag bl.a. Alice in Wonderland sætter naturligvis sit helt unikke præg på det visuelle i filmatiseringen. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (895 votes)
4.6
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en flot form har Tim Burtons film altid, så det overrasker ikke, at 'Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children' er udsøgt, når det gælder scenografi, og samtidig er fuld af elegant musik." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Tim Burton har igen lavet et smukt og fascinerende univers - fyldt med mystik, sælsomme sjæle og store monstre, som spiser menneskeøjne." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  "Når jeg selv tænker på slutningen af ’Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ og synes den var kedelig og lignede noget fra ’Twilight’-filmene, kan jeg mærke, at den rækker ud efter min sjæl." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der bliver simpelthen væltet for mange ingredienser i gryderetten til, at vi for alvor kan smage Burtons magi." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "... burtonsk gotisk fantasyfortælling om det særlige barn som outsider og skønhedsideal. En film om mørk magi og frisættende fantasi, der er Burtons bud på en film til Harry Potter-segmentet." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Burton har haft en svag periode, men i Miss Peregrine er han på hjemmebane. Det er en fantastisk film, magisk, mesterlig og makaber." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Phantomhive

If we ignore the fact that it didn't quite follow the plot of the book - then I would say that this film was another wonderful example of how twisted and crazy Tim's mind can be - and how perfect it is.
I was impressed by the effects, the scenery and how accurate it was to how I imagined everything when I read the book myself.
All I can say now is; Welcome back, Tim Burton.

Kim

I really enjoyed this movie. Although it was a little fast paced at the start, it quickly evolved into a very interesting plot. Once again, we bear witness to the crazy and unique genius of Tim Burton. There was also a pleasant surprise, in his use of stop-motion to animate the dolls. So far, I have loved each and every one of his movies and I hope I will continue to do so far into the future.

Sci-fi fan

Følte mig underholdt, men den når ikke op på hans tideliger film.
Kan godt anbefales.

Nicolaj

Selvom denne film af Tim Burton er en smule mere "børnevenlig", end mange af de andre verdner han har skabt, så er den stadig et kig værd. Du finder stadig de skøre påfund, som kun Burton kan tænke på, med et nogenlunde plot og karakterudvikling. Selvfølgelig er filmen ikke på niveau med klassikere som Batman, Mars Attacks, Sweeney Todd eller Edward Scissorhands.

frøken

Jeg var lidt nysgerrig for at se den på grund af instruktøren men jeg havde godt ventet at det ikke var en film for mig. Den er lavet meget børnevenlig og alle karakterende har lidt et komisk design. Skurkene er også ret fjollede og naive og kommer næsten ikke med andet end sjove kommentar. Det er en fantasy verden for drømmer.

Josefine

Havde egentlig ikke de vilde forventninger til filmen, men jeg måtte koncentrere mig for ikke at tabe tråden eller simpelhen falde i søvn.
Synes ikke, at skuespillerne var overbevisende nok, og jeg synes at filmen sluttede med nogle ubesvarede spørgsmål og huller.
- Dog var den rimelig underholdende noget af tiden, men ellers bare makaber, rodet, langtrukken og skuffende.

henriette

ENIG!

Pernilleuser/553198

Dejlig film :-)hvis man er til eventyr og Tim Burton. Hvilket jeg er :-)

Louiseuser/518885

Jeg var inde og se filmen med min søn på 11, der lige som jeg selv er stor Tim Burton fan, og vi blev bestemt ikke skuffede. Filmen var en tilpas blanding af fantasy, gys og spænding og stilen typisk for Tim Burton. Bestemt en film der var tiden og pengene værd at se i biografen.

Segoyuser/116755

Kunne vældig god lide filmen med de firnulige personligheder, hvor får han dog de ideer fra...
En film jeg gerne vil gense for der var noget som undrede mig at ham som kunne se uhyrer kunne bevæge sig i begge tider?

Vil dog også gense bare for at få gensyn med det hele jeg bliver så optaget, alligevel dukker der en tanke eller 2 op undervejs.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.