Cookie- og Privatlivspolitik

Miraklet i Le Havre

Tilladt for alle

Se mere på medierådet.dk
15.03.2012
| |
1 time 33 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Le Havre
|

I den finske film 'Miraklet i Le Havre' har den tidligere forfatter og nuværende boheme Marcel Marx (André Wilms) slået sig ned i den nordfranske havneby Le Havre. Her lever han et stille liv mellem bistroen, arbejdet og kæresten Arletty (Kati Outinen).

En dag lander den afrikanske dreng Idrissa (Blondin Miguel) på hans dørtrin. Marcel får medlidenhed med den unge, illegale immigrant og tager ham til sig.

Da hans kæreste samtidig bliver alvorligt syg, og han oplever en mur af inhuman kulde overfor Idrissa, beslutter han sig for at mobilisere en modstandskamp mod et rigidt system.

'Miraklet i Le Havre' er både skrevet og instrueret af finske Aki Kaurismäki ('Manden uden fortid').

Filmen deltog i hovedkonkurrencen i Cannes sidste år og vandt FIPRESCI-prisen ved samme festival.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (12 votes)
3.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... fyldt med anakronismer, hvoraf de fleste er ubrugelige og kun nogle få er charmerende." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  ",,, Kaurismäkis sociale surrealisme og afvæbnede, gravalvorlige humor gør, at man sluger hver scene råt. Og tilmed bliver ægte berørt." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... en anelse stillestående og forventelig film fra instruktørens hånd... Det er smukt, humoristisk og humanistisk, men udsigten forbliver den samme." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Det subtile ligger som altid hos Kaurismäki i humoren, i scenografien, i filmcitaterne og den urokkeligt stiliserede gestik og mimik." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "... kort, præcis og ekstremt elegant." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Klaususer/514989

Det var ikke min kop te.

Michael

Filmens appel ligger ved dens subtilitet, der dækker samtlige karakterer til, men overraskende nok får det dem ikke til at fremstå kedelige eller hjerteløse. Handlingen er forholdsvis enkel, og nogle vil formentligt kunne forudse slutningen (specielt på grund af den danske titel, der ikke er helt lige så anonym som originaltitlen). Hovedpersonen gør det rigtige, og publikum ved det. Det bemærkelsesværdige ligger dog i den implicitte retfærdighed, der ligger bag det hele modsat de større følelsesudladninger fra Hollywood. Der er klichefyldt melodrama, men stilmæssigt passer de så dårligt med resten af filmen, at det fremstår komisk, hvilket jeg regner med var formålet.

Den lille dreng, der skal redes, har ikke en baggrundshistorie, som han skal berette for publikum. Den fattige Marx har heller ikke nogen større enetale om hvorfor han gør det han gør. Han gør det bare. Der er ikke nogen åbenlys motivationen, belønningen for hans hjælp er faktisk tvivlsom - han overhører bl.a. en flok præster, der diskuterer om Gud belønner samtlige gode gerninger eller ej. Alligevel gør Marx det rigtige uden at filmens simple stil bakker op - publikum skal nok gøre det.

Slutningen er dog en anelse skuffende. Den indeholder - som man kunne forvente - et mirakel. Det religiøse element virker bare ikke passende med resten af filmen, der lærte mig, at mennesker kan være menneskelige uden at få en belønning, der synes at komme ud af det blå.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.