Cookie- og Privatlivspolitik

Minisekterne

Tilladt for alle
Filmen har en varm og humoristisk grundstemning. Den indeholder dog en række dramatiske scener, hvor hovedfigurer jages, trues eller på anden vis er i fare. Da vi ikke ser nogen komme til skade, og da filmen foregår i et animeret univers, befolket af snarrådige insekter, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
10.07.2014
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Minuscule - La vallée des fourmis perdues
|

Filmen 'Minisekterne' handler om en sort myre, der midt i resterne af en picnic, finder en stor kasse fyldt med sukkerknalder.

Han tilkalder sine venner, de andre sorte myrer, og sammen begiver de sig med kassen hjemad mod myretuen. Men undervejs støder flokken på de krigeriske røde myrer, der vil stjæle kassen, og snart opstår der en voldsom konflikt mellem de to kolonier.

Nu afhænger det hele af den sorte myre, der slår sig sammen med en mariehøne for at løse problemerne på skovbunden. 

Selvom de færreste bryder sig særligt meget om myrer, har flere animationsfilm haft de små insekter som hovedroller i fx ’Antz’ og ’Græsrødderne’, der begge havde premiere i 1998. Livet på skovbunden kunne også opleves i de danske tegnefilm ’Cykelmyggen og Dansemyggen’ (2007) og den aktuelle efterfølger ’Cykelmyggen og Minibillen’. 

’Minisekterne’ er baseret på korte TV-afsnit af samme navn, som tidligere har været vist på dansk TV. Serien, og nu også filmen, blander animerede insekter med rigtige naturoptagelser og gør det med en kærlig, humoristisk tone, så flere aldersgrupper kan se med. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (47 votes)
4.3
4.6

Relaterede nyheder

Mariehønen og alle dens venner og fjender
8 år siden

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Børnene vil elske det, som de ser på skærmen, mens voksne vil nikke anerkendende til forskellige referencer fra filmhistorien." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "[...] et fascinerende univers, hvor de helt små detaljer får den helt store betydning." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Det kræver sin instruktør at bruge filmkunstens virkemidler så gennemført, som det sker her. Så skynd dig at gribe nogle børn og [gå] i biografen." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  "Der er ikke andet at sige, end at 'Minisekterne' er et uudtømmeligt skatkammer af idérigdom, charme og originalitet." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "En spøjs lille filmperle for de helt små - og for alle aldersklasser med sans for stilfærdig poetisk humor." (Søren Vinterberg)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Miss Bella

Selvom der ikke bliver talt, så giver den alligevel god forståelse i minik hos min søn på 5, som finder den hyggelig og underholdende

Wayne

Se den, bare for at nyde alle de fine detaljer - mange hentet fra storfilm.

Miss Bella

De er sjove de er skøre

lukas

Man kan sige at denne film type er ikke i alle film. Selvom der ikke bliver sagt noget igennem hele filmen, så er den sgu meget sjov. Mig og min lillebror synes bestemt ikke den var kedelig, men sjovt spændende og anderledes. Synes man skulle tag ind og se den. Derfor giver jeg den 5 store stjerner :D

Pernilleuser/249059

Jeg nød hvert minut af denne lidt anderledes tegnefilm. Den havde en dejlig ro, som jeg godt kunne savne med de fleste andre overgearede tegnefilm. Jeg var i høj grad underholdt, også som voksen! :o)

susanneuser/1096616

utrolig så stor verden er, når man er en lille myre, men selv alle udfordringer kan disse små kloge dyr klare. jeg kom til at holde af dem..

susanneuser/1096616

herlig film kun med lyd af insekt-summen. verden er kæmpe stor når man kun er en lille myre, at se deres kamp for at skaffe mad, deres geniale påfund og følelser som kærlighed og mobning gør dem menneskelige og jeg kom faktisk til at holde af de små kryb.. Se den...

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.