Cookie- og Privatlivspolitik

Minari

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er roligt fortalt og har en positiv grundstemning. Den indeholder dog også scener med dramatiske elementer, bl.a. da personer desperat kæmper for at redde ting ud af en brændende bygning med fare for deres egne liv. Filmen er dog overvældende præget af en positiv stemning, og det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
06.05.2021
| |
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Minari
|

Filmen 'Minari' handler om en koreansk familie, der flytter til USA i 1980'erne.

Jacob og Monica har forladt Korea for at søge lykken i USA. Efter et par år med hårdt arbejde i Californien flytter de til et stykke land i Arkansas, hvor Jacob vil forsøge at etablere en farm.

Monica er ikke begejstret over at skulle starte en ny tilværelse i en faldefærdig husvogn midt i ingenting, så hun ser frem til, at hendes mor, Soonja, snart ankommer fra Korea for at bo og hjælpe med børnene.

Men livet på landet er en ny og åben verden, hvor en særpræget familie kan finde fælles styrke, fordi de er anderledes og måske virkeliggøre den amerikanske drøm. 

'Minari' bygger på instruktøren Lee Isaac Chungs egen opvækst, og i hovedrollen ses Steven Yeun, der er kendt for sine roller i Burning og tv-serien 'The Walking Dead'.

Dramaet vandt både en publikumspris og en grand jury pris ved Sundance Film Festival 2020, og den modtog Golden Globe-prisen for Bedste ikke-engelsksprogede film, foran bl.a. danske Druk.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (56 votes)
4.2
4.5

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... filmen [føles] usædvanligt ægte, meget personlig og går på mange måder mere i hjertekulen end så mange andre film med et tilsvarende setup." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "Familien står sprællevende, ikke mindst takket være fem skuespillere med herligt levende ansigter." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "'Minari' er feel good-noir med solgyldne marker og en mørk horisont, og fordi den balancerer så poetisk og musikalsk mellem humor og drama, føles den så troværdig som familiedrama." (Joakim Grundahl)

 • Soundvenue

  "Lee Isaac Chungs selvbiografiske, Oscar-vindende drama ‘Minari’ er en på én gang drømmende, hjertevarm og usentimental film om en koreansk-amerikansk familie, der kæmper for at udleve deres amerikanske drøm på et landbrug i Arkansas." (Freja Dam)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En koreansk familie bestående af far, mor og to børn forsøger at udleve den amerikanske drøm på landet i Arkansas. De tjener til føden med trivielt arbejde på en kyllingefabrik. Og ved siden af knokler Jacob (Steven Yeun) for at få et lille landbrug op at stå. Det er ikke let med manglende vand, en søn med hjerteproblemer – og ikke mindst uenighed mellem forældrene om, hvordan de bør leve.

Det er rendyrket drama i samme boldgade som Nomadland, der også havde den tabte amerikanske drøm som tema. Der er herlige exentriske karakterer, masser af god humor, og håb om en bedre fremtid. Men det er også en barsk og til tider trist fortælling. 4 store stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.