Cookie- og Privatlivspolitik

Min lille søster

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange passager en anspændt, trykket stemning, og indeholder scener med desperation og angst. I en scene bryder en pige sammen, da hun konfronteres med hendes spiseforstyrrelse. I en anden voldsom og intens scene, er forældre og barn opløste af desperation, da forældrene med magt forsøger at tvinge mad og drikke ned i barnet. Det fysiske overgreb er her udtalt. Filmen forløses dog positivt til sidst. Den vurderes på den baggrund at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
15.10.2015
| |
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Min lilla syster
|

Filmen 'Min lille søster' handler om 12-årige Stella, der er på grænsen til at træde ind i de spændende, men skræmmende, teenageår.

Katja, hendes storesøster, er nærmest perfekt i Stellas øjne. Hun er forældrenes øjesten, et stort talent inden for kunstskøjteløb, og Stella vil gøre næsten hvad som helst for at være som sin søster. Men snart opdager Stella, at Katja alligevel ikke er så perfekt.

I jagten på det perfekte har Katja ladet en spiseforstyrrelse tage kontrollen over sit liv, men da Stella konfronterer hende med det, får det bægeret til at flyde over. De to søstre begynder nu en farlig leg, hvor alle kneb gælder.

Gennem afpresning, manipulation og løgne får Katja overtalt Stella til at holde på sin livsfarlige hemmelighed, og Stella begynder at frygte for, hvad det vil betyde for familien, hvis sandheden kommer frem.

'Min lille søster' har vundet bl.a. Krystalbjørnen i Berlin og publikumsprisen i Göteborg.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (44 votes)
4.1
4.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er velgørende at se en film om unge, hvor kameraet drejes hen imod hende, der ikke plejer at være helten." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  "'Min lille søster' skriver sig fornemt ind i traditionen for troværdige, realistiske film for større børn og unge, der hverken undervurderer eller taler hen over hovedet på sit publikum..." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Rebecka Josephson er fantastisk som buttede og klodsede Stella. Hun formår noget så svært som at være komisk og irriterende eller løgnagtig og troværdig på samme tid." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "'Min lille søster' er en både sød og hård dannelseshistorie og har, uden sammenligning i øvrigt, noget af den samme nerve som Lukas Moodyssons 'Fucking Åmål' (1998). En lille film om uskyldstab og kærlighed." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Rebecka Josephsons Stella er en af de herligste figurer i nyere svensk film. Hun virker på en måde større end 'Min lille søster's målrettede tematiske behandling. Men både hendes liv og filmens tema om sygdommens livsfornægtelse er værd at opleve." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Du kan se den med dine forældre (eller din storesøster), men du skal helt sikkert se den – især hvis du er en pige på 12, der glæder dig til at blive teenager. For livet begynder ikke om lidt. Det har nemlig været i gang hele tiden." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Line FS

En film som behandler et vigtigt emne om spiseforstyrrelse og mangel på selvtillid pga al de forventninger og al den press unge teenage piger må opleve. Fokus er især på hvordan lillesøsteren og familien oplever det når en helt tæt på må kæmpe med noget så alvorligt!
Der er enormt meget respekt overfor emnet, og det bliver behandlet super fint. Jeg kan godt lide at fokus er på lillesøsteren, som må vokse op, kæmpe med alt for store problemer i en alder af kun 11 år.
En virkelig rørende film,

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.