Cookie- og Privatlivspolitik

Milos Forman - What Doesn't Kill You

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
02.02.2013
| |
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Milos Forman: Co te nezabije...
|

Filmen 'Milos Forman - What Doesen't Kill You' handler om Milos Forman, der er en de mest respekterede instruktører i filmverdenen

I denne dokumentarfilm fortæller han om sit liv, sin familie og indflydelsen, der har ligget til grund for karrierens forskelligartede værker. Tjekken, der er født Jan Tomas Forman, mistede begge sine forældre i koncentrationslejren Auschwitz.

Formans tidlige film blev en væsentlig del af den tjekkoslovakiske nybølge med 'Sorte Peter' (1964) og ’Brandmænd i fyr og flamme’ 
(1967) som markante eksempler. Herefter gik turen til USA, hvor han bl.a. vandt to Oscars for Bedste instruktion for henholdsvis ’Gøgereden’ (1975) og ’Amadeus’ (1984).

Senere blev karrieren mere svingende med både en Oscar-nominering for ’Folket mod Larry Flynt’ (1996) og ros for Jim Carrey-
filmen ’Man on the Moon’ (1999), men også kritik for ’Goyas Ghost’ (2006), der indtil videre er hans seneste film på amerikansk grund.

Dokumentarfilmen '
Milos Forman: What Doesn’t Kill You', byder på hidtil ukendte klip og nye interviews med skuespillere som Javier Bardem, Michael Douglas og Natalie Portman samt mange flere.

På premieredagen den 2. februar modtager Forman en Directors Guild of America-pris for sit mangeårige virke i filmbranchen.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (2 votes)
3.5
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Ekstra Bladet

    "Man kunne ... godt have ønsket sig et kritisk spørgsmål eller to undervejs og ikke mindst en lidt mere interesant billedside. Bestemt ikke en film for alle, men er man filmnørd og ikke mindst Forman-fan er der masser af information at hente." (Henrik Queitsch)

  • Weekendavisen

    "Det gør en stor forskel, om kunstneren medvirker aktivt. Det gør Milos Forman i 'What Doesn’t Kill You'. [...] Især de ældste historier gør indtryk." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.