Cookie- og Privatlivspolitik

Metronom - Månedens film

11.11.1969
| | | |
Automatic text: 
Kunne du lide ’De andres liv’ og ’4 måneder, 3 uger og 2 dage’, vil du med stor sandsynlighed falde pladask for Alexandru Belcs Cannes-vinder ’Metronom’, der ligeledes udspiller sig i Østeuropa under den kolde krig, men som har et ekstra spor af ungdommelighed og bobler af nostalgi over for tidens forbudte musik.

Titlen er taget fra virkelighedens radiostation, som blev lukket af rumænske myndigheder i 1968, men derefter sendte fra München. De unge rumænere elskede den så meget desto højere – ikke mindst, når de skruede op under private illegale fester.

Den ranke, stærkt idealistisk hovedperson Ana (Mara Bugarin) er filmens omdrejningspunkt, trodsig over for sine restriktive middelklasseforældre, en ildfast retfærdighedsrytter, der først for alvor kan give sig hen, når ’Light My Fire’ blæser ud af højttalerne.

Instruktør Alexandru Belcs sympati er glasklar, men hans næsten kvadratiske kompositioner kærtegner samtidig tidens look: Stramme syntetiske kjoler, rebelfrisurer og ansigter fyldt af frihedslængsel. Men har de gjort regning uden Securitate, det hemmelige politi?
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1 vote)
5
0
SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.