Cookie- og Privatlivspolitik

Memories of Murder (2003)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt stemning. Der er talrige scener med vold under slagsmål og hvor mennesker bliver udsat for slag, spark som tortur i forbindelse med politiforhør. Der er desuden en række detaljerede billeder af kvindelig. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
20.05.2021
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Salinui chueok
|

Thrilleren 'Memories of Murder' er inspireret af en seriemorders hærgen i Sydkorea og er instrueret af manden bag den Oscar-vindende Parasite.

Filmen tager sit udgangspunkt i 1986, hvor man fandt liget af en kvinde i en grøftekant i Gyunggi-provinsen. Hun er blevet voldtaget og herefter kvalt med sin egen strømpe. Det viser sig dog, at hun kun var den første af en uhyggelig række af kvindelige ofre.

Det lokale politi kommer hurtigt under pres for at løse sagen. Derfor arresterer ordensmagten fluks den første landsbytosse, man får øje på, udsætter ham for tortur og får en indrømmelse.

Situationen ændres dog, da en mere erfaren detektiv fra hovedstaden hidkaldes. Han insisterer nemlig på en ordentlig efterforskning i den komplicerede sag, der udvikler sig til en katten-efter-musen-jagt.

'Memories of Murder' er en moderne sydkoreansk klassiker fra 2003 af Bong Joon Ho, der i 2020 vandt tre Oscars for publikums- og anmelderhittet 'Parasite'. Han har tidligere stået bag film som The Host, Mother og Okja. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (70 votes)
4.3
6

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Filmland P1

    "... uden at ryste på hånden gør Bong Joon-Ho samtidig 'Memories of Murder' til en intens og knugende beretning om ubegribelig ondskab." (Per Juul Carlsen)

  • Politiken

    "Skal jeg pege på den bedste krimi-/politifilm siden årtusindskiftet, vil jeg uden tøven vælge 'Memories of Murder'." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Eovinliv

kan noget. Jeg er absolut begejstret for 'Parasit', som jeg mener lever op til sin Oscar statuette.

'Memories of a Murder' er dog aaaallllttt for langtrukken i sin kredsen om at udstille politiets rigide inkompetence, som er fokuspunktet i filmen, i stedet for mordene og morderen. Filmen udpensler dét der ligner et landpoliti's næsten søvngængeragtige langsomhed og man forstår på en søvndyssende og yderst måde hvorfor mordene først blev opklaret årtier senere, da DNA kom på banen.

Martin Godske

Gennemført krimi med alle de rigtige spændingselementer.

Jorgen

En af mine foretrukne asiatiske film; 'Memories of Murder' er et koreansk kriminaldrama baseret på en sand historie om den første seriemorder nogensinde i Sydkorea. Når flere kvinder ender med at være døde i en by, frivillig en detektiv fra Seoul til at hjælpe med at løse sagen.

bambiexplorer

Årets tredje film i biografen var Memories of Murder (Salinui chueok), som vi så sammen med kun to andre publikummer i Screen 3 i MovieHouse. Både Empire Bio og Grand Teatret havde en væsentlig højere belægningsprocent, så man kan måske konkludere at højkvalitetsfilm ikke er noget der trækker Hellerupboerne af huse. Mystisk, men de er vel mere til tyndbenede danske film der ikke udfordrer de små grå unødigt meget? Eller noget i den stil? ;)

Detektiv Park Doo-man, finder på en gråvejrsdag et kvindelig ude på Lars Tyndskids mark en dag i 1986, et par år før Sydkoreas tigerøkonomi begyndte at vise tænder. Kvinden er blevet voldtaget og dræbt, og hendes tøj er blevet placeret på og omkring liget i en mystisk formation. Park og hans kollegaer, hans chef, samt en forstærkning fra Seoul, kaster sig over sagen, på deres egen særegne måde, alt imens mængden at kvinder, dræbt på præcis samme måde som den første, hober sig op. Altså, de gæve politifolk, der langt ude på landet, er i en kamp mod uret, regnen og de der særlige lytterønsker i lokalradioen om at finde morderen, før end det stikker helt af …

BUT … IS WANKING A CRIME?
Man er ikke i tvivl om at der er manden bag Parasite, Bong Joon Ho, der sidder i instruktørstolen, thi selv om der er tale om ganske anden film og en knapt så færdigbagt version af instruktøren, indeholder den mange af de små finurligheder som Bong er mester udi. Den absurde humor, til tider den næsten falden-på-halen-agtige af slagsen, volden, også den voldsomt blodige af slagsen, de meget sære indfald … ja, det hele er der. Fra den vinkel minder Memories of Murder meget om Parasite. Der er dog en klar forskel, nemlig at denne film er baseret på sag om en virkelig seriemorder og -voldtægtsmand. En sag hvor de sidste brikker først faldt helt på plads i 2019, 33 år efter det første mord fandt sted!

CAST & CREW
Alle politifolkene spiller genialt, også Bongs næsten faste mand i castet, Kang-ho Song. Den ene rolle er mere absurd og vandvittig end den næste, men de gør det konsistent og uden at fortrække en mine. Til tider nærmer deres skuespil sig the three Stooges-niveau (bortset fra at de er fem), uden at det kommer til at virke for bøvet. Jeg er specielt vild med detektiv Seo (Kim Sang-kyung), og de obskure flyvespark han møder enhver mistænkt med … det er så åndssvagt, på den absolut fede måde :)

Det er kun den fjerde af Bong Joon Hos film jeg har set. Den første var The Host, som var en anderledes, no surprise, monsterfilm, også den med Kang-ho Song i hovedrollen, og med den let skjulte samfundskritik. Og så var der Snowpiercer, hans amerikanske eventyr og samtidig hans dyreste og svageste film. Og så naturligvis mesterværket Parasite. Disse fire film er absolut seværdige, og meget koreanske … I like it :) Jeg må snart se at få set Mother og Okja!

BILLEDE & LYD
Byen ude på landet, langt fra Seoul, er et af de mest trøstesløse steder man kan forestille sig. Alt er mørkt med mørkt på, og så regner det næsten 24/7. Umiddelbart tænker man at Sydkorea anno 1986, minder en del om Nordkorea anno 2021. Uanset hvad, er det flot og stemningsfuldt filmet. Trøstesløsheden kryber sig simpelthen ind på dig, og man sidder med en fornemmelse af at seriemorderen kan gemme sig, klar til at kaste sig over dig, selv på en åben græsmark, uden nogen gemmesteder! Musikken, udover den skæbnessvangre sang på lokalradioen, der varsler voldtægt og mord, lagde jeg sandt at sige ikke mærke til. Dertil var jeg alt for optaget af handlingen ;)

KONKLUSION – MEMORIES OF MURDER
Memories of Murder er ikke en popcorn-film (ikke at der er det fjerneste galt med action, SciFi, thrillers og andre lignende film). Men den her film kræver lidt mere af publikum end bare at smide sig i sædet og blot åbne øjnene! Magter man sætte de små grå i sving, får man nemlig rigtigt meget tilbage. Bongs næste film rygtes at blive en animeret film. Vi får se hvad han kan få ud af det. Memories of Murder får fem flotte stjerner.

blog.nilsbuch.dk

Claususer/933228

Virkelig dårlig oplevelse, ubehagelig og meningsløs film. 6 stjerner fra anmeldere er helt hen i vejret

MOONuser/316583

Har andmelderne spist søm! Godt nok en ringe film! Min kæreste forlod biografen midt i filme hvilket aldrig er sket før. Per Juul Carlsen det en ommer!! Mage til skidt har jeg ik set tidligere.

kkkuser/1362403

Du burde nok overveje en ny kæreste.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.