Memories of Murder (2003)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en anspændt stemning. Der er talrige scener med vold under slagsmål og hvor mennesker bliver udsat for slag, spark som tortur i forbindelse med politiforhør. Der er desuden en række detaljerede billeder af kvindelig. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
20.05.2021
| |
2 timer 11 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Salinui chueok
|
Billetter

Thrilleren 'Memories of Murder' er inspireret af en seriemorders hærgen i Sydkorea og er instrueret af manden bag den Oscar-vindende Parasite.

Filmen tager sit udgangspunkt i 1986, hvor man fandt liget af en kvinde i en grøftekant i Gyunggi-provinsen. Hun er blevet voldtaget og herefter kvalt med sin egen strømpe. Det viser sig dog, at hun kun var den første af en uhyggelig række af kvindelige ofre.

Det lokale politi kommer hurtigt under pres for at løse sagen. Derfor arresterer ordensmagten fluks den første landsbytosse, man får øje på, udsætter ham for tortur og får en indrømmelse.

Situationen ændres dog, da en mere erfaren detektiv fra hovedstaden hidkaldes. Han insisterer nemlig på en ordentlig efterforskning i den komplicerede sag, der udvikler sig til en katten-efter-musen-jagt.

'Memories of Murder' er en moderne sydkoreansk klassiker fra 2003 af Bong Joon Ho, der i 2020 vandt tre Oscars for publikums- og anmelderhittet 'Parasite'. Han har tidligere stået bag film som The Host, Mother og Okja. (copyright: kino.dk)

Skal du se Memories of Murder (2003)?
(16 stemmer)

Instruktør