Cookie- og Privatlivspolitik

Max Manus

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
07.01.2010
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Max Manus
|

I 'Max Manus' melder Max, efter en begivenhedsrig ungdom, sig som frivillig i den finske vinterkrig i 1939.

Tilbage i Norge etablerer han sammen med sine venner en af de første modstandsgrupper under den tyske besættelse.

Max tages til fange, men flygter ved at kaste sig gennem en rude fra 2. sal. Hårdt såret lykkes det ham endnu engang at flygte fra hospitalet.

Denne gang flygter han helt til Skotland og de frie norske styrker, hvor det engelske SOE (Special Operations Executive) uddanner ham og hans kammerater som agenter og sabotører.

Max sendes tilbage til Norge, og i løbet af resten af krigen står han og hans gruppe bag en lang række spektakulære sabotageaktioner, der bringer dem op på Gestapos top 10 over de mest eftersøgte mænd i landet.

Max Manus må, som vennerne falder fra én efter én, sande, at friheden har en pris, som han må betale af på resten af sine dage.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (440 votes)
4.6
4.3

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Det er nærliggende at sammenligne filmen med danske 'Flammen og Citronen' og i dét lys er denne norske film klart mindre kunstnerisk ambitiøs. Man kunne også sige mindre prætentiøs og i hvert fald, med sin enkle, klassiske, fortællestil, en hel del mindre distanceret. Effekten er, at 'Frihedskæmperen Max Manus' er blevet en langt mere gribende og medrivende film..." ()

 • Børsen

  "Aksel Hennie spiller hovedrollen som Max Manus. Hennie er god i rollen, fordi han både besidder den glød og energi, der skal til for at forstå Manus som idealiseret helt, der kæmper for sit land." (Morten Dürr) ()

 • BT

  "... en godt skruet sammen film, der formidler et stykke spændende historie fra en ikke så fjern fortid..." (Birgitte Grue) ()

 • Ekstra Bladet

  "... holder balancen og forfalder aldrig til det overpartriotiske eller sentimentale. Og er derfor absolut værd at bruge tid og penge på at se i biografen." (Kirstine Krefeld) ()

 • Jyllands-Posten

  "Aksel Hennie er trods en ret høj kvote af floskelreplikker aldeles fremragende i titelrollen, og ofte nøjes instruktørerne virkningsfuldt med kun at antyde dramatiske højdepunkter. Ellers er det temmelig paradoksalt, at en film, der hylder dristighed, vovemod og dødsforagt, selv er gennemsyret af det stik modsatte og mest af alt ligner en retlinet Hollywood-krigsfilm fra 1950'erne." (Jakob Levinsen) ()

 • Politiken

  "... lykkes på mange niveauer; både som karaktertegning, som en spændende actionfilm og ikke mindst som – endnu en – film om den store krig, hvis gru vi aldrig bør glemme." (Sophie Engberg Sonne) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Hvis du elsker Flammen og Citroën ville du også elske Max Manus.
Klar en anbefaling fra os der elsker film om 2.verdenskrig, men selvfølgelig også dem der bare holder af en god historie fra det virkelige liv.
Det store spørgsmål er så hvad for en film der er bedst, Flammen og citron eller Max Manus..

Jeg går efter den første.

Nikolaj

Max Manus har uden tvivl været en rigtig frihedskæmper, og har været dygtig men også utrolig heldig. Skuespillet og intensiteten i nærkampene i filmen er også godt skruet sammen. Dog er klipningen, filmens stil, og de følelasladene øjeblikke helt vellykket efter min mening. Privat livet går alt for hurtig, og man forstår ikke, hvorfor at han bliver forelsket. De mest spændende scener går bare så hurtigt, båd-scenen starter godt, men er bare lige pludselig over. Og selv med en rigtig farlig skurk, som virkelig bliver spillet godt, føler man ikke, at han rigtigt bliver farlig. Dog skal filmen da vises for at have et godt budskab, og vise nogle af de frihedskæmpere som var under 2.Verdenskrig.

Line FS

Der er meget teater over den her film. Nu har jeg ikke set så mange norske film, men dem jeg har set er alle sådan her. Det hele er lige lovlig overdrevet og dramatisk. De formår ikke den effekt at få publikum til at leve sig ind - de spiller bare et skuespil foran dem.
Dialogen er kunstig. Opbygningen af fortællingen er usammenhængende og opildnet. Scenerne er højest 3 minutter lange, så bliver der klippet til noget nyt. Det hele går enormt hurtigt, og halvdelingen virker overflødigt. Der er ikke mange scener hvor der fordybes ned i karakterne og følelserne. Det er mærkeligt overfladisk det hele. Og hvem er overhoved denne Max Manus? Man bliver smidt direkte ind i det, og må selv prøve at finde sammenhæng i rodet. Hvordan føler han, og hvorfor føler han som han gør? Det er en mærkelig overfladisk film, som til tider nærmere ligner én to timers lang trailer, end så meget andet.
Den er ikke spændende, den mangler kvalitet. Filmen forbliver et dårligt forsøg på at lave en norsk udgave af 'Flammen og Citronen'. Dog gør
Aksel Hennie det dog super godt (og er sød).

JB007

Kan især godt lide de her film fra 2.Verdenskrig. Hvis du kunne lide Flammen og Citronen kan du helt 100 også lide den her! Fantastisk film

Henrik

Rigtig god film, der bestemt kan anbefales.

Wayne

i årtier. Om den norske nationalhelt - godt skruet sammen.

Mai-Britt Julieuser/619392

Mange klasser over Flammen & Citronen. Filmen er meget tro over for Max Manus' fantastiske krigsbøger; "Det vil helst gå godt" og "Det blir alvor.
Aksel Hennie er i øvrigt suveræn i rollen som Max Manus. Hvilken stjerneskuespiller!

Pouluser/718286

Selvom den ikke kommer på siden af Flammen og Citronen

Leva eller Daddy

Glimrende film a la Flammen og Citronen. Befriende med en god nordisk film.

Axeluser/14864

Glimrende film a la Flammen og Citronen. Befriende med en god nordisk film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.