Cookie- og Privatlivspolitik

Maryam - Den perfekte kandidat

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en rolig, men også jævnligt lettere konfliktfyldt grundstemning. Der er flere scener med kraftige vredesudbrud, frustration og tungsind, men da handlingen primært udspilles gennem dialog, og da filmen også indeholder varme og positiv forløsning, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
02.07.2020
| |
1 time 41 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Perfect Candidate
|

Filmen 'Maryam - Den perfekte kandidat' handler om en ambitiøs og dygtig kvindelig læge i Saudi-Arabien, der på trods af sine kvalifikationer konstant må kæmpe for at opnå respekt blandt sine mandlige kollegaer og patienter.

Da Maryam bliver forhindret i at rejse til Dubai i forbindelse med en jobsamtale, er det dråben der får bægeret til at flyde over.

Frustreret over ikke at blive hørt og taget alvorlig, beslutter Maryam sig for at stille op til det lokale byvalg, og sammen med sine to søstre giver hun sig i kast med både fundraising og kampagneplanlægning.

Men efterhånden som lokalsamfundet bliver opmærksom på Maryams planer stiger modstanden og presset, og både Maryam og hendes familie bliver konstant konfronteret med landets restriktioner mod kvinder.

Imens valget nærmer sig mobiliserer Maryam og familien alt deres determination og kreativitet for at rykke det traditionsbundne samfund fremad, for Maryam nægter at give op.

Temaet, om en arabisk kvindes kamp mod patriarkalske normer, kan bl.a. også ses i dokumentaren The Cave.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4
4

Instruktør

Skuespillere

Instruktører

Skuespillere

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Filmland P1

  "Maryam - den perfekte kandidat' er ikke overrumplende filmkunst, men et velfortalt, humoristisk blik ind i et samfund, hvor konflikten mellem streng religion og frihedstrang åbenløst bobler løs lige under den velordnede overflade." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Fuld af varme, humanisme og et optimistisk blik på de muligheder, der trods alt er for kvinder til at bryde ud af jerngrebet." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Det gode ved filmen er, at den ikke demonstrativt peger på sine egne politiske symboler, men lader dem indgå lydefrit i handlingen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Weekendavisen

  "Atmosfæren er som i en (god) italiensk folkekomedie. Det er solid, pædagogisk filmkunst." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.