Cookie- og Privatlivspolitik

Marie Krøyer

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
27.09.2012
| |
1 time 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Marie Krøyer
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
|

I 'Marie Krøyer' er Skagen i begyndelsen af 1900-tallet hjemsted for en hel skole af berømte kunstmalere.

En af de mest anerkendte er P.S. Krøyer (Søren Sætter-Lassen), der lever et tilsyneladende misundelsesværdigt liv med sin smukke kone Marie (Birgitte Hjort Sørensen) og deres datter Vibeke på et idyllisk landsted.

Men bag facaden gemmer sig historien om en mand, hvis sindssygdom tiltager, mens ægteparrets drøm om et fælles kunstnerliv smuldrer og forvandles til frustration og sorg.

Og i takt med, at P.S. Krøyers tilstand forværres, finder Marie det mere og mere vanskeligt at klare rollerne som både mor, hustru og kunstner.

Bille August vender tilbage til dansk film for første gang siden 'Pelle erobreren' i 1987. Dengang modtog instruktøren en Oscar og Guldpalmen i Cannes for filmen, der banede vejen for en række internationale storproduktioner som 'Åndernes hus' (1993) og 'Les Misérables' (1998).

'Marie Krøyer' er baseret på bogen 'Balladen om Marie' af Anastassia Arnold.

Filmen er en del af Biografklub Danmarks program.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (720 votes)
4
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt i alt mangler 'Marie Krøyer' også den drejning, der gør filmen i stand til at sige et moderne publikum noget mere og være andet end en klassisk og lidt kedelig genskabelse af to ikke voldsomt vigtige historietimer fra lige efter år 1900." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "Jeg savnede psykologisk dybde i personerne og lidenskabelig nødvendighed i deres forhold. [...] vi mærker ingen passion. Derfor interesserer filmen også mere, end den bevæger." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  "Bevares, man kan sagtens læne sig tilbage og svælge i Dirk Brüels smukke billeder, den perfekte lyssætning og den stemningsfulde scenografi, men sådan berørt for alvor bliver man altså aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "I rollen som kvinden i midten spiller Birgitte Hjort Sørensen med stor overbevisning. Hun er på én gang smuk, sårbar og stærk. Som hendes unge elsker er Sverrir Gudnasson det perfekte, rolige modstykke til Krøyers galskab. Det er dog Søren Sætter-Lassen, der som Søren stjæler billedet. [...] 'Marie Krøyer' er måske hverken original eller nytænkende, men et næsten delikat portræt af en kvindes umulige valg." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er hverken billedfornemmelse eller begavelse, 'Marie Krøyer' mangler, men simpelthen en løsning på den fundamentale ubalance, at Birgitte Hjort Sørensen og Sverrir Gudnason i den grad overskygges af Søren Sætter-Lassen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Marie Krøyer er smukt lagt frem og klart fortalt [...] Man forstår ikke, hvorfor historien skal tvinges, men man medgiver, at August fortæller den smukt." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Lars Michael

Altså filmen er sådan set god, men historien omkring filmen er ikke det bedste , lidt for tør fortalt om et stykke Danmarks historie som vi alle sammen kender , men lad det nu være sagt og lad folk selv nyde filmen

Isa

God film. Søren Sætter-Lassen er intet mindre end fantastisk!

Anonymuser/0

en gribende historie fortælling, som berører en meget dybt.
fantastiske skuespiller præstationer

edita

jeg var inde at se filmen med min veninde, og jeg synes virkelig at den var god. jeg kan rigtig godt lide at man også spejler mere end kun den "pæne" side af M.Krøyers liv

Kristinna

Ok film. Ikke lige min genre.. Men alle spillede godt og det var nogle flotte optagelser

Lisauser/501649

Jeg havde glædet mig meget til denne film, men jeg savner at se, hvem Marie Krøyer var udover den kendte kunstmalers kone. Jeg synes ikke projektet er lykkedes særlig godt, men det var da ok at se den. Læs hellere bogen "Balladen om Marie".

Randi

Var i Skagen her i sommer - var på kunstmuseet og se den fantastiske udstilling af Krøyer's malerier - for dernæst at se denne smukke og medrivende film - utrolig godt spillet af alle skuespillere, god iscenesættelse - flot opsætning - har kun godt at sige om filmen - og vil gerne se den igen!!

Krestina

En rigtig god og fængende film.
Jeg kendte ikke ret meget til krøyer familien og historien omkring dem, men blev positiv overrasket da jeg gik ud af biffen.
Kunne sagtens se filmen igen og igen..

Dorthe

Filmen skildrede på bedste vis Marie Krøyers grumme skæbne i livet sammen med den store maler, Krøyer.
Skuespillerne gjorde et fantastisk stykke arbejde i filmen, men jeg forventede at den sluttede af med at fortælle hvad der blev af Marie, som jo døde ensom og alene i Sverige efter at Hugo Alfvén forlod hende for en anden kvinde.
Filmen var til tider langtrukken og kunne sagtens have været time kortere uden at man mistede noget af den grund

SigneHansen

Nej... nej nej nej
Fin og sød film, men den fortjener ingen af de lovprisende ord den fik før præmieren. Søren Sætter-Lassen var sært overgearet som P.S. Krøyer, mens resten af filmens skuespillere virkede nærmest amatør-agtige. Det fungerede ikke for mig!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.