Cookie- og Privatlivspolitik

Manhattan (1979)

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| |
1 time 36 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Manhattan
|
Versioner: se alle
2D, Særvisning, Særvisning
|

Filmen 'Manhattan' er en klassisk Woody Allen-komedie, hvor han selv spiller den midaldrende Isaac Davis.

Livet er ikke helt gået, som Isaac havde ønsket. Han er kørt sur i sit arbejde, elsker ikke sin 17-årige kæreste og er genstand for en ætsende roman skrevet af hans lesbiske ekskone.

Men det hele ændrer sig, da han møder sin bedste vens elskerinde, Mary.

'Manhattan' er blandt de mest stilrene film af den produktive instruktør og anses sammen med bl.a. Annie Hall og Crimes and Misdemeanors som værende et af Woody Allens mesterværker.

Især de stemningsfulde sort-hvid-billeder og passende brug af navnlig George Gershwins 'Rhapsody in Blue' gør filmen til noget helt særligt, og det er derfor oplagt, at repremieren er en helt ny kopi af drama-komedien. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
4.6
0

Instruktør

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Woody Allens kærlighed til New York er legendarisk kendt. I Manhattan gøres det helt tydeligt, at hans kærlighed til byen er et nostalgisk romantisk forhold. Masser af skønne billeder af byen i sort/hvid ledsaget af dejlig Gershwin musik. Mere nostalgisk kan det vist ikke gøres.

Historien er lidt ligegyldig, men bedre end i Annie Hall. Woody Allens og Diane Keatons karakterer er sympatiske, men forholdet mellem dem interesserer mig ikke. Og da det fylder ret meget, så er det svært helt at blive revet med. Men ellers hyggede jeg mig fint med filmen.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.