Cookie- og Privatlivspolitik

Man On The Moon

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Man On The Moon
|

Filmen handler om den outrerede komiker Andy Kaufman (Jim Carrey), som til sin alt for tidlige død var en gåde for selv sine nærmeste venner. Efter sigende levede han sig så meget ind i de karakterer, han spillede, at han næsten VAR dem. Herhjemme er han mindre kendt, ja faktisk ganske ukendt, hvis det ikke var for tv-serien Taxi, hvor han spillede mekanikeren Latka. Man On The Moon er en film om den excentriske, ukonventionelle avantgarde-komiker, både om hans privatliv og hans højst mærkværdige karriere op gennem 1970'erne og 80'erne.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (10 votes)
4.6
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En enestående mand og et unikt talent. Andy Kaufmans publikum vidste aldrig hvor de havde ham, og det samme gælder filmens publikum, som igen og igen bliver taget ved næsen. Utrolig interessant og vanvittig historie om en ret så exentrisk kunstner. Jim Carrey leverer en af sine absolut bedste præstationer.

mads

filmens titel fungerer både som en ode, en reference og en parallel til en konspirations teori. det bliver allerede her slået fast at filmen er lavet i Andy Kaufmans ånd.

personligt interesser jeg mig meget for Andy Kaufmans liv og levned, og har derfor læst en masse artikler og set en masse klip om og med ham.

ud fra dette grundlag synes jeg godt filmen kan betragtes som en lang række youtube-klip hvor billedkvaliteten er langt bedre samt Jim Carreys tilstedeværelse, på trods af dette vil jeg stadigvæk have lov at mene at filmen har en rød tråd og fremstiller Kaufmans genialitet samt minimalt skizofrene tankegang rigtig godt.

selvom filmen indeholder unødvendige passager, men samtidig føles som om den mangler noget. formår Jim Carrey og Danny Devito samt en rørende og godt eksekveret slutning at gøre filmen om en af de mest originale personer nogensinde til et lille mesterværk.

Katrine

Ja det er en både sjov og rørende film om en komiker der stille og roligt bliver nedbrudt af sin egen succes.

Wayne

endnu en gang, at han sagtens kan være seriøs. Andy Kaufman tog så meget pis på alt og alle, at man endte med ingen kunne tage ham alvorligt. Han havde en stor karriere foran sig - men som så mange andre, dengang - endte han med at brænde sig selv ud. Men sikke et trip inden det kom så vidt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.