Cookie- og Privatlivspolitik

Man On The Moon

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
11.11.1969
| | |
Man On The Moon
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning, Særvisning
|
Milos Formans portræt af den kuleskøre amerikanske entertainer Andy Kaufman (1949-89) i ‘Man on the Moon‘ genskaber netop den usikkerhed, Kaufman vakte blandt publikum. Havde manden tabt tråden? Var han komiker, skør - eller autist? Faldt han ud af rollen, når han uden varsel sprang på publikummer, han så sig gal på?

Jim Carrey tilføjer Kaufman-karakteren en unik blanding af mystik og menneskelighed, mens han svinger sig uforfærdet fra katastrofekurs til veritable genopstandelser på scenen. Manden med gummiansigtet – altså Carrey – er diagnosticeret med både ADHD og ordblindhed, og han har derfor et neurodivergent perspektiv, som er med til at gøre ham så perfekt i rollen som Andy Kaufman.
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (11 votes)
4.7
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

En enestående mand og et unikt talent. Andy Kaufmans publikum vidste aldrig hvor de havde ham, og det samme gælder filmens publikum, som igen og igen bliver taget ved næsen. Utrolig interessant og vanvittig historie om en ret så exentrisk kunstner. Jim Carrey leverer en af sine absolut bedste præstationer.

Katrine

Ja det er en både sjov og rørende film om en komiker der stille og roligt bliver nedbrudt af sin egen succes.

Wayne

endnu en gang, at han sagtens kan være seriøs. Andy Kaufman tog så meget pis på alt og alle, at man endte med ingen kunne tage ham alvorligt. Han havde en stor karriere foran sig - men som så mange andre, dengang - endte han med at brænde sig selv ud. Men sikke et trip inden det kom så vidt.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.