Cookie- og Privatlivspolitik

Maleficent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en mørk og dyster grundstemning. Den præges af spænding og mystik, og der flere scener med forvandlinger, magi og voldsomme kampe mellem eventyrfigurer og mennesker. I én scene river træerne sig løs fra skovbunden og forvandles til brølende, uhyrelignende krigere, som går i kamp mod en flok menneskesoldater. I en anden scene kommer en angribende ulv pludseligt frem fra mørket, og man ser i nærbilleder dens skarpe tænder og lysende øjne. Endelig er der en voldsom kampscene, hvor en mand forvandles til en stor, ildspydende drage. Da filmen foregår i et eventyrunivers, og da den forløses positivt, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
29.05.2014
| |
1 time 37 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Maleficent
|
Versioner: se alle
3D, 2D
|

Filmen ’Maleficent’ fortæller historien bag eventyret om Tornerose, hvordan heksen engang var en fe, som fik stjålet sine vinger. Som hævn har hun kastet en forbandelse på kongehusets lille prinsesse Aurora. På hendes 16 års fødselsdag vil pigen falde i en dyb søvn, som kun ægte kærlighed kan bryde.

Aurora vokser op i skjul hos sine fegudmødre i skoven, hvor Maleficent finder den lille pige og sørger for, at prinsessen også kender hendes side af sagen.

Snart er Aurora fanget i et magtspil mellem sin far, menneskekongen, og skovens mørke dronning. Prinsessen kan nemlig meget vel blive den afgørende faktor i krigen mellem de to verdener.

Der er altid flere sider af samme sag. I dette tilfælde gælder det en velkendt skurkekarakter, som måske ikke er så ond alligevel, og den gode kong Stefan, som måske ikke er så uskyldig, som han ser ud. Det kommer an på øjnene, der ser.

Disney Pictures har baseret plottet og en stor del af produktionsdesignet på selskabets egen tegnefilm ’Tornerose’ fra 1959. Der blev det ikoniske billede af heksen med djævlehorn, kappe og blodrøde læber skabt, som Angelina Jolie fører videre i den nye film. (copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (362 votes)
4.6
3

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] en relativt overfladisk historie, hvis budskaber bliver så tykt understreget, at absolut ingen får lov til at hverken tænke eller føle selv." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  "’Maleficent’ er bestemt ikke dårlig. Men stilmæssigt har filmen svært ved at finde en klar tone." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "Den er for dyster og mørk for de mindste biografgængere. Omvendt er den i lange periode bare lettere fjollet og uspændende - trods sin visuelt imponerende indpakning – til at kunne fastholde et teenage-publikums opmærksomhed." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  "Det er desværre slet ikke til at se, hvem Disney har forestillet sig vil blive blæst omkuld af 'Maleficent'." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "[...] et begavet nyt Disney-forsøg på dialektisk at forene magiens og magtkampens verdener ved hjælp af nymodens CGI, green screen og godt gammeldags fortællehåndværk." (Søren Vinterberg)

 • Radio24syv

  "... har alle fordelene ved en blockbuster. Den er pænt underholdende, sindssygt flot men også hurtigt glemt.” (Søren Søndergaard - kino.dk)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Sara Lyngberg

Sikke en måde at ødelægge et helt eventyr på. Faren/kongen er ond af de mest kliche fyldte grunde. Kærlighedsdelen er utroværdig af alle årsager. Filmen er vildt kedelig. Angelina Jolie har en "wooden" optræden. Uunødvendig måde at lave om på figurene på. Makværk. Noget Disney kunne have gjort langt bedre. Ikke en eneste person ragede mig at holde med for det er så tydeligt og kedeligt gjort, måden de fik den ene til at være den onde og den anden til faktisk at være den gode på.

G-force

Maleficent er som et rigtig eventyr (fra Disney). Godt nok er det en noget tynd historie, men det er underholdende og ser flot ud imens. Så en godkendt film, der giver nyt syn på historien om Tornerose.

Heidi

Så fik jeg endelig set Malificent som jeg har hørt så meget om, både godt og skidt. Selv er jeg overrasket, den er faktisk bedre end jeg troede.

OK, historien er måske lidt tynd, men hele ideen omkring at fortælle historien om Tornerose fra "den anden side", nemlig den såkaldte onde fe's, er faktisk rigtig god og der er også mange gode momenter i filmen.

Mest positiv er jeg over det visuelle udtryk, det er virkelig flot selv på et tv, og så klæder det Angelina Jolie utrolig godt at underspille rollen som Malificent. Scenen hvor hun mister vingerne, er SÅ stærk!

En ting der dog undrer mig er, hvem er filmen lavet til? Hvem er målgruppen? For den er da ikke til børn man måske normalt ville hive med ind til et eventyr.

Cathrine

Da jeg så traileren til “Maleficent”, kunne jeg slet ikke vente med at se den. Men alligevel har jeg først fået set den nu, og hvorfor? Jeg har læst alt for mange dårlige anmeldelser, og fået alt for mange billeder i mit hoved, omkring hvordan filmen var. Men det syn jeg havde fået på den var helt forkert, for jeg må sige, at jeg er blevet mere forelsket i denne historie, end den originale “Tornerose” fra 1959.
Vi kommer bag om Maleficents historie, hende barndom og opvækst. Hele det univers som hun lever i, er jeg helt skudt i, og jeg syntes det er så fantastisk skabt, og jeg elsker at høre historien bag, hvorfor hun i realiteten var ond. Jeg elsker ideen bag filmen, og jeg må sige at jeg er positiv overrasket. Slutningen havde jeg heller ikke regnet med, skulle ende ud som den gjorde, så jeg må sige at den overraskede mig meget.
Vi kan ikke komme udenom den smukke hovedrolle, som bliver spillet af Angelina Jolie. Det første man nok ligger mærke til, er hendes blødrøde læber, hendes kindben og hendes måde at være “ond” på. Hun spiller rollen helt fantastisk, og jeg blev faktisk lidt overrrasket, for jeg havde ikke de helt store forventninger til hende. For, for mig, er hun bare en kendis. Dog blev jeg lidt skuffet over den skuespiller, som de havde valgt til Aurora som voksen. Hun bliver spillet af Elle Fanning. Hun er for mig, lidt for sød. Hun er heller ikke så smuk, som jeg ville have. Hun er pæn, bevares. Men hun ligner ikke det billed som jeg har haft af Aurora desværre, og det ødelægger det lidt. Jeg syntes hun er lidt “væk” i det, og på en måde, virker hun lidt ligeglad. Men det er måske bare den opfattelse jeg har fået.
Jeg må sige at jeg som sagt blev imponeret af filmen, men mest pga Maleficent. Hun er en karakter som jeg faktisk er ret vild med. Jeg vil helt klart anbefale folk at se den, for den er altså virkelig god, sød, romantisk og dramatisk. Fed oplevelse!

Segoyuser/116755

Velspillet, gode effekter, Angelina gør det nu som hun bedst kan, ny fortolkning gør intet for havde ikke forventet historien og film ville have overensstemmelse, der var magi,følelser, flotte billeder.
Jeg giver den 5 stjerner.

S. Rico

Vi har alle læst eller hørt om filmen på forhånd og noteret os den alternative synsvinkel. Og vi har alle set det snart ikoniske heksebillede af Angelina Jolie med horn i panden og markerede kindben. Så med de forholdsvis lunkne anmeldelser er der vel ikke så meget mere at komme efter…?

Jo bestemt! Det er en overraskende god fortolkning af det gamle eventyr. Der er ikke blot tale om, at historien gentages ud fra en anden synsvinkel. Det er en helt ny historie med en række overraskelser, som man ikke sådan lige kan regne ud. Den er samtidig vældig rørende, hvilket er svært at komme nærmere ind på uden at røbe for meget (det vedrører et horribelt forræderi og nogle vinger…).

Jeg er ikke fan af Angelina Jolie, men måtte give efter for hendes præstation og nærvær. Det er familieunderholdning af høj klasse. Og netop for at invitere hele familien indenfor, så er der tilføjet en del fjollet pjatterier med de 3 gudfeer. Det kunne jeg personligt godt have undværet, men man kan jo ikke få det hele.

Hejlouser/1080994

Jeg synes, at historien er dårlig, og de har fuldkommen ødelagt eventyret. Jeg sad i biografen, med store forventninger, men det eneste jeg tænke på var, hvornår den var slut. Den er okay - og den har nogle gode effekter, men jeg kan simpelthen ikke klare historien. Det er det hele. Angelina gør et kanon arbejde - selvom jeg er ligt skuffet er castingen af Elle Fanning. Jeg synes mest, at rollen skulle have gået til Chloe Grace Moretz, fordi jeg synes, at hun passer mere ind i rollen. 3 STJERNER.

Wayne

Gode effekter kan desværre ikke trække en langtrukken historie nok op. Angelina er perfekt til rollen, men kæmper med et manuskript som kunne have været meget bedre.

Lone Poca

En super god og tankevækkende film. Den skal bare ses.

Katrine Eisemann

Jeg synes at det er en god film. Jeg synes bare at det var lidt irriterende den scene hvor Tornerose skal sove i flere år varer måske nogle få timer og at man kan gætte sig til hvem der reder hende.
Men ellers en super god film.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.