Cookie- og Privatlivspolitik

Lykkelige omstændigheder (2012)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
05.07.2012
| |
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Un heureux événement
|

I 'Lykkelige omstændigheder' er Barbara (Louise Bourgoin) og Nicolas (Pio Marmai) unge og smaskforelskede.

De lever i nuet og tænker kun på hinanden. Men pludselig bliver Barbara gravid, og selvom graviditeten er en overraskelse, modtages den som en lykkelig omstændighed.

Det bliver dog sværere og sværere for Barbara at håndtere sin graviditet, og hormonerne påvirker hendes krop og sind. Endnu værre bliver det, da barnet fødes, og Barbaras følelser omkring den nyfødtes ankomst ikke er pure lykke, som det ellers forventes af en nybagt mor.

Filmen er baseret på den franske forfatter Eliette Abécassis' bog fra 2005 af samme navn. Abécassis er uddannet indenfor filosofi. Hun har udover 'Lykkelige omstændigheder' skrevet bogen 'La Répudiée', der er fundament til filmen 'Kadosh' af israelske Amos Gital, som dystede i hovedkonkurrencen ved Cannes i 1999.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (7 votes)
3.9
3.8

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en frisk indsigtsfuld komedie. Et must for par med helt små børn..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en sød og humoristisk film om hormoner, samsovning og parforhold." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  "Ujævnt? Jeps. Men også så veloplagt, at selv ulykkelige forældre formentlig føler sig en smule lykkelige bagefter." (Peter Albrechtsen)

 • Jyllands-Posten

  "Det sædvanlige sukkerlag er skrællet af illusionen, og den dårende dejlige Louise Bourgoin er vidunderlig i rollen som Barbara... en realistisk og faktisk brugbar film - der ikke er bange for virkeligheden." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "... balancerer humor og alvor ganske udmærket, og det er imponerende så mange genkendelige detaljer, der er kommet med. At filmen således omhyggeligt grænsende til det omstændige opremser det almene ved de fælles vilkår under en graviditet, er dog også dens svaghed." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Rémi Bezançon blander altid lidt smerte i glæden og undgår på den måde, at hans varme historier bliver feel good-banale ... ender ikke, som man håber og tror. Til gengæld tegner kurven en rejse, der virker fuldkommen troværdig." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Nadineuser/13852

Tænker hvorfor ikke den ser enormt sød ud. Kunne være man fik noget med på vejen man skal huske når man selv kommer der til i sit eget liv. Jeg har altid været lidt halvforelsket i franske film. Der er bare en bestemt form for humor.

Er ikke sikker på den bliver set i biffen, men skal helt klart ses :D

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.