Cookie- og Privatlivspolitik

Lykke-Per

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en melankolsk og varm grundstemning. Den indeholder enkelte dramatiske scener. I en scene får den unge hovedkarakter en syngende lussing af sin far, så han får næseblod. I en anden scene udviser hovedkarakteren en aggressiv adfærd mod et stort kors. I to scener ses hovedkaraktererne bryde sammen. Filmen rummer imidlertid mange rolige sekvenser og skildrer også hovedkarakterens møde med kærligheden og en varm og munter jødisk familie. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
30.08.2018
| |
2 timer 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Lykke-Per
|
Versioner: se alle
2D, Danske undertekster, Babybio, Seniorbio, Særvisning, Seniorbio - DK undertekster
|

Filmen 'Lykke-Per' handler om den unge Peter Andreas Sidenius, der tager afstand fra sit dybt religiøse, jyske ophav og drager til København. I storbyen bliver han kendt som Lykke-Per, og mens han forsøger at realisere sine visioner om at revolutionere brugen af vind- og bølgeenergi, kaster han sig ud i det københavnske selskabsliv.

Per får kontakt til den rige, jødiske Salomon-familie, hvor han snart forelsker sig i datteren Jakobe. Men selvom både karrieren og kærligheden virker til at være inden for rækkevidde, gribes Per af sit eget hovmod, og fremtiden balancerer på en knivsæg.

'Lykke-Per' er baseret på Henrik Pontoppidans klassiske roman, hvis første bind udkom i 1898, og som var med til at indbringe forfatteren Nobels-prisen i litteratur. Efter 120 år kommer den første filmatisering endelig, og trods den lange ventetid er temaerne stadig højaktuelle med sin blanding mellem kærlighedshistorie, nyskabende tanker om vedvarende energi og endelige morale.

Bille August, Oscar- og Guldpalmevinderen bag de ligeledes historiske dramaer Pelle erobreren og Marie Krøyer, instruerer, og titelrollen spilles af 34-årige Esben Smed fra Sommeren '92 og Aminas breve, og den næsten lige så store rolle som Jakobe udfyldes af Katrine Greis-Rosenthal, der er kendt fra tv-serierne 'Broen' og 'Bedre skilt end aldrig'. (Copyright: kino.dk)

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (929 votes)
4.8
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... halmen, græsset, træerne og skyerne i Jylland mærkes langt inde bag øjnene, og billederne er både storladne og sanselige, og gårdstuerne føles trange og beklumrede." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • Ekstra Bladet

  "Greis-Rosenthal er helt fortryllende som den nærmest engleagtige Jakobe ..." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "[Esben Smed] veksler ubesværet mellem det kåde og det alvorlige, det indestængte og det frigjorte og formår at ramme figurens kompleksitet i en grad, så man aldrig i løbet af filmens knap tre timers varighed mister interessen for ham." (Katrine Sommer Boysen)

 • Weekendavisen

  "Bille August er tilbage i terrænet fra Pelle Erobreren og Marie Krøyer. [...] Det klæder ham at være tilbage. 'Lykke-Per' er stor og gammeldags. Rolig i kernen, forsvarligt funderet og klar i sin klassiske æstetik." (Bo Green Jensen)

 • BT

  "... det [er] svært at fastholde interessen i de to timer og 40 minutter, filmen slæber sig afsted [...] Til gengæld er filmen fra start til slut ekstremt flot at se på ..." (Thomas Brunstrøm)

 • Filmland P1

  "’Lykke-Per’ [er] som en luksus-udgave af den klassiske litterære film - en film, der køligt og klogt holder sig til sine figurer og sine historier og glemmer at den er et kostumedrama." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  "Portrættet af Per er en kompleks affære, og Esben Smed med den sammenbidte udstråling gør den splittede himmelstormer troværdig." (Kim Skotte)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
S. Rico

Langt hen ad vejen en utrolig gribende og interessant fortælling om ambitioner vs. kærlighed. Om storby vs. land. Om tro vs. videnskab. Og om hovmod der står for fald.

Det er desværre som om filmen løber tør for tid og i tredje akt pludselig får travlt med at fortælle en masse på kort tid. Det bliver lidt svært at følge og forstå vores hovedpersons forvandling. Det er muligt, at miniserien med den ekstra time hjælper på dette.

Mads

Det er svært ikke at blive grebet af denne film. Skuespillerne, især hovedrollen, gør et fantastisk stykke arbejde!
Det er et vigtigt budskab, det med at følge sine drømme - selvom det måske ikke lige er det, de andre ønsker. Hvis man sammenligner med i dag, hvor alle blive skubbet til, for at tage på universitetet. Vi har nu altså stadigvæk brug for håndværkere af alle slags, murer såvel som blikkenslagere.

Kan varmt anbefales!

Bo

Denne historie greb mig fra begyndelse til slut. Det er abosulut et must see..

Mvh.
Bo
https://www.forbrugermagasinet.dk/

Tristan

En rigtig dansk film, med stort Dansk!

En af de absolut bedre danske film der har kørt over flimmer-kassen herhjemme de seneste år. Det er en film der virkelig formår at sætte gang i tankerne, og det er jo altid dejligt.

Jeg vil gerne anbefale denne film, hvis du ikke har set den endnu.

Wayne

En dansk Da Vinchi?

Filmen fortæller om en karismatisk opfindertype, som er langt forud for sin tid - og mange af hans ideer er senere udmøntet i virkelighed. Hovedperson drives desuden af den modstand han har oplevet gennem sin opvækst.

Samtidig er det en kærlighedshistorie og den knækker lidt her - for vores hovedperson vælger i første omgang den forkerte kærlighed, bare for at opnå sine mål, og her bliver det på et tidspunkt utroværdigt for det ender med at han alt for let opgiver alt, bare på grund af simple principper og det giver for mig en film som ender med ikke at blive helstøbt, for alvor. Ligesom hans endelige deroute virker en smule utroværdig - jo jeg fanger at han er et offer for sin fortid, men alligevel. Esben Smed beviser at han er et stort talent og han er godt castet i rollen.

MissTennaMaikenJensen

Meget flot visuel film med en super historie og smukke billeder og skuespillerne var perfekte i rollerne som Lykke Per og pigerne.

Vibekeuser/897223

Gribende handling, flot spillet, autentiske scener og filmet.
Storfilm, der dog opleves lidt lang, men det ophæves af hele det professionelle setup, som bærer filmen fra begyndelse til slut. Slutningen er meget overraskende. Anbefales varmt

Kirstenuser/439909

Skøn historie, der er behandlet eminent af Bille.
Rigtig god oplevelse

Birgit

Skal ses af alle, der kan lide danske film!

Susanneuser/829423

Den burde næsten være fast pensum som familiefilm, giver rigtig meget stof til refleksion og diskussion om hvorfor mennesker vælger som de gør. Ingen i den film er statister! Og den er ikke et minut for lang efter min mening ;-)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.