Cookie- og Privatlivspolitik

Luftens sidste mester

Tilladt for børn over 11 år

Se mere på medierådet.dk
19.08.2010
| |
1 time 43 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Last Airbender
|

I 'Luftens sidste mester' er vand, jord, ild og luft de fire elementer, som Avataren i gamle dage mestrede, for at våge over freden mellem jordens fire folkeslag.

Kun Avataren var i stand til at betvinge alle elementerne, men en dag forsvandt han. Siden angreb Ildlandet og startede en krig mod de andre tre riger, og der er nu gået 100 år, uden at det er lykkedes at afslutte stridhederne.

Den 12-årige luftbetvinger Aang er den nye Avatar, som er forudbestemt til at genoprette freden og balancen.

Sammen med en lille gruppe venner drager Aang ud på en farefuld mission for at søge den ældgamle viden og lære alle fire elementers hemmeligheder.

De bliver skarpt forfulgt af agenter fra Ildlandet, der vil stoppe dem, inden Aang er klar til sit opgør med selveste Ildmesteren.

'Luftens sidste mester' er instrueret af M. Night Shyamalan ('Den sjette sans') og er baseret på Nickelodeon-serien 'Avatar: The Last Airbender'. Det er den første af fire planlagte film.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (620 votes)
4.4
1.6

Instruktør

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... en film, hvor de visuelle effekter i de store landskabs-scenarier er flotte, men som er så stiv og uden hverken sammenhæng eller flow i sin fortælling, at den bliver som dårligt børne-TV." (Ann Lind Andersen) ()

 • BT

  "... det er en stor hjælp, hvis man på forhånd er bekendt med seriens snørklede handling. ... det kræver sin mand (og instruktør) at fortælle historien på en time og 43 minutter. Og dét magter M. Night Shyamalan ikke." (Henning Høeg) ()

 • Ekstra Bladet

  "... et decideret discount-produkt blottet for følelser og fantasi." (Henrik Queitsch) ()

 • Jyllands-Posten

  "Total mangel på overbevisning lammer dødssejleren helt. Personerne stirrer troskyldigt ud i luften, som om de nærer et spædt håb om, at meningen må åbenbare sig. Det sker bare ikke. Det er således ikke en overdrivelse at konstatere, at 'Luftens sidste mester' byder på absolut ingenting." (Katrine Sommer Boysen) ()

 • Politiken

  "Flot ser det ud! Det gør det jo i vore dage, når pengekassen er stor nok. Men sikke en omgang miskmask Shyamalan har fået ud af det ’storslåede’ eventyr. Instruktionen af især de unge skuespillere glimrer ved sit fravær." (Kim Skotte) ()

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Jen Headuser/1439276

Det er alt, der er galt med denne film. ALT. Ikke én eneste ting fungerer her. Hverken valg af skuespillerer eller deres “prestige” indenfor skuespil. Hverken effekterne, eller filmatiseringen af den første sæsons mesterlige fortalte historie. Alt er så skide frustrerende, at jeg får gråhår af bare at forsøge at mindes én eneste ting, der kan berettiges. Jeg er overlykkelig over, at M Night Shamalaleykum ikke fik lov til at fortsætte med at destuerer det uskyldige billede af historien om The Last Airbender.

Det er ikke bare af nostalgiske årsager, at jeg hylder tegneserien så meget som jeg gør, for den er mesterlig i alt fra historiefortælling til karakterudvikling til animation til setup and payoff og så meget mere, bedre end hvad en serie har lov til at være. Filmatiseringen kunne have fulgt trop, hvis man havde ordentlig forstand på, hvordan man beskårede en 1.584minutter lang tv-serie ned til et par spillefilm, men nej nej. Giv M. Night boomShakalaka ansvaret for denne historie, og se ham destruerer al potentiale på 2 timer, mens man mister penge i processen. Helt klart min Top 1 værste film noge sinde lavet.
Ulogisk fortalt. Minder om en højbudgettet dansefilm, hvor det kræver omtrent 5 mand og deres dansemoves at løfte én sten samt en anden til at smide den afsted i langsom hastighed, og hvor produktiondesignet er så fandens dumt, at det kræver en lille dreng og en pige at lade det gå op for jordbetvingerer, at de står på jord og at de egentligt står stærkerer, end ildbetvingerne gør, hvilket er direkte latterligt når tvserien tydeligvis havde en flere 100gange bedre grund til, hvorfor de ikke kunne forsvarer sig selv sammenlignet med den filmatisering, der kom efter.

Rasmus

Den er mega dårlig. jeg så den i skolen og jeg så kun fem minutter af den og så måtte jeg gå ud.

N

Jeg må indrømme at jeg var skuffet over selve filmen, der var nogle ting der var selvfølgelig godt lavet, men ellers var den rimelig dårlig.

Serien er meget, meget, MEGET bedre end filmen.
Så til dem der ville se filmen, drop det, serien er meget bedre og der er flere detaljer i serien end i filmen.

Serien er den bedste! Gid der kom flere episoder af den animeret serie.! :D

The Moviemaster

Aldrig har jeg set... nej overværet en katastrofe så stor og så modbydelig.

Der var INTET i denne film der virkede. Skuespillet var noget der kan samligenes med en dårlig spillet kort film fra en 15 årige.

Effecter var intet sigende... the bending??? du bruger et halt minut på en eller anden kampsport dans... Plottet var alt for rushed (Klart når man prøver at få en hel sæson ind i 2 timer)...

Er stor fan af tv-serien... men der var intet af seriens magi i den film... det er lidt som at falde over en video på nettet hvor en man beundre bliver voldtaget. FØJ!

At den mand stadig kan finde penge og produktionselskaber til at lave hans film (Oven i købet stor film) er mig en gåde. Den ene stjerne er fordi jeg ikke kan give mindre

Christine

Hvis du har set seriens første sæson som denne film er bygget over bliver man desværre slemt skuffet.

der er så mange ting der er sprunget over og glemt og forhastet så det gør helt ondt.

Hvis man ikke har set den kan man sagtens se den som en god film, men noget handling der måske ikke er fortalt helt.

Men må desværre sige denne film ikke er den bedste. havde håbet de havde klaret den bedre.. hvis flere skal komme, skaf en ny instuktør.

gyldenløve

meget fed film med en god historie tror barre ikke der kommer en efter følger :(

Wayne

Ihvertfald, når man ikke har set tegneserien, som jeg. Flotte effekter, og rimelig historie.

alexander

så må du da komme i gang med at se serien, der er heldigvis kun 3 sæsoner så det bare med at komme i gang :)

Frank

Dårlig film

AufVideoSehen

Mange elsker at hade M. Night Shyamalans The Last Airbender, men det er faktisk en jævnt underholdende film, der sagtens kan bruges til at slå et par timer ihjel en enkelt gang, selvom den er lidt vrøvlet i børnehøjde og vi nok aldrig får en fortsættelse eller afslutning, da den floppede ved billetlugen. En ok videofilm uanset om det er VOD eller TV.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.