Loving Vincent

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en tung, melankolsk og ind i mellem dramatisk grundstemning, og selvom den er animeret, er mange sekvenser livagtige og realistiske. Fortællingen kredser om en hovedfigurs selvmord, og i flere scener ses en mand, som ligger blodig i sin seng, fordi han har skudt sig selv i maven. I én trist scene ses en ensom dreng, som afvises af sine følelseskolde forældre, og i en anden lettere uhyggelig scene kaster nogle ondskabsfulde børn sten på en hovedperson. Da filmen er animeret, og da fortællingen også er rolig, vurderes den kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11, og den får derfor en 11års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
15.03.2018
Originaltitel: 
Loving Vincent
Genre: 
Spilletid: 
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Void 2018, Filmperler, 2D Filmperler, Seniorbio
Billetter
Skal du se Loving Vincent?
(123 stemmer)

Resumé

Den biografiske animationsfilm 'Loving Vincent' er verdens første 100 procent olieanimerede film, hvor 150 kunstnere har malet hvert eneste ene af de malerier, der krævedes til filmens 65.000 frames. 

En såret mand vakler ned ad gaden den 29. juli 1890 i den lille franske by Auvres. Han holder sine hænder mod et frisk skudsår i maven. Manden er Vincent Van Gogh, som på det tidspunkt var ukendt for omverden, men er i dag en af historiens største kunstnere.

Malerens tragiske død er stadig omgærdet af mystik og spekulationer. Hvem var det, der skød? 

Kunstneren er tidligere portrætteret på spillefilm, bl.a. af Kirk Douglas i Lust for Life fra 1956.

Mere omtale af 'Loving Vincent' følger...

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.