Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Løvernes Konge (1994)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
1 time 29 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
The Lion King
|
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning Dansk Tale
|

I Disney-tegnefilmen 'Løvernes Konge' fødes den unge løve, Simba, som kronprins på den afrikanske savannes Kongeslette.

Simbas onkel, Scar, der er den næste på tronfølgerlisten, myrder sin bror, Kong Mufasa, og får det til at se ud som om, at faderens dødsfald skyldes Simba, der tynget af sorg flygter langt ud i junglen.

Scar tager nu magten og hersker hensynsløst over savannen. Imens vokser Simba op i junglen med sine nye venner Timon og Pumba, men en dag venter opgøret med fortiden.

Simba må nu hævne fortidens synder, fortælle sandheden, gøre op med Scar og endelig indtage sin retmæssige plads på tronen som Løvernes Konge.

'Løvernes Konge' vandt kino.dk's afstemning om den bedste Disney-klassiker nogensinde.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (650 votes)
5.3
5.4

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Alt unødvendigt fedt er skåret fra med en spilletid på lige under frydefulde halvanden time med en perfekt blanding af spænding, tårer, sang og sjov." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "... en tidløs godbid, der bare skal ses igen." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  "... klassisk tegnefilmskunst af den gamle skole, der vil glæde børn i alle aldre." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  "... stadig en smuk og klog film, der fortæller en eviggyldig historie om at vokse op, tage ansvar og stadig nyde livet." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Det er og bliver genopvarmet mad - men her af en ægte hofret!" (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "... 'Løvernes konge' er flot konverteret. I flere scener bliver filmen levende på en måde, som den aldrig har været før nu. ... Tusindvis af mennesker har arbejdet for at gøre illusionen om tegnet liv varm og total." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Simon

Løvernes Konge... Hvordan helvede kan Kino stemme den ind som den bedste Disney film? Det er sygt....

Løvernes Konge er et godt eksempel på det der kaldes "hype". Hvad er der godt ved den? Den er meget sød og sådan, og hvad mere. At kalde den rørende, er sgu' noget fis.

Det kører meget godt i de føste 20 minutter, men da så Simba begynder at synge, så mistede jeg lidt interessen.

Alt musikken er alt for barnligt til min smag, undtagen Harkuna Matata som er meget sjov. Ellers.......

joan

Må indrømme at denne Disney film aldrig har sagt mig det store og jeg forstår ikke at den skulle være noget særligt. Så er jeg mere til fks Jungle bogen... Den er meget overvurderet

Emil

Meget rørende film, den bedste animation jeg har set. Handlingen er god. Og karakterne er gode, en rigtig god film.

Nikolaj

Den er bare så rørende på mange punkter, og man føler også en form for vrede selv om det ender godt.

Biancha

løvernes konge er en af de film man kan blive ved med at se igen og igen og igen

Jacob

Af gode grunde stemte os på kino.dk den 32. Walt Disney Klassiker ind som den bedste nogensinde. Med den mest sønderknusende og sørgelige scene i barns minde er Løvernes Konge mere end det - den er blevet legendarisk.

Star

Men jeg må sige at den er mega fed ! Den har det hele efter min smag men ragtig god film

Josephine

Titlen siger det hele.

Wayne

Den har det hele, som en klassisk Disney film skal have.

Et sorgløst liv ændres med et til det modsatte. Død, jalousi, og frygt.

Heldigvis ved vi at det gode vinder til sidst, godt garneret med humor, fra Timon og Pumba.

The Other Account

Dette er en alsidig, eventyragtig tegnefilm fra allerfineste hylde, og er det første gang man skal se filmen, må man bare glæde sig over de utallige opfindsomme indslag, de garvede og uforglemmelige vitser, og de flot fyldte 3D effekter, samt de mange fine referencer og et suverænt stemmeskuespil på dansk. For filmens blanding af animation og musik sidder lige i skabet, mens det konstant og suverænt tryllebinder børn og voksne. Det er en god og underholdende fortælling hvis inspirationskilder er med til at skabe en god historie, udfra de mange forskellige lag i historien. Så er det 5-50. gang, man skal opleve vidunderet, er der stadig grobund i den tætte jungle af herligheder, til at man endnu engang sidder med et tykt smil. Som jeg f.eks. gjorde, efter at have genoplevet filmen med min mor, som også stadigt er vild med filmen.

Vi kender jo alle historien om kongesønnen Simba, hvis vej til tronen er brolagt med en ond onkel ved navn Scar og en hær af glubske grinende hyæner - så om jeg røber det meste via. et par spoilers, skulle der vidst ikke være noget galt med. For du skal ikke forvente en ny film - udover 3D kvaliteten, for det er stadig den samme handling, vi får lov til at opleve. Men det betyder også at indholdet af nogle ret grove, tankevækkende og mørke øjeblikke, stadigt er med. For efterhånden som man kommer til at elske den livsglade Simba, og hans majestætiske men sympatiske far Mufasa, desto sværere er det også at glemme, når Løve far dør i et morderisk komplot, og Simba forvises og mister alt han elsker og ejer. Scenerne er sønderrivende, og når filmen oven i købet har en ordentlig mængde løvevold og nogle ret mørke scener med et melankolsk ydre, skal man nok smutte ind og se 'Min Søsters Børn: Alene Hjemme' eller 'Den Bestøvlede Kat', altså hvis man har de allermindste med, og så komme tilbage til biografen, for selv at opleve filmen. For men bør ikke snydes eller forhindres for at genopleve en af de bedste film fra Disney, og især ikke i den velfungerende 3D kvalitet. For de effekt opgraderede scener, der er lagt oven på de smukke billeder, er perfekt konstrueret fra start til slut, og det der er mest til at blive overrasket over, er hvordan det er lykkedes filmen at fungere på den måde, i en ny dimension i forhold til sin alder.

'Løvernes Konge' er i sig selv et mesterværk! Tydeligvis. Desværre havde jeg forventet lidt for meget af repremieren i 3D - bl.a. nogle nye indlagte og aldrig før sete scener, der skulle vises i 3D. Skuffelsen over hvor lidt af det nye der er blevet indlagt, ødelagde heldigvis ikke hele oplevelsen, takket være min store kærlighed til filmen, og status som Disney fan. Til gengæld får filmen ikke den samme bedømmelse som den originale version har fået, men er alt i alt en fremragende og anbefalelsesværdig biograf aktuel 3D film, som bestemt bør ses af voksne i alle aldre, samt af de lidt større børn. Så derfor får 3D versionen 5 stjerner, mens den originale, stadig beholder topkarakteren!

Er du derfor begyndt at blive fan af 3D og er i forvejen ellevild med 'Løvernes Konge', så bør du tømme lommerne, og løbe ned til den nærmest biograf. Er du ikke, så kan du sagtens blive hjemme, og bare nyde den originale version på det lille tv!

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.