Cookie- og Privatlivspolitik

Vind biografbilletter hver uge

Løvernes konge

Tilladt for børn over 11 år
Det er en eventyrlig filmfortælling, der handler om kampen imellem "det gode" og "det onde". Den indeholder mange dramatiske scener med voldsomme opgør, forfølgelser og slåskampe, hvor hovedkarakteren er i livsfare og er bange. I en lang sekvens bliver hovedkarakteren lokket ud i en farefuld flugt, hvor han er i alvorlig livsfare, hvor hans far bliver dræbt, og hvor han efterlades livsløs og alene ude i ørkenen. Sekvensen formidles med kraftige ildevarslende virkemidler på både billed- og lydside. Filmen indeholder samtidig mange humoristiske og romantiske scener, der fungerer som pusterum i opgørene. Hovedkarakteren er handlekraftig og får meget hjælp af flere søde og sjove figurer. Filmen har yderligere en positiv forløsning. Det vurderes derfor, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11års vurdering.

Se mere på medierådet.dk
17.07.2019
| |
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
The Lion King
|
Versioner: se alle
3D - eng. tale, 2D - eng. tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - eng. tale, IMAX 3D - dansk tale, 4DX 3D - eng. tale, 4DX 2D - dansk tale, Babybio 2D - eng. tale, Babybio 2D - dansk tale, Seniorbio 2D - eng. tale
|
Billetter

Filmen 'Løvernes konge' (The Lion King) er en live-action-genindspilning af Disneys populære tegnefilm Løvernes konge, der solgte over 1 mio. biografbilletter i 1994.

Løveungen Simba bliver kørt i stilling til at overtage pladsen som dyrenes konge af sin far, Mufasa. Livet ligger for den unge løves poter, men alt bliver vendt på hovedet, da farbroren Scar myrder kongen for selv at træde i hans sted og sender Simba væk med sin fars død på samvittigheden.

Forladt og uden retning bliver Simba mødt med en helt anderledes fri tankegang, da han render ind i vortesvinet Pumba og surikaten Timon. Men fortiden indhenter Simba, og snart må han vende tilbage for at tage sin plads som den retmæssige konge.

'Løvernes konge' er en af Disneys mest elskede tegnefilm, der balancerer mellem det alvorlige Hamlet-inspirerede plot og de sjove, familievenlige karakterer og sange. Man kan bl.a. høre 'Hakuna Matata', 'Circle of Life' og ikke mindst 'Can You Feel the Love Tonight', fremført af Beyoncé og Donald Glover.

Jon Favreau, der stod bag Junglebogen, instruerer filmen, der gør brug af topmoderne computerteknologi til at skabe dyrene så livagtigt som muligt.

'Løvernes konge' vises både med originale stemmer og dansk tale. (copyright: kino.dk)

OBS: Filmen er tilladt for børn over 11 år.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (409 votes)
4.9
3.2

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "[...] det er svært at forlade biografsalen uden at være opløftet på både naturens og tegnefilmens vegne." (Sarah Iben Almbjerg)

 • BT

  "Jagten på realisme har dræbt fantasien og de store følelser, som ægte dyr ikke ejer. Eller det, der ligner ægte dyr. For den nye 'Løvernes konge' er bestemt en milepæl for computer-effekter." (Morten Vejlgaard Just)

 • Filmland P1

  "Men det fremstår mere som et fantasiforladt plagiat eller en paint by numbers-malebog end en hyldest." (Per Juul Carlsen)

 • Information

  "Disney og Favreau gør egentligt ikke noget særligt for at få os til at se deres store epos med nye briller. Men de minder os dog om, at dyr ikke har Bambi-øjne." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Jyllands-Posten

  "Der tabes både følelser og originalitet, når Disneys kopimaskine skaber fotorealistiske løveanimationer i verdensklasse." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Men for mit vedkommende kan Disneys nye konvertering af tegnefilm til skinbarlig computervirkelighed sammenfattes ret kort med disse ord: Goddag teknologi, farvel magi." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "Det er formidabelt flot lavet og sjovt at se, hvordan 'Løvernes konge' kunne se ud, hvis man kunne få rigtige dyr til at spille skuespil." (Emil Rohtstein Christensen)

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Kasperuser/416086

hoooooooold da helt kæft for en omgang spædningsthriller magifilm med mange kendte stemme i rollerne. Jeg havde lidt svært med at finde ud af hvad den handle om.
James Earl Jones i stemmen som Mustafa gør det super godt. Timong og Punjab er da for knald i låget at ville spise orm og snegl men hvad fanden man har da lov at gøre som man vil . så derfor får den altså fuld hus 5/5 og grunden til den ikke for 6/6 er at de havde glemt den tredje og sidste løve Aslan men han kan så måske komme med i den næste.

Daytrader

Vildt flot film. Det kan dog diskuteres, om filmen er meget værd, hvis den ikke ses i biografen, da følelserne mangler lidt. Alt i alt en god oplevelse at tage ind og se den.

Camilla

En rigtig god film. Jeg syntes det var godt, at der ikke var lavet ret meget om fra den orginale film. Bestemt værd at se

Jette

Jeg har i dag været inde og se løvernes konge på dansk.

Wow sikke en rørende og levende version. Jeg fik tåre i øjnene allerede ved starten med melodien også til slut i filmen fik jeg tåre, det plejer normalt kun at være løvernes 2 som jeg græder til..

Den er virkelig virkelig godt lavet, så realistisk selvom det er animation.. Den var mere levende og meget rørende end tegnefilmen.

Jeg var spændt på at se den og den lever fuldt ud til mine forventninger og meget meget mere..

Fantastisk film.

MKP

Jeg var vildt imponeret over hvor realistisk og flot lavet den nye film var. Og det vakte gamle minder til live.

Desværre så kunne den ikke måle sig med originalen, hvilket egentlig også var en umulig opgave. Jeg havde urealistiske forventninger, og de blev ikke indfriet. Er svært at sætte en finger på, men der manglede charmen fra originalen.

Muser/1553121

Virkelig fin film, se den!

maria

Jeg synes den var vildt god et godt kontrast og prøve rigtig dyr flot natur og mange gode sange Derfor giver den seks stjerner

Anitauser/131639

Både rørende og spændende film. Den er bedre end Løvernes Konge som tegnefilm.
Håber at Disney vil fortsætte med det gode arbejde.

John

Jeg havde måske for høje forventninger, for jeg elsker virkelig originalen, men denne fungerede bare ikke rigtigt for mig. Ideen er meget fin, omend det tangerer lidt en nem måde at lave penge på for Disney, med alle de live-action remakes de spytter ud for tiden. Desværre er eksekveringen ikke helt i skabet og jeg endte med at sidde og længes efter den tegnede udgave.

S. Rico

Bare uden det politiske spil. Jeg har kun set den originale film én gang for længe siden og kunne på ingen måde huske historien. Der går dog ikke mange sekunder, før man kan regne hele handlingen ud. Derfor føltes det temmelig langstrakt, at der skal gå hele 3 kvarter, før Simbas far dør, og historien for alvor kan komme igang.

Det giver en lidt træls bismag i munden, når filmen starter med at fortælle om "circle of life", og at alle har en plads i naturen. Og kort efter ser vi, at hyænerne tilsyneladende ikke er en del af systemet og fremstilles som lavere rangerede dyr. På den måde er Mustafas kongerige både et enevælde og racistisk undertrykkende.

Når historien således er dybt forudsigelig, og karakterene er flade, så kunne man i stedet håbe på god humor og iørefaldende musik. De "sjove" bikarakterer Pumba og Timon er i bedste fald ligegyldige, og i værste fald irriterende. Musikken sagde mig ikke ret meget, selv om jeg selvfølgelig kunne genkende en del af den. Det der alligevel gør filmen værd at se, det er det visuelle. Den er VIRKLIG flot. Og jeg mener altså UTROLIG flot at se på. Derfor føles pengene ikke helt spildt, og det honoreres med 3 bitte små stjerner.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.