Cookie- og Privatlivspolitik

Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Se mere på medierådet.dk
| |
Lock, Stock And Two Smoking Barrels
|

Det hele starter med en snedig plan: Korthajen Eddy (Nick Moran) og vennerne Bacon (Jason Statham), Tom (Jason Flemyng), og Soap (Dexter Fletcher) splejser om at skrabe nok penge sammen (100.000ú) til at placere Eddy ved spillebordet overfor bandechefen og porno kongen Slagter-Harry (P.H. Moriarty).

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (24 votes)
5
0

Instruktør

Instruktører

Kommentarer

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Mattias

Helt klart en super aften i biografen værd.

Lars Michael

Et godt forsøg på at filmen kunne komme op ved siden af Pulp Fiction, det kunne man godt tro når man ser filmen.
Dog kommer den ikke helt op ved soden af den, men med sit helt eget stil ( engelsk London ) så klare filmen det rigtig godt.
Tempo i filmen bliver bedre og selve bliver bedre, ikke fordi at selve filmen er noget mesterværk.
Men så gir filmen stadig et godt grin

Frank

Okay film

Michael

Filmen finder sted i et tilsyneladende lille miljø, fyldt med kriminelle. De er alle i gang med det ultimative kup, naturligvis selvsikre og har ingen anelse om, at de går den sikre død i møde, fordi de kommer i vejen for hinanden. Hvis der er nogen, der overlever, så kan de takke lykkens gudinde for det. Kriminelle kan ikke leve i miljøer med andre kriminelle, hvilket en gang for alle beviser, at vi ikke kan acceptere dem i et samfund. Det er umuligt at bygge noget som helst op med den slags beboere.

Vi kommer dog ikke og ser filmen for moralske overvejelser. Det indviklede plot gør det svært at bekymre sig for de mange karakterer, da vi ellers ville tabe forståelse for handlingen, der kræver fokus. Bekymring har dog ikke været målet. Der er en grotesk form for humor, når det kommer til vold, og det ville selvfølgelig ikke virke, hvis vi tog karakterernes velbefindende alt for seriøst. I en enkelt scene går en flok mennesker ned til den nærmeste pub. Inden de går ind, kommer der en skrigende mand i flammer ud. De trækker på skuldrene og går ind alligevel. Voldshandlingerne selv foregår som regel, mens kameraet kigger væk, så vi slipper for de blodigste detaljer, og kan lettere grine af det.

Hvis filmen mangler karakterdybde, så har den til gengæld et stilistisk brug af filmmediet og et livligt humør. Skuespillerne gør et godt arbejde med deres portrætter af afslappede britiske gangstere og småforbrydere med smart-ass attituder, der kun gør det endnu sjovere, når der bliver vist tegn på klodset idioti. De har ikke lige så meget styr på tingene, som der bliver givet udtryk for, og den kontrast antænder gnister, der vil noget.

S. Rico

Englænderne kan også lege Tarantino. Og de har deres helt egen engelske måde, at skrue sådanne slags film sammen. Der er lavet flere af samme slags, men denne er efter min mening den bedste.

Wayne

Og starten på Jason Stathans action karriere. Sjov, genial action når det er allerbedst - af den engelske Tarrantino.

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.