Cookie- og Privatlivspolitik

Livets bedste år

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
09.07.2020
| |
1 time 30 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
|
Les plus belles années d'une vie
|

Filmen 'Livets bedste år' handler om Anne og Jean-Louis, der genforenes efter 50 år.

Dengang havde de begge mistet deres respektive partnere, men fandt sammen i et vanskeligt kærlighedsforhold. Nu mødes de igen, og fortiden spiller selvfølgelig stadig en rolle.

'Livets bedste år' er instrueret af Claude Lelouch, der stod bag Manden og kvinden i 1966, som vandt to Oscars for bedste ikke-engelsksprogede film og bedste originale manuskript.

'Manden og kvinden' betragtes som et ikonisk stykke fra den franske nybølge. En bevægelse der også tæller titler som Ung flugt og Åndeløs.

Nu vender Lelouch tilbage til sine hovedpersoner fra klassikeren, der igen spilles af Anouk Aimee og Jean-Louis Trintignant.

VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (6 votes)
3.3
4

Instruktør

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Jyllands-Posten

    "... en charmerende bagatel fortalt fra et havebord på plejehjemmet. I tilbageblik glider erindring og fantasi sammen, og væsentlige nedslag fra den første film væves ind i fortællingen." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

  • Politiken

    "I lange passager er filmen mindre sentimental, end både titlen og den ret enkle handling kan lyde. Blandt andet takket være de gamles velbegrundede skepsis over for kærlighedens chancer for realisering." (Søren Vinterberg)

  • Weekendavisen

    "Det er vemodigt og bekræftende at se det gamle hold sammen igen. Den tredje film citerer naturligt fra de første to. Der er ingen anstrengt metafiktion. Der er bare livet, som skete sådan." (Bo Green Jensen)

SKRIV DIN EGEN ANMELDELSE
Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.